Uusimmat

Domen arvosteluviikko 5/2011: Dead Space 2, Harvest Moon, Winter Sports 2011

09.02.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Domen peliviikko 5/2011 toi muassaan huikean avaruusseikkailun, kivaa seikkailua ja vauhdikasta talviurheilua.

Domen testissä:

  • Dead Space 2 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Harvest Moon: Sunshine Islands (DS)
  • Winter Sports 2011 – Go For Gold (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Dead Space 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dead Space 2 oli minulle alkuvuoden odotetuin peli. Kuten saittia kauemmin lukeneet muistavat, pidin alkuperäisestä kuin hullu puurosta. Eihän se toki täydellinen ollut, mutta EA teki sen minkä lupasi ja paukautti ykkösellä pöytään yhden sukupolven parhaista kauhupeleistä. (toim. huom. Niin piruvie teki! -JOK)

Tämän jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon. Monet alkuperäisen pelin suunnittelijoista ovat lähteneet kehitystiimistä ja esimerkiksi Dante’s Inferno oli mitä oli. Voiko Dead Space 2 mitenkään lunastaa odotuksia?

 

Harvest Moon: Sunshine Islands (DS)

Harvest Moon -farmipelisarjan elo on osasta toiseen melkoista kuunkiertoa. Perusmeininki pysyy lähes järjestäen samana, kun pelaaja pistää ällösöpön pikku-ukkonsa tahi akkansa leikkimään maajussia. Jolle jossain välissä hankitaan myös morsian.

Vaikka peruspilarit ovatkin pysyneet sarjasta toiseen samana, on peli osa toisensa jälkeen onnistunut uudistumaan juuri sen verran, että ainakin sarjan kovimmat fanit ovat tyytyväisiä. Näin on tehty myös sarjan uusimmassa, Sunshine Islands -nimellä kulkevassa osassa.

 

Winter Sports 2011 – Go For Gold (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Talvi on kurjaa, märkää ja kylmää aikaa. Urheilukanavat punkevat ilmoille jos jonkinlaista urheilua, mutta sääolosuhteet eivät juuri kannusta moisia itse kokeilemaan. Kaikeksi onneksi viisas ihminen on keksinyt pelikonsolit.

Vaikka nyt ei eletäkään olympiavuotta, tuo Winter Sports 2011 silti kotisohville nipun talvilajeja. Laskettelua, mäkihyppyä, laskettelua, taitoluistelua, laskettelua, hiihtoa. Mikä voisikaan olla mukavampaa?

Kuulumia artikkelirintamalta

Gran Turismo -sarjan isä Kazunori Yamauchi haastattelussa

Japanilaisen Polyphony Digital -pelistudion perustaja ja johtaja Kazunori Yamauchi on se mies, jonka kuva on jokaisen Sony-fanipojan alttarilla. Etenkin jos sattuu tykkäämään autopeleistä.

Yamauchin rakkaus autoihin ja autourheiluun on tehnyt ajelupelejä jo ensimmäisestä vuonna 1994 julkaistusta luomuksestaan lähtien. Ja jo 1997 ilmestyi se todellinen merkkipaalu PlayStationien autopelihistoriassa: Gran Turismo.

Kazunori Yamauchi kertoo haastattelussa niin Gran Turismo 5 -pelin kehityksestä kuin sen tulevaisuudesta.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon antimista  pitivät kiintoisimpana Tero Lehtiniemen ennakkoa Shogun 2:sta 57 prosentin äänisaaliilla. Toiselle sijalle kipusi Miikka Lehtosen testi DC Universe Online -roolipelistä.

Crash Time 4: The Syndicate (PC, Xbox 360)

DC Universe Online (PS3)

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

Invizimals: Shadow Zone (PSP)

Raskulls (Xbox 360)

Super Scribblenauts (DS)

Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta