Uusimmat

Domen arvosteluviikko 48/2010: Dead Nation, Farming Simulator 2011, Tron ja monta muuta vekkulia peliä

07.12.2010 20:15 Jukka O. Kauppinen

Domen peliarvostelukoosteet kurkistavat loppusuoralle kiihtyvän vuoden viikolle 48 – ja löytävät paljon hyvää pelattavaa. Ja jopa yhden peukun joka lajia!

Domen testissä:

  • Dead Nation (PS3)
  • Farming Simulator 2011 (PC)
  • The Fight: Lights Out (PS3)
  • Lord of the Rings: Aragorn’s Quest (PS2, PS3, Wii)
  • PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)
  • Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)
  • Two Worlds II (PC, Xbox 360)
  • Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)

Dead Nation (PS3)

Vaikka zombit alkavat pelien aiheena olla jo harvinaisen nähtyä osastoa, ei vielä heitetä hanskoja tiskiin: asialle käy nimittäin suomalainen Housemarque, joka todistetusti hallitsee arcade-räiskinnän.

Yritystä piisaa tälläkin kertaa. Zombit nousevat haudoistaan ja kaksi tartunnalle immuunia selviytyjää lähtee pitkälle matkalle kohti toivoa. Siinä välissä helvetti täyttyy pariinkin kertaan kävelevien kuolleiden ruumiista.

 

Farming Simulator 2011 (PC)

Jokainen pieni poika ja iso osa pienistä tytöistäkin on varmasti joskus haaveillut maanviljelijän ammatista. Traktorit, puimurit ja muut jännät koneet kiehtovat isompaakin, mutta harvalla on mahdollisuus ryhtyä peltojen valtiaaksi.

Onneksi pelit tarjoavat vastauksen tähänkin. Virtuaalimaailmassa jokainen meistä voi kylvää vehnää ja hoitaa lehmiä. Sekä ajaa sillä traktorilla. Mutta mitä ihmettä Farming Simulator 2011 tekee myydyimpien pelien listalla?

 

The Fight: Lights Out (PS3)

Nyt on yleisen voivottelun paikka. Voi Sonyn Move-ohjainta, sillä näyttää pahasti siltä, että ennakkoon mustaksi Wiimoteksi herjattu liikeohjain on osoittautumassa myös pelitarjontansa osalta liiankin Wii-henkiseksi: minipelikokoelmia ja onnettomia softaleluja, jotka olisi voinut jättää koodauspöydän laatikkoon.

Tällä teemalla esittelemme The Fight: Lights Outin, joka yleisen surkeutensa ohella vetää suohon myös Danny Trejon, joka on jollain konstilla koijattu mukaan peliprojektiin.

 

Lord of the Rings: Aragorn’s Quest (PS2, PS3, Wii)

Yksi maailmankaikkeuden suurimpia mysteerejä on se, miksi Taru sormusten herrasta -sarjasta on niin vaikea tehdä hyviä pelejä. Jos mainiota Lord of the Rings Online -morppia ei lasketa, ainoat oikeasti hyvät kirjasarjaan perustuvat pelit olivat Interplayn 90-luvun Volume I -roolipelit.

Uusin yrittäjä tässä vaikeassa lajissa on Headstrong Gamesin Lord of the Rings: Aragorn’s Quest, joka PS3:n ja Wiin lisäksi julkaistaan muun muassa konsoleille, joita moni ei muistanut olevan enää edes olemassa. Mutta millainen on lopputulos?

 

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

Kysymys: miten 30 vuotta vanha peli saadaan restauroitua uuteen uskoon niin, että se on pelattavaa ja jopa kiehtovaa tavaraa?

Vastaus: otetaan alkuperäisen pelin ydin, lisätään päälle ämpärillinen iloista karkkia ja tuunataan peruspelattavuutta niin paljon, että tuloksena on eräs vuoden addiktiivisimmista pelikokemuksista. I’ve got Pac-man fever, baby!

 

Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Alkuperäinen Tron on jonkinasteinen kulttiklassikko, jota monet nykyajan nuoret tuskin edes tuntevatkaan. Nyt Disney on kuitenkin tuomassa Tronia takaisin isolla tavalla. Tähän liittyy kohtapuoliin elokuvateattereihin saapuvan tuotoksen lisäksi Tron: Evolution -toimintapeli, joka ei yllätä luovuudellaan, mutta onnistuu kuitenkin välttämään monia tyypillisimpiä lisenssipelien kömmähdyksiä.

 

Two Worlds II (PC, Xbox 360)

Ensimmäinen Two Worlds tunnetaan pelinä, josta tykkäsi tasan yksi ihminen. Tämän ihailu oli ilmeisesti kuitenkin niin mairittelevaa, ettei jatko-osalta voitu välttyä.

Niin sanotusti terminaalisesti huonon pelin jatko-osa ei yleensä lupaa hyvää, koska pääsääntöisesti näiden pelien viat eivät ole ihan helpolla korjattavissa. Niinpä Two Worlds II:n suhteen odotukset eivät olleet järin korkealla. Mutta voisiko olla mahdollista, että joskus joku ihan oikeasti ottaisi opikseen?

 

Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)

Jumppapelit, tuo punainen vaate tosipelaajille. Wii Fit mullisti kentän, EA Sports Active -sarja vei konseptia eteenpäin vakavamman liikkumisen suuntaan, mutta vasta Kinect avaa portit lopullisesti. Ei enää ohjainten kanssa säätämistä, vaan pelkkää liikkumista ilman häiritseviä tekijöitä. Näin ainakin teoriassa, mutta mitä meille kertoo käytäntö?

Ubisoftin Your Shape: Fitness Evolved ehtii ensimmäisenä sektorille, jota tullaan jatkossa lypsämään urakalla. Kyse ei kuitenkaan ole prototyypistä. Jo ensiyritys tekee ohjainpohjaiset jumppapelit kerralla tarpeettomiksi.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiinnostavimmaksi raapusteluksi lukijat äänestivät Heikki Takalan Castlevania: Lords of Shadow -testin. Verraten tasaisessa äänestyksessä lähimaastoon ylsi myös EA Sports MMA.

3-D Hunting 2010 (PC)

Bloody Good Time (PC, Xbox 360)

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)

EA Sports MMA (PS3, Xbox 360)

Ivy the Kiwi (DS, Wii)

James Bond 007: Blood Stone (PC, PS3, Xbox 360)

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3, Xbox 360)

WWE Smackdown vs. Raw 2011 (PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat