Uusimmat

Äänestys: Mikä on suosikkisi Lars Von Trierin elokuvista?

28.05.2009 11:52 Muropaketin toimitus

Perjantaina 5. kesäkuuta saa ensi-iltansa kehutun ja kohutun tanskalaisohjaaja Lars Von Trierin uutuuselokuva Antichrist. Naisvihamieliseksi haukuttu kauhutrilleri sai Cannesissa sangen ristiriitaisen vastaanoton, kuten Von Trierin elokuvat lähes aina. Mikä on sinun suosikkisi miehen tuotannosta: Breaking the Waves, Dancer in the Dark vai kenties Dogville?

Charlotte Gainsbourg ja Willem Dafoe ovat pääosissa elokuvassa Antichrist. He esittävät surevaa pariskuntaa, jotka vetäytyvät metsämökilleen toivoen että paluu Eedeniin voisi korjata heidän särkyneet sydämensä ja säröilevän avioliittonsa. Luonto vie asiat kuitenkin omaan suuntaansa ja tilanne huononee entisestään.

Antichrist valittiin Cannesin elokuvajuhlien (13.-24.5.2009) pääkilpasarjaan. Kyseessä oli jo peräti Lars von Trierin 10. kutsu Cannesiin. Ohjaaja on voittanut Cannesissa Kultaisen palmun elokuvasta Dancer in the Dark (2000), Grand Prize –palkinnon elokuvasta Breaking the Waves (1996) sekä monta tuomariston palkintoa elokuvastaan Europa (1991).

Antichristin on tuottanut Meta Louise Foldager Zentropalta. Elokuva on tanskalainen yhteistuotanto; muut osatuottajamaat ovat Saksa, Ranska, Ruotsi, Italia ja Puola.

Suosikkini on...

Katso tilanne vastaamatta