UUSIMMAT

Arvostelu: Uusi Twilight-elokuva saa käpertymään sikiöasentoon ja rukoilemaan tajuttomuutta

17.11.2011 21:11 | Muropaketin toimitus

Ensi-ilta: 18.11.2011
Alkuperäisnimi: The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1
Ohjaaja: Bill Condon
Käsikirjoittaja: Melissa Rosenberg (Stephenie Meyerin romaanin pohjalta)
Pääosissa: Kristen Stewart, Robert Pattinson & Taylor Lautner
Pituus: 117 minuuttia
Ikäraja: K13
Kotisivu: www.breakingdawn-themovie.com

Tähdet

 


Hui hai, toisensa nai, Edward ja Bella hirviövauvan sai! Stephenie Meyerin Houkutus-kirjoihin pohjautuvan elokuvasarjan loppu häämöttää, eikä se juurikaan sureta. Aamunkoin ensimmäinen tunti on sietämätöntä katseltavaa. Loppua kohden taso nousee hieman, mutta menee aivan liian pitkään ennen kuin valkokankaalla nähdään mitään kiinnostavaa.

Spoiler

Twilight – Houkutus (2008) oli siedettävää teinidraamaa yliluonnollisilla mausteilla höystettynä. Sen jälkeen ensisijaisesti teinitytöille suunnatun elokuvasarjan taso on valitettavasti laskenut tasaisesti. Turha kuitenkaan kuvitella, että voit mennä katsomaan Twilight – Aamunkoi osa 1:n kärsimättä sen edeltäjistä. Jos tarina ei ole tuttu entuudestaan, olet alusta asti pahasti eksyksissä tässä siirappimyrskyssä.

Bill Condonin ohjaama Aamunkoi lähtee liikkeelle häistä. Elokuvan kohdeyleisö varmasti hihkuu innosta kun vampyyrikomistus Edward Cullen (Robert Pattinson) ja mutruileva ihmisneito Bella Swan (Kristen Stewart) saavat vihdoin toisensa alttarilla ja myöhemmin sängyssäkin, mutta 30-vuotias elokuvakriitikko käpertyy sikiöasentoon ja rukoilee tajuttomuutta. Sokerinen hääjuhla, sen tekopirteät valmistelut ja höppänät vieraat (etenkin Sarah ”Bellan äiti” Clarke) ovat yksinkertaisesti liikaa. Kyse on kuitenkin valitettavasti vain Condonin varoituslaukauksista. Pahempaa on luvassa!

Kun häähumusta on Jacob-ihmissuden (Taylor Lautner) kiukutteluiden jälkeen selvitty, vuorossa on kuherruskuukausi Brasiliassa. Tuore aviopari tekee parhaansa näyttääkseen rakastuneilta, mutta kun homma sakkaa niin sehän sitten kanssa sakkaa niin maan perkeleesti. Pattinsonin ja Stewartin väliltä ei ole löytynyt minkäänlaista kemiaa vielä yhdessäkään Twilight-elokuvassa, eikä suuri löytöretki tuota tulosta nytkään. Herkimmätkin tunteilukohtaukset näyttävät siltä kuin molemmat näyttelijät olisivat juoneet pullon ummetuslääkettä ja kilpailisivat kumman sulkijalihas on vahvempi. ”Etkö näe kuinka onnellinen olen?”, Bella kysyy rakkaaltaan. Nii-in, tyttöpaha, siinäpä se! En minä näe. Tuskin näkee Edwardkaan, ei ainakaan noiden piilolinssien takaa.

Kun neitsyydestä on kuherruskuukauden kaavan mukaisesti luovuttu – toki siivosti ja sokerisesti – päästään elokuvassa itse asiaan. Bellan huomatessa olevansa raskaana, kuoriutuu Aamunkoista kummallinen abortinvastainen manifesti. Hirviövauva on hengenvaarallinen äidillensä, mutta silti siitä luopumista ei voida edes harkita. Kautta Jeesuksen rakkauden, tämä lemmen hedelmähän me pidetään! Vauvauutiset eivät miellytä vampyyreiden kanssa rauhan sopineita, mutta pahaa aavistavia ihmissusia, eikä etenkään Jacobia. Nuorukainen päättää kuitenkin oman henkensä uhallakin suojella Bellaa. Tämän myötä elokuvaan saadaan edes hieman toimintaa ja jännitettä, kun digisudet höykyttävät toisiaan ja vampyyreja.

Kun paljon parjattu vauva sitten vihdoin ”syntyy”, äityy elokuva niin tolkuttomaksi, että jopa Sucker Punch ja Immortals jäävät sen varjoon. Edward joutuu suorittamaan puolipuudutetulle vaimolleen keisarileikkauksen, mutta kun operaatio on ohi, hymyilee koko perhe onnellisena kuin Paavo Väyrynen peilin edessä. Jopa kilpakosija Jacob liikuttuu elämän ihmeen edessä! Vaan kas, eihän Bellan hauras keho kestänytkään tätä koettelemusta. Nenäliinat esiin, nyt kuollaan! Edward tekee mitä miehen on tällaisissa tilanteissa tehtävä: hän pumppaa Bellan täyteen myrkkyä ja puree naista ympäri kehoa. Normaalisti järjen äänenä toimiva Jacob sekoaa, mutisee jotain puolivillaista ja painuu pihalle murjottamaan. 911:een ei sitten kyllä soita kukaan, onko selvä!

Kuoleeko Bella? Kyllä. Herääkö hän henkiin? Ehkä. Kiinnostaako katsojaa tässä kohtaa elokuvaa mikään muu kuin pako salista? Ei.

Twilight – Aamunkoi osa 1 on tuskastuttava katselukokemus, joka kuitenkin varmasti maittaa sarjan faneille, sillä onhan pariin tuntiin saatu mahdutettua monta vampyyrisaagan käännekohtaa. Mikäli aikaisemmat Twilightit ovat siis maistuneet, ei muuta kuin elokuvateatteriin! Varmasti liikututte. Meille muille Aamunkoin anti jää vähäisemmäksi. Elokuva kyllä tarjoaa yhden tärkeän opetuksen, joka onkin toki hyvä muistaa: Käytä aina ehkäisyä vaikka seksikumppanisi olisikin kuollut. Säästät siinä itseäsi, mutta myös elokuvateattereissa väärään saliin eksyviä ihmisiä.

PlusMiinusNolla

– Ensimmäinen tunti on ihan hirveä
– Ei se toinenkaan häävi ole
+ Taylor Lautner sentään yrittää

Arvostelija: Tatu Junni

Keskustelu

Pettämätön logiikka tuo, että ”miksi päätyä arvostelemaan elokuvaa, joka on suunnattu teineille”. Vähän sama kuin, että tämä elokuva on suunnattu yksisilmäisille kädettömille vaaleatukkaisille, joten on eettisesti epäilyttävää, että aikuinen mies, jolla on kaksi kättä arvostelee sen.

”Tämä elokuva puolestaan kertoo aikamatkailusta ja jos sinulla ei ole siitä kokemusta, niin et voi siitä mitään tietääkään. Elokuva voi tuntua sinusta paskalta, mutta meidän aikamatkaajien mielestä tämä on silkkaa rautaa ja realismia”.

Nyt ollaan kyllä kriitikoiden pyhän graalin maljan äärellä kun näin paljon kommenttia näin laajalla +/- skaalalla. Olisin itse ihan helvetin ylpeä.

Onneksi on silmäparkani onnistunut välttämään tämän tuuban.

Jep, mä katoin ton aamunkoi osa 1:n ja se oli mulle aivan liian raaka, en kestä kattoa sitä enään. Rakastan muita twilight leffoja mut toi osa 1 kyllä järkytti mua.

kriitikko puhuu järjen sanoja että elokuva oli täyttä paskaa ja pelkkää siirappist sotkua. Vittu on siinä järkevää porukkaa että ei ees 911:seen osata soittaa..

”Huonompia elokuvia saa hakea kissojen ja koirien kanssa”. kokeilkaa vaikka Stan Helsing:iä niin hymyt hyytyy. Ihmiset on vähän kuin lampaat –> media haukkuu leffan, niin kansakin. Kuten aikaisemmin sanottu, ei tosikoille.

