Uusimmat

2K vastaa fanien huutoon: suuri Bioshock-päivitys tulossa

24.08.2007 16:05 Miikka Lehtonen

Bioshock jyrää!Bioshock, peli jota on odotettu kuin kuuta nousevaa viimeistään loistavasta Xbox 360 -demosta saakka, on puhuttanut pelaajia koko viikon. Innokkaiden reaktioiden ohella peli on myös ärsyttänyt PC-pelaajia muutamilla töpeillään, mutta niihin on nyt tulossa korjausta. Ja kuka väittää, ettei valittaminen auta?

Ongelmat alkoivat Bioshockin kauniisti sanottuna rajoittuneista asennusvaihtoehdoista. PC-version pystyi asentamaan korkeintaan kaksi kertaa, jonka jälkeen peli ei suostunut enää käynnistymään, ellei 2K resetoinut asennuslaskuria. Ongelma on nyt, jos ei historiaa, niin ainakin lievempi, sillä tuleva päivitys muuttaa asennuslaskurin muotoon 5×5. Viisi asennusta PC:tä kohti, maksimissaan viidelle PC:lle. Enää kenenkään ei siis tarvitse olla huolissaan, mikäli haluaa pelata peliä kannettavalla, pöytäPC:llä ja vaikka töissä.

Lievempi kohu nousi pelin laajakuvatuen ympärille, sillä sekään ei läpäissyt innokkaiden pelaajien syyniä. Kävi ilmi, että perinteisten 4:3-näyttöjen kuva-ala oli pystysuunnassa selvästi suurempi kuin laajakuvanäytöillä. Tätä kautta paljastui, että Bioshockin laajakuvatuki oli vasurilla hutaistua tasoa. Sen sijaan, että peli olisi piirtänyt normaalin kuvan ympärille lisää materiaalia täyttämään laajakuvanäytön, 16:9-pelaajat pääsivät ihastelemaan kuvasuhteelle rajattua palaa alkuperäisestä kuvasta. Ja tämäkös pelaajia suututti.

Punainen osa kuvaa 4:3-näytöillä näkyvää, ylimääräistä informaatiota. Todellisessa laajakuvassa pystymateriaali oli sama ja kuvaa olisi vain lisää sivuilla.

Sähköpostipommitus, fanien tekemät field of vision -päivitykset ja negatiivinen julkisuus käänsivät lopulta 2K:n pään ja näinollen tuleva päivitys antaa pelaajille mahdollisuuden säädellä näkyvää pinta-alaa ja ottaa hyödyn irti laajakuvanäytöistään. 2K ilmoitti harkitsevansa samanlaista ratkaisua myös Xbox 360 -pelaajille, jotka kärsivät samasta ongelmasta.

Lisää laajakuvameteliä ja fanien päivityksiä voi käydä ihastelemassa mainiolla Widescreen Gaming -sivustolla. Bioshockista puheenollen pelin Xbox 360 -arvostelukappale pyörii jo kuumana, joten tulemme palaamaan ensifiilisten myötä asiaan lähiaikoina. Lyhyt versio? Jos et ole jo ostanut peliä, sulje selain ja lähde ostoksille.