Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Halo Wars, Patapon 2, Sonic Unleashed, Stalin Subway ja You’re in the Movies

18.03.2009 15:12 Jukka O. Kauppinen

Viikko 11/2009 toi mukanaan hyvin erilaista pelattavaa. Xbox 360 -pelaajat pääsivät nauttimaan niin bilepelaamisen riemuista kuin taktisesta scifisodinnasta. PSP-pelaajille on tarjolla yksi vuoden taatusti omaperäisimmistä ja hauskimmista teoksista. Ja kaamean kuran ystäville tarjolla on räiskintäpitoinen matka Moskovan maanalaisessa.

eDomen testissä:

  • Halo Wars (360)
  • Patapon 2 (PSP)
  • Sonic Unleashed (PS3, Wii, 360)
  • The Stalin Subway (PC)
  • You’re in the Movies (360)

Halo Wars (360)

Vuonna 2001 julkaistu Halo: Combat Evolved on räiskintäpelien kuninkaita, mutta alkujaan sen piti oli jotain aivan muuta. Bungie näet suunnitteli Halosta käänteentekevää reaaliaikaista strategiapeliä Command & Conquerin malliin.

Kenties Bungiella ja Microsoftilla on ollut pieni entä jos -ajatusleikki, kun Age of Empires –sarjasta tunnettu Ensemble Studios palkattiin tekemään Halo Wars, täysverinen strategiapeli.

Patapon 2 (PSP)

Alkuperäinen Patapon oli PSP:n ja koko viimevuotisen pelitarjonnan veikeimpiä yllätyksiä. Mukaansatempaavat rytmit veivät pelaajan mukanaan pelille, joka uhmasi kaikkia luokittelun rajoja. Strategiapeli? Rytmipeli? Jotain siltä väliltä?

Nyt isosilmäiset pataponit ovat taas palanneet ja outo matka saa jatkoa. Vaikka pelien väliin mahtuu vain vuosi kehitysaikaa, uusia ominaisuuksia löytyy yllättävän paljon, mutta löytyykö niitä liikaakin? Pata pata pata pon!

Sonic Unleashed (PS3, Wii, 360)

Sonicilla on taas tavallisen kehno päivä. Viimeisin yhteenotto pahan tohtori Eggmanin kanssa päättyy noloon syöksyyn lähimmän planeetan kamaralle eikä taistelun tiimellyksessä tarttunut akuutti lykantropia varsinaisesti helpota asioita.

Jotain täytyisi myös tehdä seitsemään osaan haljenneelle planeetalle ja karkuun päässeelle Dark Gaia -voimalle. Kiirettä pukkaa, mutta onneksi asialle onkin laitettu maailman nopein siili.

The Stalin Subway (PC)

Toverit! On vuosi 1952 ja rakastettu johtajamme, Isä Aurinkoinen on uhattuna. Paha länsimaiden hapattama vallanhimoinen salaliitto aikoo räjäyttää atomipommin kansakuntamme rakentajan henkilökohtaisessa bunkkerissa. Sellainen ei käy, Josif Stalin on pelastettava. Noh, onhan tuossa uhattuna toki muutama miljoona siviiliäkin.

Korruptoituneen läntisen peliteollisuuden näkemys näinkin arasta aiheesta sisältäisi todennäköisesti kommunistizombeja, kyborgeja ja laserpyssyjä. Mutta njet, tovarits, asiaan on suhtauduttava sen vaatimalla vakavuudella. The Stalin Subway on millintarkasti suunniteltu ja rakkaudella sorvattu historiallinen simulaatio, jolle on varmasti paikka varattuna Kansantalouden saavutusten näyttelyssä. Kalpene, kapitalistinen peliteollisuus, niin kuin Mersun kaltaiset länsiautotkin kalpenevat Ladan rinnalla!

You’re in the Movies (360)

Sonyn PlayStationilla on vuosikausia heiluttu EyeToy-kameran edessä ja pidetty hauskaa eriskummallisten minipelien parissa. Microsoft yrittää tuoda samaa menestyskonseptia Xbox 360:lle elokuvapeli You’re in the Moviesilla.

Pelin idea on mainio – pelaa porukalla niitä paljon puhuttuja hauskoja minipelejä, näyttele, kilpaile pisteistä ja katso lopuksi tekemänne temput juonellisen elokuvatrailerin muodossa. Kamerana käytetään mukana tai erikseen saatavaa Xbox Live Visionia.

Edelliset peliarvostelut

Viime viikolla oli tarjolla niin kuumaa pelikamaa, että äänestyksenkin tulokset olivat kohtuullisen tasaiset. Pienellä kaulalla viikon arvosteluksi kuitenkin nousu Warhammer 40K: Dawn of War II, 38 prosentin äänisaaliilla. Toiseksi kivoin juttu oli Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned, 31 prosentilla. Molemmat jutut maestro Lehtosen käsialaa.

Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360)

Silent Hill: Homecoming (PC, PS3, 360)

Warhammer 40K: Dawn of War II (PC)

Ennakoissa

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -ennakko (PC, PS3, 360)

Ninja Blade -ennakko (360)

Stormrise -ennakko (PC, PS3, 360)

Mielenkiintoisin arvostelu oli

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat