Uusimmat

Domen arvosteluviikko 41/2012: Dead or Alive 5, Dishonored, The Walking Dead, Assassin’s Creed III, Playground 2012

15.10.2012 21:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 41 muuuuun muassssah:

  • Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)
  • Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)
  • The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä
  • Vieraissa: peli- ja laiteuutuuksia Playground 2012 -tapahtumassa

Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)

Mitä yhteistä on ninjoilla, jättiryntäisillä naisilla, maitobaarilla ja öljynporauslautoilla? Mikäli vastasit ”Japani!”, olet vain puoliksi oikeassa. Oikea vastaus on nimittäin Dead or Alive 5.

Varsinaisesta uudesta Dead or Alive -pelistä on suhteellisen pitkä aika. Markkinoilla on tuutattu kaikenlaista bikinipervoilua käsikonsoleiden uudelleenlämmittelyihin, mutta iso taisteluspektaakkelia on saatu odottaa kuutisen vuotta. Asenteella ”höhhöh, lisää tissejä” menevä saattaa yllättyä, sillä DoA5 on ytimeltään oikeasti toimiva taistelupeli.

 

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Hiiviskelyseikkailut ovat koko historiansa ajan käytännössä tarkoittaneet sitä, että pelaaja on joko susipaskan taistelusysteemin tai muiden idioottimaisten pelimekaniikallisten ratkaisujen vuoksi yksinkertaisesti pakotettu pysymään varjoissa. En tiedä teistä, mutta ainakin minun mielestäni tällainen on kaukana hauskasta.

Sitten on sellaisia pelejä kuin Dishonored. Pelejä, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden suorittaa tehtävät kaikki tappamalla tai niin, ettei kukaan menetä henkeään. Tällaisessa tasavertaisuuden maailmassa pitäisi murhamiehiä rankaista vähintään huonommilla palkinnoilla, kuten Deus Ex: Human Revolutionissa tehtiin, eikö niin? No ei todellakaan. Arkane Studiosin Dishonored on toista maata.

 

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Vuoden mukavimpiin peliyllätyksiin kuulunut The Walking Dead kiihdyttää kohti loppuaan. Tunteiden vuoristoratana eteenpäin vyöryvä pelisarja on ehtinyt jo neljänteen osaansa, jolla on yksi selkeä tehtävä: asetella pelimerkit mahdollisimman kutkuttaviin asemiin loppuhuipennusta varten.

Siinä se myös onnistuu, sillä vaikka The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner onkin hieman edeltäjiään rosoisempi teos, sen kattama loppuhuipennus saa jo nyt veden kielelle.

Kuulumia artikkelirintamalta

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

Assassin’s Creed III:ssa Connor Kenwayn seikkailut alkavat rauhan merkeissä, jatkuvat sodan aikana ja löytävät tämänkertaisen päätepisteensä joskus sodan jälkeen. Pelaajalle tulevat tutuiksi niin tuon ajan versiot Bostonista ja New Yorkista, kuin myös vähän villimpi länsi ja Pohjois-Amerikan itärannikko. Ja uskokaa pois, matka on värikäs – mutta myös monin paikoin synkkä.

Vieraissa: peli- ja laiteuutuuksia Playground 2012 -tapahtumassa

Pan Vision järjesti taannoin Helsingissä perinteisen vuotuisen Playground-messutapahtumansa, jossa yhtiön edustamat peli- ja laitefirmat esittelivät tuotteitaan. Paikalla oli myös Nelinpeli-tiimi, jonka muhkean puolituntisen videoreportaasin tapahtumapaikalta voit katsoa ohessa.

Videorapparissa syynättävänä muun muassa Turtle Beachin kuulokkeet, iPad-kitara ja iPad-lisälaitteita, SteelSeriesin peliohjaimet, Roccatin pelihiiret ja -hiirimatot. Pelirintamalla tutkittavana muun muassa Focus Homen Of Orcs and Men ja Capcomin Resident Evil 6 ja DmC Devil May Cry.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen viikon antimista lukijat äänestivät kiintoisimmaksi JOKin Assassin’s Creed III -haastattelun.

Halo 4 –moninpeliennakko (Xbox 360)

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Tokyo Jungle (PS3)

Call of Juarez Gunslinger -ensikosketus – villi länsi räiskyvässä paketissa

Assassin’s Creed III – haastattelussa pelin käsikirjoittaja ja historioitsija

NHL 13 – haastattelussa Jari Kurri, kuvassa eeppistä vääntöä

Roccatin uusi hiiri – ei Savua ilman tulta

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat