Uusimmat

Kiistelty, provokatiivinen Irak-peli joutui hyllylle

27.04.2009 15:10 Jukka O. Kauppinen

Konamin pokka petti ja firma vetäytyi häntä koipien välissä kiistellyn Irakin sotaa kuvaavan pelin julkaisusta. Amerikkalaisen Atomic Gamesin kehittämä action-simulaatio Irakissa parhaillaan käytävän sodan Fallujahin taisteluista, Six Days in Fallujah, jäi näin ilman julkaisijaa.

Konami vetäytyi pelin julkaisusta seurattuaan nettikeskusteluja ja hukuttuaan niin puhelimitse kuin sähköpostitse saatuun palautteeseen.

”Halusimme kuvata sodan ja taistelujen todellisuutta niin, että pelaajatkin kokisivat miltä siellä oleminen tuntuu”, Konami kerto.

”Päätimme kuitenkin vetäytyä projektista.”

Fallujah-peli on nostattanut hyökyaaltoja niin pelimediassa kuin valtavirrankin lehdistössä. Monille parhaillaan käytävän sodan kuvaaminen pelien muodossa oli liikaa, toiset puolestaan pelkäsivät sen herättävän liiankin kuumia tunteita väärissä kohderyhmissä.

Lähde: Konami drops Six Days in Fallujah

Lisää aiheesta

Irakin sota videopeliksi: Six Days in Fallujah

Six Days in Fallujahia varten on haastateltu joukkoa Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaita ja kehittäjien tarkoituksena onkin saada mahdollisimman realistinen näkemys tapahtumista.

Onko Eurooppa jäämässä ilman Fallujah-peliä?

Konamin edustajat totesivat, etteivät ole vielä päättäneet, nähdäänkö peliä lainkaan Euroopassa. Ratkaisu tehdään, kun Konamin euroedustajat ovat nähneet, ”miten pelin kehittäjä kuvaa Fallujahin tapahtumia”.

Brittimies: Irak-peli ei saa joutua muslimifanaatikkojen käsiin

”Mikä pahinta, peli saattaa päätyä fanaattisten nuorten muslimien käsiin. He saattavat työstää itsensä pelin parissa raivon valtaan, minkä jälkeen he saattavat ryhtyä kostotoimiin.”

Lue myös

Arvostelu: Grand Ages: Rome (PC)

Blood Bowl – verta pahvikentällä

Kunkku oli kylmänä: junnusta ei tullut Sonicia

Taistelevia ninjajäniksiä PC:lle, Macille ja Linuxille: Overgrowth

Äänestä: mikä on paras Tomb Raider -peli?

Haluatko pelata Fallujah-peliä?

Katso tilanne vastaamatta