Uusimmat

Jättikokoelma tuo Megadrive-legendat uusille konsoleille

07.11.2008 10:00 Miikka Lehtonen

Retropelit ovat paitsi in, myös kiva juttu. Mikäs sen mukavampaa kuin fiilistellä wanhojen hyvien pelien parissa uusilla laitteistoilla? Todellista retropommitusta on luvassa ensi vuonna, sillä PlayStation 3 ja Xbox 360 ovat saamassa todellisen superkokoelman klassisia Megadrive-hittejä.

Saksalainen GameFront-pelisaitti tietää kertoa, että kanadalainen Backbone Entertainment työstää uuden sukupolven konsoleille todellista retropommia. Muun muassa Xbox Live -version Bombermanista kehittänyt Backbone yrittää puristaa yhdelle levylle yli 40 heidän mielestään legendaarisinta Megadrive-hittiä.

Lopullisesta valikoimasta ei ole vielä tietoa, mutta saksalaislähteiden mukaan Sonic-pelit, Streets of Raget, Ecco the Dolphin, Alien Storm, Phantasy Starit ja Space Harrier kuuluvat valikoimiin. Mielenkiintoisesti saitti mainitsee myös, että kaikki pelit on käännetty 720p-resoluutiolle, mikä voi tarkoittaa melkein mitä vain piskuista peli-ikkunaa ympäröivistä HD-kehyksistä uudelleenpiirrettyihin spriteihin. Odotamme innolla.

Joku voisi toki pohtia, montako retrokokoelmaa maailmaan oikeasti tarvitaan, mutta ainakin tällä kertaa on tarjolla kunnolla pelejä, eikä kenenkään tarvitse maksaa täyttä hintaa neljästä tusinakäännöksestä. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Lisää aiheesta

Segan pelit räjähtelevät terroristien käsissä

Hyvää syntymäpäivää, Sega Megadrive!

SEGA Megadrive Collection (PS2)

Segan klassikkopelit yksissä kuorissa

Onko Nintendo lisäämässä konsoleita Virtual Consoleen?

Wiin Virtual Console -ladattavat pelit testissä – onko Nintendo iskenyt retrokultasuoneen?

Retrosedät: soittakaa paradroid!

EA skeittaa Virtual Consolen nurin skeittiklassikollaan: Skate or Die!

Lue myös

Jokeri saa ampua ihmisiä päähän – mutta vain Euroopassa

Arvostelu: Pro Evolution Soccer 2009 (PS3, Xbox 360)

Iäkkäälle pariskunnalle pelipiratismisyyte – syyttä