Uusimmat

Kuusi keinoa korjata PlayStation Home

15.04.2009 13:02 Jukka O. Kauppinen

Sonyn kovalla hypella lanseeraamaa virutaalimaailma PlayStation Home sai ensin vauhdikkaan startin, sitten karut realiteetit iskivät päin kasvoja. Luovuuden ja hauskan yhdessäpuuhailun sijaan Homesta tuli enemmänkin jonninjoutava hengailuympäristö, täynnä mitäänsanomatonta chattailua ja ohikulkevien virtuaalihameiden ahdistelua. Mikä ei sinänsä ketään yllättänyt.

Boom Bloxin tuottaja Robin Hunicke koki Homen virtuaalisen elämän vielä suurempana pettymyksenä kuin monet muut. Ison yhtiön hyvin hallinnoidun, avoimen ja luovuutta tukevan ympäristön sijaan hän päätyi teinipainajaiseen, jossa kaikkia virtuaalihameessa liikkuvia jahdattiin avoimesti ja luovuus koostui lähinnä törmäys- ja fysiikkarutiinien rikkomisyrityksistä.

Robin visioikin itsensä hetkeksi Homen kuningattareksi ja mietti millä tavoin virtuaalimaailmaa voitaisiin kohentaa pelisuunnittelun neljän C:n avulla: Creativity, Collection, Competition, Community.

Mutta mitkä ovatkaan Robinin kuusi ideaa?

Tsekkaa ne täältä: Post-GDC: Robin Hunicke’s 6 easy ideas to fix PlayStation Home

Lue myös

Arvostelu: Silent Hill: Homecoming (PC)

Batman on lähes täydellinen, Eidos kehuu

eDomen arvosteluviikko: Ceville, Elven Legacy, Ninja Blade, SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation, Sonic and the Black Knight ja Theatre of War 2

Microsoftilla käsissään uudenlainen RROD: E74?

World of Warcraft päivittyi vihdoin versioon 3.1

Oletko kokeillut PlayStation Homea? Mitä pidit?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat