Uusimmat

Kotimaista machinimaa lyhytfilmien ystäville

18.09.2008 17:51 Jukka O. Kauppinen

Olli ”BaronSoosdon” Viljanen tekee World of Warcraft -pelillä omien sanojensa mukaan ”enemmän tai vähemmän laadukasta” machinimaa verkossa levitettävien lyhytelokuvien ystäville. Viljanen on osallistunut vuosien mittaan myös machinima-kilpailuihin. Viljanen vinkkasi tuotoksistaan eDomellekin, joten tottakai puffaamme niitä myös lukijoillemme.

Jos machinima on käsitteenä epäselvä, niin lainataan ensin Wikipediaa:

Machinima on elokuvan tuotantotekniikka ja mediamuoto. Machinimalla tarkoitetaan elokuvaa, joka on luotu käyttämällä tietokone- tai videopelien pelimoottoria. Machinima on hyvä esimerkki emergentistä pelattavuudesta (engl. emergent gameplay): Tietokonepelien pelaaminen tavalla, mitä suunnittelijat eivät aluksi ottaneet huomioon, synnytti uuden mediamuodon.

Machinimaa on ollut olemassa niin kauan kuin peleissä on ollut mahdollista tallentaa pelejä myöhemmin katsottavaksi, ja mahdollista kontrolloida kameraa. Yksi ensimmäisistä peleistä missä tätä hyödynnettiin oli Stunt Island (1992). Suosituksi machinima tuli 3D-pelien aikakaudella, erityisesti Quake on peli jolle on tehty runsaasti machinimaa.

Machinimaa on tehty monella tavalla. Toisinaan enginet mahdollistavat elokuvan levittämisen sellaisenaan pelin demotallenteen muodossa, mutta joissakin tapauksissa demot leikataan ja äänitetään ulkopuolisissa ohjelmissa. Eräät machiniman tekijät ovat myös käyttäneet peliengineitä live-esiintymisissä, joissa näyttelijät ohjaavat hahmojaan näytellessään.

Ja sitten BaronSoosdonin machinimojen kimppuun:

I’m So Sick


I’m So Sick from BaronSoosdon on Vimeo.

Useampaa pelimoottoria (WoW, Half-Life 2, UT2004) käyttävä musiikkivideo. Alunperin julkaistu syksyllä 2007. Tämä on ehdottomasti yksi suosituimmista ja ylistetyimmistä videoistani.

The Device Has Been Modified


The Device Has Been Modified from BaronSoosdon on Vimeo.

WoWin ja Portalin avioliitto! Mitä käykään kun mechanostrideriin installoi GLaDOSin? No huonosti tietenkin.

Final Warcraft VI


Final Warcraft VI [Remastered Version] from BaronSoosdon on Vimeo.

WoW-tulkinta legendaarisen Final Fantasy VI:n PlayStation-version loppuvideosta. Tämän machiniman äänisuunnittelusta vastasi ammattilainen, Norjalainen Glenn X. Govan. Nupit kaakkoon ja subbari jyrisemään!

Busted


Busted from BaronSoosdon on Vimeo.

Yhteistyönä USA:laisen Pinkhairin kanssa tehty machinima. Voitti Warcraftmovies.com:in Synergy-kilpailun. Kilpailun ideana oli tehdä machinima-elokuva ennalta kirjoitetun käsikirjoituksen pohjalta. Harmiksemme tarjottu käsikirjoitus oli kauniisti sanottuna hieman heikko.

Lisää aiheesta

Half-Life 2 kiidättää machiniman tekijöiden mielikuvitusta

Katso riemukas Portal-lyhytfilmi: vartiorobotin työpäivä

Suomalaista Halo 3 -taidetta Tukholmassa

Team Fortress 2 muuttui westerniksi ja muita machinima-helmiä

Lue myös

Arvostelu: Monster Jam (PC, PS2, Wii, Xbox 360)

Näin raikuu rokki Guitar Hero: World Tourissa

Peliennakkoja Playgroundissa: Resident Evil 5, Guitar Hero: World Tour

Teiniblondi ja autiosaari

Katsoitko kaikki? Mikä oli suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta