Uusimmat

Gothic-roolipelisarja saa jatkoa, mutta kehittäjä vaihtui

24.08.2007 11:44 Miikka Lehtonen

Varsinkin Saksassa huippusuosittu Gothic-roolipelisarja on vihdoin saamassa jatkoa. Huonona uutisena voidaan pitää sitä, että kehittäjän ja julkaisijan välisestä riidasta johtuen pelisarjasta vastaa uusi kehitysstudio.

Piranha Bytes -pelistudion ja julkaisija JoWoodin sukset menivät ristiin loppukeväästä, eikä ongelmia ole pelin fanien epäonneksi pystytty ratkaisemaan. Näinollen JoWood on valinnut omistamalleen roolipelisarjalle uuden kehittäjän.

Uusi kehittäjä on Spellbound, jonka aiempaan tuotantoon kuuluvat muun muassa Desperados ja Desperados 2. Sekä JoWood että Spellbound vannovat, että he tulevat kunnioittamaan pelisarjan perinteitä ja teemoja, mutta eivät pelkää kehittää sitä eteenpäin haluamaansa suuntaan.

Spellboundilla on edessään melkoinen rupeama, sillä Gothic-roolipelit ovat nousseet vuosien kuluessa PC-pelaajien suosikkipelien joukkoon. Valtavat, avoimet maailmat ja saksalaiseen tyyliin yksityiskohtainen pelimekaniikka ovat luoneet pelille suuren kannattajajoukon. Jää nähtäväksi, miten tämä porukka ottaa uutiset vastaan.

JoWood tulee julkaisemaan lähipäivinä pelin julkaisupäivän ja tarkempia yksityiskohtia sen sisällöstä.