Uusimmat

25 faktaa Brad Pittistä

25.02.2009 13:46 Muropaketin toimitus

Brad Pitt on yksi Hollywoodin suosituimpia näyttelijöitä, ja tänä vuonna miehen työ on nauttinut suurempaa arvostusta kuin koskaan. Pitt oli nimittäin ehdolla miespääosa-Oscarin saajaksi elokuvastaan Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Pystiä ei roolisuorituksesta irronnut, mutta jo ehdolle päätyminen oli hieno suoritus Pittiltä, joka on aikoinaan esittänyt mm. maskottikanaa El Pollo Loco -ravintolassa…

1. Yksi Brad Pittin ensimmäisiä rooleja oli legendaarisessa tv-sarja Dallasissa. Pittin hahmo Randy pistäytyi Ewingien maailmassa neljän jakson verran 80-luvun lopulla. Ihkaensimmäinen rooli oli ekstrana (tarjoilija) elokuvassa Ei kenenkään puolella (No Man’s Land, 1987). Pittin nimeä ei mainita lopputeksteissä.

2. Ennen läpimurtoaan Brad Pitt työskenteli mm. limusiinikuskina ja maskottikanana El Pollo Loco -ravintolassa.

3. Brad Pitt näytteli ennen Hollywood-uraansa Springfieldissä Vandevortin teatterissa. Pitt on nykyään yksi teatterin tukijoita.

4. Brad Pitt sai lukioaikoina lempinimen Pitt-bull. On edelleen mysteeri, miten kukaan ei keksinyt sitä jo aikaisemmin.

5. Brad Pitt loukkasi akillesjänteensä Troija-elokuvan kuvauksissa. Ironinen tapaturma siirsi Ocean’s 12:n kuvauksia.

6. Brad Pitt on useammin kuin kerran alkanut seurustella vastanäyttelijänsä kanssa. Heitä ovat mm. Gwyneth Paltrow ja Juliette Lewis, sekä tunnetuimpana Angelina Jolie. Vastanäytteli Jennifer Anistonin kanssa vasta parin mentyä naimisiin (Frendit).

7. Brad Pitt opiskeli Missourin yliopistossa journalismia ja mainontaa. Valmistuminen jäi kahden vaivaisen opintopisteen päähän, kun Kalifornia kutsui.

8. Kerrotaan, että kuvattaessa 12 Apinaa -elokuvan ohjaaja Terry Gilliam yritti saada Brad Pittin oppimaan roolihahmonsa hermostuneen ja hieman kahelin puhetavan puhekurssin avulla, kunnes keksi vieläkin paremman keinon: Gilliam takavarikoi Pittin tupakat ja puhe tuli kuin luonnostaan.

9. Ennen Benjamin Buttonin uskomatonta elämää Brad Pitt oli ehdolla Oscarin saajaksi sivuroolista elokuvassa 12 apinaa. Muita ehdokkuuksia ja palkintoja on tullut runsaasti, erityisesti Pittin ulkonäköön, seksikkyyteen ja haluttavuuteen liittyen.

10. Brad Pitt treenasi Troija-rooliaan varten puoli vuotta. Se oli Pittin mukaan yksi tuskaisimpia jaksoja hänen elämässään, koska hänen oli lopetettava tupakointi.

11. Elokuvan Ocean’s 11 kohtaus, jossa Brad Pittin roolihahmo Rusty vakoilee Linuksen kanssa Tessiä ja syö katkarapuja, piti kuvata monta kertaa. Pitt söi 40 katkarapua, ennen kuin kohtaus oli purkissa.

12. Elokuvan Se7en tuotantoyhtiön pomot eivät hyväksyneet elokuvan loppua, kunnes Pitt Brad ilmoitti, ettei näyttele elokuvassa, jos loppu muutetaan.

13. Näyteltyään elokuvassa Seitsemän vuotta Tiibetissä Brad Pitt sai elinikäisen porttikiellon Kiinaan.

14. Elokuvan Benjamin Buttonin uskomaton elämä jälkeen Brad Pittillä on kuusi muuta elokuvaprojektia kalenterissaan. The Tree of Life ilmestynee tämän vuoden aikana, Inglourious Basterds on kuvauksessa ja neljä muuta on suunnitteilla.

15. Brad Pittin menestys alkoi 1994 vampyyriroolilla Anne Ricen romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Veren vangit.

16. Brad Pitt oli perustamassa Plan B -tuotantoyhtiötä yhdessä Jennifer Anistonin ja Grad Greyn kanssa. Viimeksimainitut eivät enää ole mukana projektissa. Yhtiön tunnetuin tuotos on Jali ja Suklaatehdas.

17. Brad Pitt tuki vuoden 2004 USAn presidentinvaaleissa John Kerrya.

18. Brad Pitt on tukenut näyttävästi kantasolututkimuksen sallimista ja samaa sukupuoltaolevien avioliittoa.

19. Ohjaaja Andrew Dominikin mukaan Brad Pitt suostui näyttelemään elokuvassa Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta sillä ehdolla, että nimihirviöön ei kosketa.

20. Brad Pitt on kasvissyöjä.

21. Brad Pitt oli omien sanojensa mukaan toivonut yhteistyötä Coenin veljesten kanssa jo tovin, kunnes velikullat kirjoittivat Pittille erityisen roolin elokuvaan Burn After Reading. Pitt ei oikein tiennyt, pitäisikö räätälöidystä idioottiroolista loukkaantua vai olla imarreltu.

22. Brad Pittin ja Angelina Jolien kesällä 2008 syntyneiden kaksosten esikoiskuvien oikeudet maksoivat ennätykselliset 14 miljoonaa dollaria. Rahat menivät pariskunnan perustamaan säätiöön.

23. Brad Pittin ensimmäinen elokuva on Jugoslaviassa kuvattu Dark Side of the Sun. Elokuvan ollessa viittä vaille valmis, Jugoslavian hajoamissodat puhkesivat ja filmi katosi moneksi vuodeksi. Elokuva julkaistiin lopulta 1997.

24. Brad Pittin tytär Shiloh Jolie-Pitt esiintyy Benjamin Buttonin uskomattomassa elämässä. Elokuvan kuvausten aikaa tytöllä oli ikää 10 kuukautta.

25. Brad Pitt oli – monen muun miesnäyttelijän tavoin – lähellä saada pääosaroolin Matrix-trilogiaan.

Koonnut: Henri Lassander