Uusimmat

Perjantaikevennys: upeaa pelitaidetta ranskalaisittain

07.11.2008 17:00 Miikka Lehtonen

Ovatko pelit taidetta? Hällä väliä, sillä peleistä voi helposti tehdä taidetta! Peliaiheiset maalaukset ovat vanhaa kamaa, todelliset miehet tekevät suosikkipeleistään jättimäisiä ulkoilmainstallaatioita. Näin tapahtuu myös Ranskassa, nyttemmin koko maailmassa.

Ranskalainen Invader-taiteilija todellakin pitää Space Invadersista ja klassisista enemmän kuin monet muut. 90-luvulta saakka mies on tehtaillut muun muassa keraamisista laatoista taideteoksiaan, jotka saattavat esittää vaikkapa Pacmanin kummituksia tai Space Invaders -aluksia.

Kyse ei ole mistään aivan tusinataiteilijasta, sillä mies on asennellut omia tekeleitään jo yli 30 maahan ja jotkut kaupungit ovat jopa tilanneet häneltä massiivisia Space Invaders -ulkoilmateoksia. Tämä ei vielä miehelle riittänyt, sillä monet hänen taideteoksistaan ovat QR-koodeja. Koodeja voi lukea katsomalla taideteoksia sopivaa ohjelmaa ajavan lukulaitteen – vaikkapa iPhone – läpi, jolloin viesti aukeaa.

Ei voi kuin nostaa hattua miehelle, sillä juuri tällaista piristystä maailma kaipaa.

Mystisen ranskalaistaiteilijan haastattelua voi seurata GameCulturen sivuilta, taideteoksia ja avaruusolentojen leviämistä pitkin maailmaa taas voi ihailla miehen omalta saitilta.

Lisää aiheesta

Perjantaikevennys: kun kissat hyökkäävät

Perjantaikevennys: upouusi extreme-urheilulaji ja reipasta marssipropagandaa

Perjantaikevennys: hamsteri kokeilee miten tasoloikka sujuu

Perjantaikevennys: haukotuttavatko olympialaiset? Lisää väriä meininkiin!

Perjantaikevennys: hitonmoinen hätänappi

Perjantaikevennys: natsizombeja Norjasta

Lue myös

Ghostbusters nyt virallisesti Atarin peli, juhlat käyntiin uusilla kuvilla

Nintendon DSi osoittaa keskaria piraateille

Uusi House of the Dead tähtää ennätysmäärään verta