Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Ceville, Elven Legacy, Ninja Blade, SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation, Sonic and the Black Knight ja Theatre of War 2

14.04.2009 12:25 Jukka O. Kauppinen

Viikko 15/2009 oli erittäin pelintäyteinen. Tarjolla oli strategiaa kahden pelin verran, kuten myös reilu annos herkkuja seikkailujen ystäville. Räiskintäfanejakaan ei unohdettu. Viikon erikoisuus oli kuitenkin rästiinjääneiden hieman vanhempien pelien purkaminen oikein urakalla.

eDomen testissä:

  • Ceville (PC)
  • Elven Legacy (PC)
  • Ninja Blade (360)
  • SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation (PS3)
  • Sonic and the Black Knight (Wii)
  • Theatre of War 2 -ennakko (PC)

Ceville (PC)

Faeryaniksen valtakunnan ilkeä ja julma tyranni Ceville on syösty vallasta ja suljettu omaan tyrmäänsä. Aihetta juhlaan? Ei ihan, jos satut itse olemaan tämä epäonninen hirmuhallitsija.

Tulevaisuus näyttää synkältä myös monirotuisen kansan näkökulmasta, sillä vallankaappauksen masinoinut kuninkaan avustaja Basilius onkin todellisuudessa vallanhimoinen ja kiero velho, joka halajaa valtaistuinta itselleen. Cevillen ja kiltin Lilly-tytön on aika lyödä hynttyyt yhteen ja torpata luihu suunnitelma.

Elven Legacy (PC)

Haltiat ne vasta ovat ylvästä sakkia eivätkä syyttä. Satojen vuosien elämänkaari antaa huimaa perspektiiviä nuorempien rotujen tohinoihin. Oppisivatpa vain olemaan hyppimättä vanhempiensa silmille.

Kun kapinallinen ihmismaagi karkaa mukanaan vino pino haltioiden salaisuuksia, on aika tarttua aseisiin. Vääriin käsiin joutuneet tiedot on saatava takaisin, vaikka se tietäisi taistelua läpi ihmisten valtakunnan. Veri tulee virtaaman läpi heksojen, ennen kuin suippokorvien kunnia on palautettu.

Ninja Blade (360)

Ninja Blade on kuin oppikirjaesimerkki siitä, miten joskus pelisuunnittelussa otetaan askel oikeaan suuntaan, mutta samalla kaksi askelta täysin väärään suuntaan. Ninjoja, miekkoja ja demoneita? Oikea askel. Peli, joka koostuu lähes puhtaasti quick time eventeistä? Todella väärä askel.

Kaikkien askeleidensa keskellä peli kompuroi ja toikkaroi ympäriinsä jokusen tunnin, saaden hoipertelunsa ansiosta pelaajankin aivan sekaisin: pelasinko juuri hyvää peliä vai aivan kamalaa roskaa?

SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation (PS3)

PS3:n ja Xbox 360:n myötä pelien päivittely on tullut jäädäkseen myös konsoleilla. Se tietysti herätti pelkoja siitä, että pelejä alettaisiin julkaista täysin keskeneräisinä tuotteina, jotka saataisiin pelaamiskelpoiseen kuntoon vasta julkaisun jälkeisten päivitysten avulla. Onneksi pahimmat kauhuskenaariot eivät ole toteutuneet, mutta markkinoille on kyllä saapunut muutama rimanalitus. SOCOM Confrontationin Pohjois-Amerikan julkaisu on lähiaikojen paras esimerkki tästä.

Pohjimmiltaan Confrontationissa ei ollut silloinkaan mitään vikaa taktisena nettiräiskintänä, mutta kiirehdityn julkaisun takia iso osa siihen luvatuista ominaisuuksista puuttui kokonaan. Olipa peli myös buginen. Pelaajat saivat jäädä pyörittelemään näppejään, kun pelaajamäärään nähden liian vähäinen määrä servereitä kävi ylikierroksilla, tehden pelaamaan pääsemisestä lähes mahdotonta. Ongelmat ovat sittemmin hävinneet lähes kokonaan ja eurooppalaiset pääsevät heti käsiksi viimeistellympään pakettiin.

