Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Blood Bowl, Call of Juarez, Conduit, Moto Racer, SBK 09, Velvet Assassin

31.07.2009 15:35 Jukka O. Kauppinen

Viikko 30/2009 oli tarjonnaltaan erikoinen. Yhtään Suositus-peukkua emme läimineet, mutta se ei silti tarkoita etteikö pelimeininki olisi ollut kovaa ja lystikästä. Länkkäriräiskintä, kilpa-ajaminen, agenttihiippailu ja scifiaktioni kruunautuivat Blood Bowlin värikkäällä fantasiaväkivallalla. Kyllä kelpaa!

eDomen testissä:

  • Blood Bowl (PC)
  • Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360)
  • The Conduit (Wii)
  • Moto Racer DS (DS)
  • SBK 09 Superbike World Championship (PC, PS3, 360)
  • Velvet Assassin (PC, 360)

Blood Bowl (PC)

Blood Bowl on jo vuosikausien ajan kuulunut laatutietoisten lautapelaajien vakioviihteeseen. Yhdistelmä Games Workshopin rempseää fantasiaa, hillittömän hyviä pelisääntöjä ja reipasta väkivaltaa ovat riittäneet avaamaan tien lukemattomien pelaajien sydämiin.

Kun tästä aineksesta tehdään peli, joka mallintaa uskollisesti lautapelin säännöt, liigasysteemit ja muut hienoudet, voisi kuvitella, että käsillä olisi vuoden peli. Vaan miten käy, kun kehittäjä on käyttänyt osan kallisarvoistesta kehitysajastaan täysiin turhuuksiin?

Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360)

Länkkäriaiheisia räiskintöjä on julkaistu yllättävän harvoin ottaen huomioon sen, kuinka hedelmällinen aihe niille on. Edellinen kunnon yritys tehdä lännenräiskintää oli saman firman Call of Juarez, joten mistään tungoksesta ei todellakaan ole kyse. 

Bound in Blood on alkuperäisen Call of Juarezin esiosa. Siinä missä ensimmäinen peli käsitteli pastori-Rayn edesottamuksia, uusin taustoittaa Rayn seikkailuja ennen pastoriksi ryhtymistä. Luvassa on sekoilua, räimintää ja monista länkkäreistä lainattuja kohtauksia.

The Conduit (Wii)

Wiillä on maine lasten ja lapsenmielisten konsolina. Ei mikään ihme, kun katsoo konsolin pelitarjontaa, joka on lievästi sanottuna kallellaan kasuaaliin suuntaan. Jokaista aikuisempaan suuntaan kurottavaa peliä seurataankin herkästi kuin koko konsolin pelastajaa.

The Conduit pyrkii täyttämään ammottavaa aukkoa Nintendon lippulaivan räiskintätarjonnassa. Kentällä on tilaa, sillä kilpailijat on laskettavissa yhden käden sormilla. Mutta onko käsissä pelkkä kuriositeetti vai myös aidosti hyvä peli?

Moto Racer DS (DS)

DS:lle on laitteen rajoituksista huolimatta ilmestynyt yllättävän päteviä ajelupelejä. Varsinaista motskaripeliä ei laitteelle vielä tähän mennessä olla tehty, mikä tekee Moto Racer DS:stä laitteen sekä ainoan että parhaan aihetta liipaisevan pelin.  

SBK 09 Superbike World Championship (PC, PS3, 360)

Viime vuonna sleeper-hitiksi noussut prätkäily saa jatkoa uuden painoksen muodossa. Vaikka paketin perusrunko on säilynyt tuttuna ovat ajomalli ja ulkoasu kokeneet suurremontin.

Vaikka kokonaisuus ei onnistukaan enää yllättämään viime vuoden malliin, SBK 09 Superbike World Championsip onnistuu tavoitteessaan ollen kirkkaasti markkinoiden paras moottoripyöräsimulaatio. 

Velvet Assassin (PC, 360)

Elämäkertakirjat ovat menestyksiä, ja oikeista ihmisistä kertovat elokuvat keräävät Oscareita vuodesta toiseen. Mutta tosielämän henkilöihin perustuvia videopelejä on vähän. Miksi? Ehkäpä pelintekijät eivät ole vielä valmiita käsittelemään tällaisia aiheita.

Velvet Assassinin perusteella tämä pitää ainakin paikkansa. Ihka oikean naisvakoojan huikea tarina on latistettu keskivertohiippailuksi. Pettymyksen tunne on voimakas, sillä mahdollisuuksia olisi ollut johonkin todella omaperäiseen sekä draamallisesti että pelillisesti.

Kuulumia artikkelirintamalta:

Battlefield 1943 pintaa syvemmältä – haastattelussa Digital Illusions

Juuri julkaistun ja kotvanen sitten arvostellun Battlefield 1943 -pelin takaa löytyy pitkä liuta pelejä ja paljon historiaa. Onhan kyseessä tuorein osa erääseen kaikkien aikojen suosituimmista nettiräiskinnöistä.

eDome sai haastateltavakseen pelin tuottaja Gordon Dyken.

Ensikosketus: Order of War – Square Enixin sotastrategia osa 1

eDome kävi katsomassa aurinkoisessa Tukholmassa Order of Waria, Square-Enixin toisen maailmansodan ratkaisuhetkiin sijoittuvaa strategiapeliä.

Japanilaisjätti ilmoitti viime vuonna julkaisevansa amerikkalaisen Gas Powered Gamesin suositun strategiapelin Supreme Commanderin jatko-osan. Roolipeleistään tunnettu yhtiö halusi laajentaa toimintaansa lännessä. Invaasio jatkuu myös toisen sotastrategian merkeissä, vaikka nyt hieman historiallisemmissa merkeissä.

Ensikosketus: Order of War – Square Enixin sotastrategia osa 2

Square Enix suuntaa voimallisesti läntisille pelimarkkiniolle, myös hieman erikoisempien pelien voimalla. Raskaan sarjan PC-sotastrategiat eivät kuulosta ehkä sellaiselta, että niillä suoritettaisiin voimallinen blitzkrieg suurten kansanjoukkojen sydämiin. Mutta ainakin ne ovat niin kovin PC:tä ja niin kovin länsimaista.

Simon Elo piipahti Tukholmassa tutustumassa Order of Waria. Ensikosketuksen toisessa osassa tutkaamme tarkemmin pelin kampanjaa ja ulkoasua. Miten toisen maailmansodan ratkaisutaistelut mahtavat sujuvat?

Edellisen peliarvostelut

Hupsistalullaa. Viime viikon arvostelukoosteesta unohtui äänestysmahdollisuus ties minne peikkokoloon. Tyytykäämme siis vain kertaamaan mitä tuolloin pelailtiin:

Battlefield 1943 (PC, PS3, 360)

Dancing Stage Universe 2 (360)

Demigod (PC)

High School Musical 3: Senior Year Dance! (PC, PS2, Wii, 360)

Lips (360)

Overlord 2 (PC, PS3, 360)

Punch-Out!! (Wii)

Mielenkiintoisin arvostelu oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat