Uusimmat

Metal Gear Solid 4 on jättimenestys

07.11.2008 20:00 Miikka Lehtonen

Metal Gear Solid 4 oli kesällä melkoinen hitti pelaajien ja arvostelijoiden keskuudessa. Korkeat arvosanat ja kehut lentelivät puolin ja toisin. Ilahduttavasti tämä näkyy myös myyntiluvuissa, sillä peli on ollut melkoinen hitti ja saanut varmasti useammankin konamilaisen hymyilemään leveästi.

Konamin tuoreiden lukujen perusteella Metal Gear Solid 4 on löytänyt itselleen 4,33 miljoonaa kotia maailmanlaajuisesti. Huisi luku tarkoittaa sitä, että peli vastaa yksistään 38% Konamin kokonaismyynneistä. Ei ollenkaan huono tulos, kun vastaavaan aikaan vuonna 2007 PlayStation 3:n kaikki pelit olivat vain prosentti Konamin myynneistä.

Vahvat myynnit saattavat samalla tarkoittaa, että Metal Gear Solid 4 pysyy kuin pysyykin PlayStation 3:n yksinoikeutena. Vielä viime kuussa Konamin edustajat puhelivat TGS-messuilla taloudellisista realiteeteista ja siitä, miten heidän saattaa olla pakko huomioida pelin kova kysyntä 360-leirissä. Jää nähtäväksi.

Samalla myynnit tarkoittavat varmasti myös sitä, että Metal Gearin saga ei pääty tähän. Vaikka Kojima on jälleen kerran pessyt kätensä ja ilmoittanut että hän ei tee enää lisää Metal Gear Solid -pelejä, Konami ei varmasti päästä kultamunia munivaa kanaansa vielä lepäämään.

Lisää aiheesta

Metal Gear Solidista erikoispainos 20-vuotisen taipaleen kunniaksi

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Metal Gear Solid 4 saapui PS3:lle – katso megapelin kuvagalleria

Metal Gear Solid 4 pokkasi ensimmäisessä arvostelussaan täyden kympin

Metal Gear Solid 4 julkaistiin näyttävästi, fiiliksiä maailmalta

Tämä huhu ei kuole: Metal Gear Solid 4 sittenkin Xboxille?

Lue myös

Japanilaiset valjastivat DSi:n tissien hiplaukseen

Arvostelu: Fable II (360)

Pelikauhu akateemisen tutkimuksen kohteeksi

Dead Rising 2 on vihdoin tulossa! Ehkä…