Uusimmat

Hyvät naiset ja herrat, DLC-rahastuksen uusi pohjakosketus

07.11.2008 18:28 Miikka Lehtonen

Ladattavalla lisäsisällöllä rahastaminen ei ole mitenkään uusi juttu. Itseasiassa se oli ensimmäinen, mitä koko systeemillä tehtiin – kaikki muistavat varmasti vielä Oblivionin karmean hevospanssarin. Ehdin jo hetken kuvitella, että trendi olisi ollut kääntymässä järkevämmäksi, mutta ei.

Heti alkuun on todettava, että pidän LittleBigPlanetista. Suuresti. Ehkä liikaakin, kuten arvostelusta käynee myöhemmin selväksi. SackBoyn hellyyttävää naamaa katsellessani tunnen vihan valuvan ulos kehostani. Tästä huolimatta on todettava, että nyt ei mene lujaa. MediaMolecule ja Sony ovat nimittäin julkistaneet pelin ensimmäiset maksulliset lisäsisällöt. Tarjolla on paita SackBoy-hahmolle. Hinta? 5 euroa.

Ei kannata vielä kakkia housuunsa, sillä tämä ei tule olemaan LittleBigPlanetin yleinen tyyli. Vaikka maksullista lisäsisältöä tullaan tarjoilemaan, Sonyn jenkkiblogin mukaan niiden hinta tulee liikkumaan pääsääntöisesti euron tai parin huitteilla. Tylyä sekin, mutta vielä ymmärrettävää.

Kuvan paita on kuitenkin ”keräilyharvinaisuus”. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, jää nähtäväksi, sillä paitojen saatavuutta ei ole mitenkään rajoitettu, vaan niitä saa ostaa sydämensä kyllyydestä LittleBigPlanetin verkkokaupasta. Rimanalituksemme eivät jää suinkaan tähän.

Xbox 360:n Tales of Vesperia tarjoaa pelaajille mahdollisuuden maksaa riihikuivaa rahaa vastineena kokemustasoista. 300 Microsoft-pisteellä voit tienata 10 kokemustasoa tältä istumalta! Miksi pelata peliä kun voit maksaa?

Capcomin mainio MegaMan 9 taas tarjosi pelaajille mahdollisuuden pelata peliä entistä vaikeammalla vaikeustasolla rahaa vastaan. Mikäs siinä, kiva ominaisuus. Ei kuitenkaan kun siitä joutuu maksamaan aitoa valuuttaa.

Soul Calibur 4 taas tarjosi pelaajille mahdollisuuden maksaa pari euroa ja avata kaikkien pelihahmojen lopulliset aseet. Toki samat aseet sai myös grindaamalla pelin parissa viikonlopun verran, mutta rahalla lopputulokseen pääsi nopeammin. Mainio Tiger Woods 09 taas tarjoaa pelaajille mahdollisuuden päästä käsiksi pelin parhaisiin golf-varusteisiin joko pelaamalla Tiger Challenge -haastetilaa tai maksamalla jokusen euron.

Traagisinta koko jutussa on silti se, että pelifirmat eivät järjestä tällaisia tempauksia, koska ne kuvittelevat harhoissaan pelaajien lankeavan niihin. Ne tietävät näin tapahtuvan. Kaikki jutussa mainitut rahastukset ovat olleet menestyksiä ja tuottaneet firmoille rahaa. Haluaisin maalailla piruja seinille siitä, että jonain päivänä firmat pakottavat pelaajat maksamaan extraa kentistä, jotka löytyvät jo valmiiksi pelilevyltä, mutta olisin myöhässä: Katamari Damacy teki sen jo.

Lisää aiheesta

Guitar Hero World Tour ladattavalla lisäsisällöllä ja monipuolisemmalla kitaralla

Saints Row 3 tekeillä, Saints Row 2 -DLC:tä tulossa

Fallout 3:een lisäsisältöä tunneiksi

Jenkit ostaneet kuusi miljoonaa biisiä Rock Bandiin

Pelitalot lahjovat: osta uusi, älä käytettyä peliä

GTA IV -lisäsisältöjen hinta: 50 milliä

Sony ja Mirror’s Edge tekivät Microsoftit

Lue myös

Arvostelu: Fable II (360)

Japanilaiset valjastivat DSi:n tissien hiplaukseen

Pelikauhu akateemisen tutkimuksen kohteeksi

Tuoretta tietoa uudesta Company of Heroes -lisälevystä

CliffyB laajentaa: selviytymiskauhua, kenties myös PS3:lle