Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Bionic Commando, East India Company, Fat Princess, New Star Grand Prix, UFC Undisputed

24.06.2009 00:37 Jukka O. Kauppinen

Viime viikolla (25/2009) julkaistavien arvostelujen suhteen piti raapia päätään hirmuisesti. Valmiita juttuja kun on varastossa valtavasti, mutta mitä sitten niistä oikein julkaisisi? No, jos vaikkapa alkuun jotain tällaista…

eDomen testissä:

  • Bionic Commando (PS3, 360)
  • East India Company -laajennettu ennakko (PC)
  • Fat Princess -ennakko (PS3)
  • New Star Grand Prix (PC)
  • UFC Undisputed (PS3, 360)

Bionic Commando (PS3, 360)

Remaket ovat nykyään muotia sekä Hollywoodissa että myös pelimaailman puolella. Klassisen koukkukäden, Bionic Commandon modernisointi oli mitä hienoin osoitus vanhan konseptin toimivuudesta ja nyt jatko-osa siirtää sarjan 3D-maailmaan.

Mutta miten mahtaa onnistua koukkukäden seikkailuiden siirtäminen kolmanteen ulottuvuuteen? Yksi suunta lisää, tuplasti hauskaa? Onhan tekijöinä remaken väsäämisessä kyntensä näyttänyt Grin.

East India Company -laajennettu ennakko (PC)

Kotimaisella pelirintamalla on valmiiden tuotosten rintamalla ollut viime aikoina hieman hiljaista. Helpotusta tilanteeseen on kuitenkin tulossa aivan lähiaikoina, kun kotkalaisen Nitro Gamesin East India Company -kaupankäyntipeli julkaistaan.

Kävimme asiaa silmällä pitäen Nitro Gamesin luona hieman vilkaisemassa, minkälaiselta lähes valmis peli näyttää. Ovatko aiemman ennakkoversion meritaistelut saaneet lihaa luidensa ympärille?

Fat Princess –ennakko (PS3)

Joku voisi helposti kuvitella, että klassiset verkkopelin kulmakivet, kuten deathmatch ja lipunryöstö ovat jo mennyttä historiaa. Pyh, nähty ja tehty tuhat kertaa, mitä niitä enää rassaamaan? Näinhän se toki helposti meneekin, jos kehitystiimillä ei ole mitään omaperäistä lisättävää genreen.

Sonyn tiimi kuitenkin osoittaa, että kun sotkuun lisää kaksi läskiä prinsessaa, hahmoluokat ja ämpärikaupalla verta, tuloksena voi olla eräs kesän ja koko vuoden riemukkaimmista PlayStation Network –peleistä.

New Star Grand Prix (PC)

Näin formulakauden alettua kansa istuu kahden viikon välein tiiviisti tv:n edessä ja kinaa koko lajin tulevaisuudesta. Mutta jotain puuttuu. Näet PlayStation 2:lla tehdyt ratavideot kisojen alusta ja Se Virallinen Formulapeli.

Onneksi brittiläinen indie-pelitalo New Star rientää apuun. Firman New Star Grand Prix on riemastuttava, ylhäältä kuvattu kilpa-ajopeli, jonka parissa aika ei tule pitkäksi.

UFC Undisputed (PS3, 360)

UFC. Kolme kirjainta, jotka saavat monen lukijan sydänjuuret väpättämään, mutta jättävät luultavasti monen muun hämmentyneeseen tilaan. Ei ihme, vaikka Ultimate Fighting Championship on viime vuosina noussut uhmaamaan nyrkkeilyn asemaa kamppailulajien kuninkaana, Suomessa MMA on vielä pienen porukan kamaa.

Olit sitten täysi noviisi tai jokaisen DVD:n omistava superfriikki, UFC Undisputed on tutustumisen arvoinen peli. Lajin ystävälle se tarjoaa historian parhaan näkemyksen lajin hienouksista, aloittelijalle taas hauskan ja helpon tien oppia arvostamaan lajia aivan uudella tasolla. Kummallekin se tarjoaa myös hauskaa pelattavaa.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen viikon arvosteluista lukijat antoivat ääniä kärjelle hyvin, hyvin tasaväkisesti. Mutta ylimmäs ylsi nippa nappa Miikka Lehtosen ja Petteri Kaakisen jättiarvostelu Rock Band 2 –pelistä. Sen 22,74 prosentin äänisaaliille pärjäsi hyvin Guitar Hero Metallica 27,27 prosentillaan. Hyvin ääniä sai myös Ghostbusters, 18 prosenttia.

Close Combat: The Longest Day (PC)

Ghostbusters (PS3, 360)

Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)

Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate (PC)

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir (PC)

New Play Control! Pikmin 2 (Wii)

Plants vs. Zombies (Mac, PC)

Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat