Uusimmat

The Agency – massiivista agentti-toimintaa netissä ilmaiseksi?

24.08.2007 10:59 Petteri Kaakinen

Sony paljasti jonkin aikaa sitten julkaisevansa Sony Online Entertainmentin (SOE)  uusimman tuotoksen The Agencyn joskus tulevaisuudessa PC:lle ja PlayStation 3:lle. Kyseessä on kuvitteelliseen nykyaikaan sijoittuva vakoojatoiminnalla kyllästetty massiivinen nettimoninpeli, jossa pelaajat päästetään toteuttamaan unelmiaan toimia eliittiagentteina.

Leipzigissä pitämässä puheessaan SOE:n puheenjohtaja John Smedley kertoi, että he haluaisivat aihepiirin lisäksi ottaa toisenlaisen lähestymistavan muihin MMO-peleihin verrattuna. The Agencyn pelaaminen tulee Smedleyn mukaan olemaan (lopulta) ilmaista, mikäli kaikki menee niin kuin on suunniteltu.

Smedleyn mielestä kuukausimaksuista vapaat MMO-pelit tulevat yleistymään tulevaisuudessa, ja menee jopa niinkin pitkälle, että sanoo niissä olevan kyseisen lajityypin tulevaisuus. Koska rahaa ei enää tulisi kuukausimaksuista, sitä on saatava muunlaisin keinoin. The Agency luottaa ainakin aluksi mainosten ja niin kutsutun ’velvet rope’  menetelmän (ilmaiseksi pelaaville on suljettuja alueita, jonne täytyy hankkia pääsyoikeus erikseen) voimaan.

Tulevaisuudessa Smedley haluaisi, että The Agency seuraisi SOE:n toisen tulevan PS3- ja PC-pelin Free Realmsin jalanjäljissä, eli että se olisi täysin ilmainen ilman rajoja. Tällöin rahaa kerättäisiin mainosten lisäksi mikro-transaktioilla. Pelaajat voisivat halutessaan ostaa esimerkiksi uudenlaisia asusteita ja aseita omalle hahmolleen, tosin tällöinkin olisi vaihtoehtona maksaa kuukausimaksu, jolloin mainokset häviäisivät häiritsemästä.

Rahan keräämisessä uusia tavaroita myymällä on omat ongelmansa ja myös Smedley tajuaa sen. Kaikki pelaajat eivät suinkaan pidä siitä kuinka kehittäjät yrittävät yhä enenevissä määrin myydä usein turhan kalliita lisäyksiä nykyisiin peleihinsä netin kautta. Hän uskoo silti vahvasti siihen, että he kulkevat oikealla polulla tulevaisuuden suhteen.

The Agencyn ja Free Realmsin julkaisuista ei ole tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti molemmat julkaistaan vuoden 2008 loppuun mennessä ja ainakin lapsille ja lapsenmielisille suunnatun Free Realmsin kohdalla on puhuttu PS Networkistä yhtenä jakelukanavana.

http://theagency.station.sony.com/