Uusimmat

Liian kovat rautavaatimukset PC-pelaamisen turmana

07.11.2008 14:00 Miikka Lehtonen

PC-pelaamisen kuolemaa on odotettu, ennustettu ja kauhisteltu kohta jo parin vuosikymmenen ajan. Eipä se mihinkään ole kadonnut, mutta Company of Heroesin tuottajan mukaan ongelmista suuri osa on pelikehittäjien itsensä aikaansaamia.

Tim Holman on mainion Company of Heroes -pelisarjan vanhempi tuottaja, Relic Entertainmentin mahtihemmo ja yleisestikin hyvä tyyppi. Nyt mies on ehtinyt heristelemään sormeaan kollegoitaan kohti. Holman uskoo nimittäin, että PC-pelikehittäjät ampuvat itseään jalkaan.

”Minun mielestäni PC-pelaamista haittaavat esimerkiksi PC-kehittäjät. Jos teet pelin, jota pystyy pelaamaan sujuvasti vain kuuden tonnin pelikoneella, totta kai myyntisi kärsivät”, Holman lataa. ”Tietenkin ihmiset tulevat piratisoimaan pelisi, koska he eivät halua lyödä sokkona rahaa pöytään. He haluavat ensin nähdä, toimiiko peli heillä.”

Holmanin mielestä kaikki eivät kuitenkaan tunaroi, vaan joku osaa hommansa: Blizzard. ”Jokainen heidän pelinsä toimii vaikka viisi vuotta vanhoilla koneilla. Ei tämä ole mikään salaisuus. Tiedän että kun ostan Blizzardin pelin, se toimii sellaisenaan koneellani. Muiden kohdalla joudun tutkimaan ensin pelilaatikkoa.”

Holman ei myöskään usko, että PC-pelaaminen on kuollut. Päinvastoin.

”Nauran räkäisesti aina kun kuulen, että PC-pelaaminen on kuollut. Aina kun joku sanoo niin – varsinkin jos he ovat kilpailijoitani – sanon olevani samaa mieltä ja kehoitan heitä vaihtamaan alaa. Eipä tarvitse kilpailla jatkoissa heidän kanssaan”, Holman heittää. Hän muistuttaa istuvansa Vancouverissa pilvenpiirtäjässä, jonka ympäriltä löytyy satoja tuhansia PC:itä, eikä yhtään Xboxia tai PlayStationia.

”Nämä eivät välttämättä ole viimeisintä huutoa olevia huippukoneita, mutta niillä kaikilla pystyy pelaamaan pelejä.”

Ja sitten odottelemaan Dawn of War II:n laitevaatimuksia.

Lisää aiheesta

Belgialaislehti paljasti ensimmäiset tiedot Dawn of War II:sta

Company of Heroes DirectX 10 -aikaan

Halo 2 Multiplayer Map Pack (Xbox)

Company of Heroesille uusi lisäri: Tales of Valor

Lue myös

Halo Wars sai julkaisuajankohdan

Fallout 3 myy järkyttävää vauhtia

Paluumuutto World of Warcraftiin vauhdissa