Uusimmat

Uusi House of the Dead tähtää ennätysmäärään verta

07.11.2008 11:30 Miikka Lehtonen

Uusi House of the Dead -peli näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja onnistui luultavasti myymään itsensä käsitteenä monille pelaajille huipputyylikkään trailerinsa avulla. Monien kiinnostus saattaa kasvaa, kun kerromme, että peli tähtää ennätysmäärään verta ja suolenpätkiä.

Pelin tuottaja ehti kommentoimaan pelinsä kehitysvaiheita CVG-pelisaitille ja kertoi, että verisistä suunnitelmistaan huolimatta tiimi ei pelkää joutuvansa sensuroiduksi.

”Emmehän kuitenkaan hyökkää minkään vähemmistöjen kimppuun”, mies heitti, viitaten Resident Evil 5:n aiheuttamaan kohuun. ”Tämähän on vain ihan hauskaa, sellaista kieli poskessa -touhua, eikä mitään, mitä et näkisi elokuvissa. Emme ole oikeastaan hillinneet itseämme mitenkään, vaan haluamme tykittää täysillä ja venyttää rajat aivan äärimmilleen.”

Neil McEwen kertoi myös tiiminsä suunnitteluprosessista. ”Joskus pohdimme, että ehkä meidän ei olisi pitänyt tehdä jotain. Sitten tulemme järkiimme ja sanomme, että totta helvetissä pitäisi! Miksi emme tekisi, ei tämä peli loukkaa ketään.”

McEwen kommentoi myös Englannissa äskettäin ollutta mini-kohua, jossa paikalliset iltapäivälehdet vaativat Mad World -pelille myyntikieltoa. ”Minusta se oli vain roskalehdistön mölyä. Ei meidän pelissämme ole mitään, mitä et olisi nähnyt jo leffoissa. Saamme epäilemättä 18+-ikärajan ja olemme pistäneet pelimme kantnen täyteen varoituksia. Ei tämä ole kuitenkaan peli, jota näyttäisin mummolleni.”

Positiivinen asenne. Toivottavasti sensuuri ei yllätä miehiä kulman takaa todellisuuden sorkkarauta aseenaan.

Lisää aiheesta

Brittilehti: ”syyttäkää videopelejä väkivallasta, maksamme satoja puntia”

He halusivat aivoja, saivat vain luoteja

Uwe Boll tykittää: ei peleissä ole tarinoita

Briteissä tutkitaan ja hutkitaan – peliala taas hallituksen hampaissa

Rockstarin vetoomus kannatti – Manhunt 2 saa sittenkin julkaisuluvan?

Take-Two vannoo julkaisevansa Manhuntin

Manhunt 2 sai lopulta ikärajan – kirvesmiehet teroittavat jo työkalujaan

Lue myös

Activision haluaa kupata pelimarkkinat kuiviksi

Iäkkäälle pariskunnalle pelipiratismisyyte – syyttä

Jokeri saa ampua ihmisiä päähän – mutta vain Euroopassa