Nii se eka tunti on kyllä aika kaameta se seksi mutta loppu on hyvä :)

Arvostele osui ja upposi. Itsekin luulin olevani Twilight-fani, mutta kyseinen elokuva ällötti, inhotti ja meni YLI. Hyi.

Nyt tuli katsottua leffa ja oli huonoin näistä twilight leffoista. Aikaisemmat huonoja mutta tämä oli yksinkertaisesti rimanalitus.

Kommentit on kyllä timanttisinta kurkoa. Jengi samaistuu elokuvan värittömään naispäähenkilöön niin vahvasti, että ottaa elokuvaan osuvat arvostelut suorana loukkauksena itseään kohtaan.

”Olisitte pistäneet jonkun fanin arvostelemaan”. Miksi? SIksi, että ”iih niin ihku leffa ois saanu niinku ihkut arviot”?

Kuten 103 asian hienosti ilmaisee, ”mutta kysykääpä joltain fanilta niin on varmasti eri mieltä.”. Varmasti näin on, sillä selkeästi tämän (tai monen muunkin saagan) tosifaneilta puuttuu täydellisesti kyky tarkastella sokeana fanittamiaan saagoja puolueettomasti. Eikä siinä mitään vikaa ole, mutta ehkäpä ne hyvinkin puolueelliset, tosifanien kirjoittamat arvostelut voitaisiin kirjoittaa fanien suosimissa verkkopalveluissa, missä voidaan sitten kimpassa ihkuttaa. Myös ilman omakohtaisia kokemuksia – aivan kuten vaikka eräiden teknologiabrändifanittajien palstoilla.

Nää on elokuvia ja niistä kertovia mielipiteitä. Jos niistä kaikista ottaa noin verisesti itseensä, niin ei tule olemaan helppoa täällä ulkomaailmassa.

Enpä ole vähään aikaan nauranut millekään arvostelulle enkä millekään kommenteille näin paljoa! :D

Olen nähnyt sen ekan leffan kun se joskus telkkarista tuli, ja se parituntinen vierähti lähinnä siinä että suu auki tuijotin niitä karmeita ”näyttelijöitä”, kömpelöä dialogia ja kaikkea paskaa mitä siinä leffassa sit olikaan. Päällimmäisenä pyöri vain kuinka kukaan voi a) tehdä näin hirveätä kuraa ja ylpeänä esitellä sitä muille ihmisille? b) maksaa siitä, että pääsee katsomaan mokomaa ällötystä? ja c) odottaa seuraavia osia?

Olen myös lukenut wikipediasta kirjojen juonista, ja kyllä teki mieli hakata päätä
seinään. Mitä helvettiä? Sokea ja kirjoitustaidoton paviaanikin saisi parempia kirjoja aikaiseksi, siitä olen varma. Mutta eihän surkeista kirjoista saa tehtyä hyviä elokuvia…

Jos haluatte nauttia hyvästä vampyyrifantasiasta, niin lukekaa Charlaine Harrisin kirjoja (Sookie Stackhouse -sarja) ja katsokaa True Bloodia, sopii aikuisempaan makuun!

Toivottavasti osa 2:sessa on kunnon lopputaistelu koska kirjassa semmoista ei ollut >:'(

Mielestäni näyttelijäsuoritukset ovat pienin moka tässä leffassa ja voisin jopa väittää että eloluvasaagan menestyksen takana ovat juurikin näyttelijävalinnat. Minustakin eloluvat ovat menneet koko ajan huonompaan suuntaan ja tämä viimeisin yritys jätti kyllä sanattomaksi, enkä tiedä onko se kauhean hyvä asia. Itse kuitenkin rakastan Twilightiä. Robert ja Kristen ovat aivan ihastuttava pari niin valkokankaalla kuin sen ulkopuolellakin, joten aika erikoista jos kemiat ei arvostelijan mukaan kohtaa. En katso näitä leffoja sen takia että ne olisivat naailman laadukkaimpia, vaan ne ovat juuri sellaista ihanaa hömppää tällaiselle kaltaiselleni romantikolle. Ja tietenkin silmänruokaa on tarjolla rutkasti(Edward, slurps ;) sekä loistavat soundtrackit.