Sonic and the Black Knight (Wii)

Sonic on totisesti maailman nopein siili. Sinisen teinisankarin edellisestä omasta pelistä ei ole kulunut puolta vuottakaan, kun kaupan hyllyille ilmestyy jo seuraava tuotos. Vauhtia siis piisaa.

Tällä kertaa Merlina, Merlin-velhon lapsenlapsi loitsii Sonicin kuningas Arthurin aikaiseen Britanniaan auttamaan taistelussa ilkeitä kaaoksen kätyreitä vastaan. Riittääkö piikkipallossa potkua laittamaan stoppi pahaksi kääntyneen kuninkaan suunnitelmille vai painaako edellinen seikkailu vielä sankarin pohkeissa?

Theatre of War 2 -ennakko (PC)

Strategiapelit jakaantuvat karkeasti ottaen kahteen kastiin. Reaaliaikaiset naksuttelut tuppaavat olemaan parhaimmillaankin kevyempää pelattavaa, kun taas raskassarjalaisia kosiskellaan laajoilla vuoropohjaisilla tekeleillä. Theatre of War 2 tähtää näiden kahden lajityypin väliin.

Theatre of War 2 seuraa aihevalinnallaan Combat Missionien jalanjälkiä. Euroopan taistelukentiltä on siirrytty Pohjois-Afrikan helteeseen. Reaaliaikaista aavikkosotaa päästään pian harjoittamaan sekä brittien, jenkkien että piristävästi myös saksalaisten riveissä.

Lähes retroja arvosteluja

Jack Keane (PC)

Yhdeksi sittemmin konkurssiin menneen pelijulkaisijan 10tacle Studiosin viimeisistä julkaisupeleistä jäi seikkailupeli Jack Keane. Kyseessä on värikäs, komediallinen seikkailu jossa reissataan nimihenkilöä ohjastaen Lontoon kaduilta Afrikkaan ja Intian Valtamerelle.

Heti alusta alken huomaa että Jack Keanen tekijät ovat selvästi pelanneet tarkasti Monkey Islandeja, joista vaikutteita löytyy Keanesta rutkasti. Valitettavasti Jack Keane ei kuitenkaan odoittaudu yhtä klassiseksi teokseksi kuin esikuvansa.

Lost Empire: Immortals (PC)

Pelien on tarkoitus viihdyttää ja toimia ajanvietteenä. Näin ollen hyviä pelejä ei koskaan ole liikaa, hyvistä strategiapeleistä tai 4X-avaruusstrategioista puhumattakaan.

Aiheeltaan Lost Empire: Immortals osuu kultasuoneen, mutta harmillisesti kaivannosta ei saada ylös edes katinkultaa. Pollux Gamelabsin tiimi on onnistunut pukemaan Kuningas anti-Midaksen kengät jalkaan, muuttaen kosketuksellaan kullan biokuonaksi.

Metroid Prime Pinball (DS)

Metroidista ei ihan ensimmäiseksi tulisi flipperi mieleen, mutta Metroid Prime Pinball on juuri mitä nimestä voi päätellä.

Samalla Fuse Gamesin Metroid-teemalla varustettu peli on yllättäen paras DS:lle julkaistu Metroid-peli. Se ei ehkä käännytä flipperivihaajia, mutta flipperinä se on erittäin pätevää viihdettä.

Edelliset peliarvostelut

Viime viikon arvosteluista kiinnostavimmaksi nousi selkeällä, joskaan ei päätähuimaavalla kaulalla Miikka Lehtosen näkemys toimintapeli Resident Evil 5:stä, 41 prosentin äänisaaliilla. Perässä hiihtivät Tero Lehtiniemen peukuttama Chrono Trigger 27 prosentilla ja Lehtosen/Simon Elon yhteisnäkemys Sega Megadrive Collectionista, 18 prosentilla.

Bounty Bay Online (PC)

Chrono Trigger (DS)

Resident Evil 5 (360, PS3)

Sega Ultimate Mega Drive Collection (PS3, 360)

Stormrise (PS3, 360)

Wanted: Weapons of Fate (PC, PS3, 360)

Mielenkiintoisin arvostelu oli

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat