Uusimmat

Analyytikko: Wii lokakuun suurin voittaja, PlayStation 3 häviää

11.11.2008 09:21 Miikka Lehtonen

Alkaa taas olla se aika vuodesta, jolloin analyytikot kaivavat kuvettaan ja lyövät tiskiin tuoreimmat ennustuksensa joulun laite- ja pelimyynneistä. Alalla arvostettu Michael Pachter on julkaissut omansa ja veikkaa Nintendolle äärimmäisen valkeaa joulua.

Pachter on ottanut toistaiseksi kantaa luvuilla vain lokakuun myynteihin, mutta povaa samojen trendien jatkuvan jouluun saakka. Wedbush Morganin arvostettu analyytikko veikkaa, että Nintendon Wii-konsoli olisi voinut myydä pelkästään lokakuussa 775 000 konsolia ja arvelee tahdin vain parantuvan. Miljoonan konsolin kuukausimyynnit eivät ole mahdottomia, mikäli Nintendo saa pidettyä valmistustahtinsa korkeana.

Näihin lukuihin verrattuna 360:n ja PlayStation 3:n myynnit eivät juuri tunnu miltään. Pachter veikkaa, että kisa kakkossijasta kääntyy taas Microsoftille. Hän ennustaa lokakuussa 325 000 Xbox 360:n myyntejä ja toteaa trendin vahvistuvan joulua kohti, kiitos 360:n hinnanleikkauksen, Gears of War 2:n ja uuden käyttöliittymän aiheuttaman hypen.

Peräsija jää PlayStation 3:lle. Pachter uskoo Sonyn myyneen noin 225 000 konsolia, eikä usko kurssien muuttuvan merkittävästi joulun lähestyessä. Mikäli luvut toteutuvat, ne nostavat entisestään jo ennestään korkeita paineita leikata PlayStation 3:n hintaa.

Peleistä puhuttaessa Pachter uskoo lokakuun suurimman voittajan löytyneen Microsoftin leiristä ennustaessaan Fable II:lle 775 000 kappaleen myyntejä. Marraskuun voittajastakaan ei ole epäselvyyttä, sillä mies julistaa jo ennakkoon, että Gears of War II tulee menemään kaupaksi kovaa kyytiä. Pachter ennustaa myös, että LittleBigPlanetin myynnit jäävät odotettua heikommiksi, mikä olisi suunnaton harmi, sillä kyseessä on eräs vuoden parhaista ja mielikuvituksellisimmista peleistä.

Lisää aiheesta

Wii on vuoden hittituote, väittää Nintendo

”Iih, Wii!” Nintendon ihmekonsoli villitsi amerikkalaisnaiset

Jenkkimyynnit: GTA kärjessä, Wii juhlii

Nintendo Wii –pelaajien keski-ikä nousee – neljännes jo yli 50-vuotiaita?

Wiit loppuvat jälleen ensi jouluna?

Lue myös

Epic-pomo: tehdään pelien lopuista maksullista lisäsisältöä!

Arvostelu: Far Cry 2 (PC, PS3, 360)

Left 4 Dead – zombin nälkä kasvaa (PC, 360)