Uusimmat

Ant-Man -elokuvien moottoriturpa avoimena: “Minun oli vaikea saada töitä Hollywoodissa”

28.07.2018 09:03 Muropaketin toimitus

Ant-Man -elokuvien suupalttina Luisina ihastuttava Michael Peña nähdään myös juuri Netflixissä julkaistussa tieteisjännärissä Extinction.

Chicagossa meksikolaistaustaiseen perheeseen syntynyt Michael Peña on saanut urallaan kokea, mitä valkoihoinen etuoikeus Yhdysvalloissa ja Hollywoodissa tarkoittaa. Ant-Man -elokuvien herttainen moottoriturpa ei nimittäin meinannut saada Hollywoodista töitä latino-ulkonäkönsä vuoksi.

The Guardianin haastattelussa Peña kertoo uransa alkuvaiheessa muiden kuin valkoihoisten olleen aina kakkossijalla: “Aloitin näyttelemisen 23 vuotta sitten ja silloin oli todella vaikea päästä koekuvauksiin, saati roolia. Haettavien hahmokuvausten kohdalla ensimmäiset kymmenen olivat usein aina valkoihoisia hahmoja, joten vain valkoihoiset voivat hakea näitä rooleja. Vasta 11. tai 12. hahmo oli avoin muille etnisyyksille.”

Meksikolaistaustainen näyttelijä myös helposti sijoitettiin tiettyyn muottiin. “Oli vaikea lyödä läpi, sillä yhdeksän kymmenestä roolista oli gangsteri tai vastaava. Sittemmin maailma on muuttunut ja olen iloinen, että olen saanut olla osana tätä muutosta”, Peña kertoo.