@ 139

Odotan ilolla, kuinka muutaman vuoden päästä muistat kirjoittaneesi tämän. Ilmeesi on silloin näkemisen arvoinen… MUAHAHHAA!

Ja voin sanoa, että tiedän elokuvista ainakin enemmän kuin sinä.

mikä vittuu teit kaikkii vaivaa, siis oikeesti te luulette et tiiätte jotain elokuvist!!!!!!!!!!!! Kriitikoit on vaan sen takii koska ne pummit ei oo saanu mitään muuta työtä!!!!!!!!!! joten ne vaan on jotenki kommentoinu elokuvii surkeiks et ne sais jotain huomioo kaikilt!!!!! mä annan teille vinkin PAINUKAA PERSEESEEN!!!!!

täytyy muutamaan ylläolevaan kommentoijaan yhtyä siinä mielessä, että ei kyllä oikein näy ”ammattilaisen” kriitikon jälki näy tässä tekstissä. ammattilaisen kriitikon teksteistä yleensä saa jotain rakentavaa irti, eikä se ole pelkäästään juoni alusta loppuun kerrottuna näin; ”SHEIBAASHAIBAA JA AI ELÄMÄ MITÄ LÄSSYTYSTÄ HALUAN KUOLLA SIKIÖASENNOSSA”. ihan hauskahan tuo on, vaikka tosi faneja voi vähän riipaista sydämestä. mutta silti, ei missään nimessä ”ammattitaidolla” kirjoitettu teksti, vaikka siellä täällä näkyy toivonpilkahduksia rakentavasta ja totuudenperäisestä kritiikistä, kuten esim ”Pattinsonin ja Stewartin väliltä ei ole löytynyt minkäänlaista kemiaa vielä yhdessäkään Twilight-elokuvassa, eikä suuri löytöretki tuota tulosta nytkään.” silti tämä arvostelu lähentelee enemmän jonkun nobodyn hauskaa blogimerkintää, kuin ammattiarvostelua. loppujen lopuksi, sanoissa on totuuden perää, vaikka itse leffasta pidinkin. näyttelijät ovat suuri pettymys, ja varmasti musertaneet monia haaveita tosifaneilta jotka ovat lukeneet kirjat hyvissä ajoin ennen kuin twilight saagasta oli leffoina tietoakaan. ja eihän tuo juonikaa nyt mikään hirveän, ehm, järkevä ole. mutta kyllä se minulle meni, ja joku tuossa sanoikin ”viihde viihteenä” kaikki ei ole kaikille tarkoitettua

”Antakaa 15 kesästen arvioida elokuva”?? Bitch plz.
Haluaisinki lukea just arvostelun ”Ja sit Edward kattoo Bellaa silllee ;) ja sit ne teki seksii. Ja jaboc on ihana vatsalihas <3 vituttaa ku se vitun bella ei ota molempii. ja sit sen hiukset kohdassa 1:35:45-1:37:53 oli siis NIIIN ihanasti. aattelin et voisin käydä kampaajalla laittamassa samallaiset. siis mehän käytii titin kanssa ainaki VIIS kertaa kattoo se elokuva ku äiti vähä sponssas aikasii joulufygei!"
ja sit linkki johonki vitun traileriin ja tietty joku "GIRLS JUST WANNA HAVE FUN" soimaa niin kovalla ku mamma ja pappa antaa luvan soittaa..

Joo, ei kiitos

Hei Twilight fanit! Rotten Tomatoessa 159:stä ihmisestä vain 28% antoi positiivisen arvostelun, Metascoressa arviona 47/100, IMDb:ssä 4,7 kymmenestä… Eli huono leffa on kyseessä!

