Uusimmat

Kiinassa satojatuhansia virtuaalikullankaivajia?

02.01.2007 16:30 Jukka O. Kauppinen

Monet verkkopelaajat tietävät termin ”kullankaivaja” tai ”farmari”. Nämä käsitetään usein kiinalaisiksi, jotka pelaavat erilaisia verkkopelejä, keräävät peliomaisuutta ja myyvät niin virtuaalitavaraa kuin muitakin palveluja varakkaille länsimaisille pelaajille. Miksi vaivautua pelaamaan, kun kiinalaisilta saa pikkurahalla rahaa ja kapineita. Nämä jopa pelaavat hahmoasi puolestasi.

Shanghain ja New Yorkin yliopistoissa opiskellut Ge Jin on luonut useita lyhytelokuvia ja dokumentteja, joista viimeisin herättää nimenomaan pelaajien huomiota. Ge Jinin dokumentti Gold Farmers näet kertoo kiinalaisista kullankaivajista, kultafarmareista.

Ge Jinin dokumentissa kerrotaan muun muassa, miten Kiinassa on jopa kymmeniätuhansia pieniä yrityksiä, joiden palveluksessa on satojatuhansia kiinalaisnuoria. Jopa puolisen miljoonan virtuaalikullankaivajan päivätyö koostuu verkkopelien pelaamisesta 10-12 tuntia vuorokaudessa. He istuvat pahimmillaan pikkuruisissa kopperoissa ja varastoissa, nukkuvat työpaikkansa takahuoneessa ja käyttävät suurimman osan hereilläoloajastaan koneen ääressä. Grindaten ja grindaten.

Nuoret vääntävät niin World of Warcraftia, Lineagea kuin EVE Onlinea, tienaten pelirahaa tai omaisuutta, jota myydään oikeasta rahasta länsimaisille pelaajille. Kiinalaiset pelaajat ovat niin halpoja, että palkkojen ja muiden kulujenkin jälkeen pelikamaa voidaan myydä länsimaisille peliaddikteille verrattain edullisesti.

Mutta keitä nämä pelaajat ovat? Miten kultafarmarien teollisuus syntyi? Miten he luovat yhteytensä ja kauppaavat tavaroitaan muille pelaajille? Ge Jinin dokumentissa esitellään monia farmareita, työntekijöistä aina firmojen omistajiin saakka. Kaikki farmarifirmat eivät myöskään välttämättä menesty, joten bisneksen romahtaminen voi luoda ongelmia omistajille, työntekijöille ja näiden yhteistyökumppaneille.

Dokumentin verkkosivuilta voi katsoa siitä kertovan videoblogin sekä trailerin. Tarjolla on myös mielenkiintoista laajempaa tietoa kultafarmauksesta.

http://www.chinesegoldfarmers.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farmer

Mielipiteesi kultafarmareista?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat