Uusimmat

Activision haluaa kupata pelimarkkinat kuiviksi

07.11.2008 09:00 Miikka Lehtonen

Jatko-osat ovat paperilla hyvä juttu – ainakin yleensä. Kukapa ei haluaisi jatkoa suosikkipeleilleen? Homma menee siinä vaiheessa hieman arveluttavaksi, kun pelisarjat suunnitellaan jo ennakkon maksimaalista rahastusta silmälläpitäen. Jos tämä ei onnistu, pelit pistetään jäihin. Näin Activisionilla.

Lukijat muistanevat, miten Vivendi napsautti kesällä useammankin innokkaasti odotetun pelin manalaan. Chronicles of Riddick, Ghostbusters ja muutamat muut pelit kuopattiin yllättäen ja näennäisesti vastoin kaikkea logiikkaa. Nyt se syykin löytyi: peleissä ei ollut potentiaalia jatko-osille. Monikossa.

Activision-pomo Bobby Kotick puheli eilen konferenssipuhelussa yhtiönsä tilanteesta ja kommentoi kesällä kuopattuja, entisiä Vivendin pelisarjoja.

Totuttuun tapaan Penny Arcadella on tähänkin tilanteeseen sopiva sarjakuva.

”Joillain pelisarjoilla ei ole potentiaalia, jota voimme käyttää hyväksemme joka vuosi jokaisella pelialustalla, eikä potentiaalia nousta ajan myötä yli 100 miljoonan taalan pelisarjoiksi, jotka ovat tavoitteitamme. Tämä on strategia, joka on toiminut todella hyvin”, Kotick kertoili. Miten ihastuttavan taiteellista!

”Olemme joutuneet harrastamaan asian suhteen paljon itsehillintää. Vaikka näillä peleillä saattoi olla paljo potentiaalia, meidän yleinen strategiamme on ollut keskittyä pelisarjoihin, joilla on potentiaalia tuottaa pelejä vielä kymmenen vuoden päästä. Nousseet kehityskulut ovat tässä suuri tekijä.”

On toki ilahduttavan piristävää kuulla, että joku tunnustaa rehellisesti sen, minkä monet pelaajat jo tiesivät. Samaan aikaan toisaalla… EA, joka on uuden pomonsa myötä tehnyt harkitun siirron pois loputtomista jatko-osista ja kohti uusia, rohkeita pelisarjoja, teki rökäletappiot. Ostakaa niitä hyviä pelejä, ihmiset!

Lisää aiheesta

EA lupaa: ei enää surkeita lisenssipelejä

Activision haistattelee vivendiläisille ja pelaajille

THQ vahvistaa: kaikki menee päin mäntyä

Riddick ja Ghostbusters löysivät uuden kodin

Lue myös

Arvostelu: Pro Evolution Soccer 2009 (PS3, Xbox 360)

Jokeri saa ampua ihmisiä päähän – mutta vain Euroopassa

Iäkkäälle pariskunnalle pelipiratismisyyte – syyttä