Olen itsekin pettynyt kyseisii leffoihin karvaasti (kaksi ehdin katsoa, kunnes luovutin). Harmittaa, että hyvä tarina on pilattu huonolla ohjaaja- ja näytteijäntyöllä. En ole Aamunkoita käynyt katsomassa, mutta jotenkin voisin kuvitella, että tämä leffaarvostelu tekee elokuvalle oikeutta; vihdoin löytyi siis sentään jotain, joka tässä elokuvassa naurattaa:D

Näytä kaikki kommentit

”juuri tämän takia twilight EI OLE tarkoitettu aikuisille tosikko ihmisille vaan rakkautta ja fantasiaa janoaville teinitytöille”

Voi lol. Itsekin olen 16v teinityttö (pari ekaa kirjaa lukenut & elokuvat nähnyt), mutta kyllä mullakin on jotain järkeä päässä. Ihan helvetin noloa että tämä on yksi suosituimmista elokuvasarjoista nykyään.

-- Kyllä huomaa että on 16-vuotias teinityttö puhumassa viisauksiaan :D:D

Pitihän se arvata. Ei tästä leffasta saakaan kukaan tykätä. Nauretaan niille noloille!

On hei hirveen virkistävä näkökulma sulla tässä. Twilight on vihattavana vähintään yhtä helppo kuin esim perussuomalaiset ja se Paavo Väyrynen. Eikä tarvi edes perustella, kun on niin hyvät lähtökohdat satiirille. Vähänkään eriäviä mielipiteitä esittävät on tyhmiä teinejä, joiden mielipide teinileffoista on irrelevantti, ja jokainen sivistynyt järkevä ihminen ylistää koska vittu mitä paskaa…

Twilight on sontaa. Deal with it.

Kiitos mehevistä nauruista lukiessani kommentit :D

Elokuva on kuin pehmopornoa. Idea löytyy mutta juttu puuttuu. Siispä ihan paskaa. Arvostelu asiallinen. Elokuva yhtä vakavasti otettava kuin arvostelussa mainittu Paavo Väyrynen.

no huhhuijaa ihan tällaista takuuhysteeristä teinityttöä hirvittää kun on niin ”hauskaa” tekstiä. En itsekään ole missään nimessä mikään twilight-fani ja oikeastaan en ole pitänyt yhdestäkään aiemmasta leffasta (katsonut lähinnä kavereiden painostuksessa ja paremman tekemisen puutteessa), mutta katsos en ole asennejumiutunut leffa-arvostelija joka hakee ennästystä facebooklinkityksissä, ja löysin jopa monia hyviä puolia tästä uusimmasta. Musiikki oli loistavaa, esteettisesti elokuva oli upea ja ohjaajalta varsin onnistunut tekele. Myös maskeerauksessa oli onnistuttu erinomaisesti, sivuosien roolisuorituksissa ei juurikaan valittamista ja myös pääroolit vedettiin jo huomattavasti luonnollisemmin kuin aiemmissa osissa. Tarina on tietysti imelä ja kohderyhmää ajatellen tehty, mutta se on ollut varmaan jokaisen tiedossa jo vuosia, joten herra leffakriitikkokin olisi voinut ehkä miettiä ennen leffaan lähtemistä, että pystyykö sitä imelyyttä hetkeksikään unohtamaan. Kyllä nyt on mennyt asenne asiantuntijuuden edelle, jos ei muka yhtään enempää positiivista löytänyt.

116: sehän sano et taylor sentää yritti? :D
119: ai päästäs asiaan? ”siis kattokaa niiku edwardin sikspäkkii ja kristen on niiiiiin hyvä näyttelijä ettei mitää rajaa siis täydet viis tähtee tää on nii mahtava”

Itse olen nainen ja kaikenlisäksi teini ja sanon että oli kauttaaltaan paska leffa ja nauroin vedet silmissä myös tälle arvostelulle koska täsmälleen nämä ajatukset pyörivät päässäni elokuvaa katsoessani.
Menin tämän elokuvateatteriin katsomaan koska aijemmat osat ovat saaneet minut (naurun)kyyneliin ja ajattelin että olisi surkuhupaisaa katsoa tämäkin.
Kuka nyt VOI oikeasti ottaa tätä elokuvaa tai sen hahmoja tosissaan? Twilight parodisoi itse itseään.

Säälin kyllä niitä poikaystävä-parkoja jotka oli sinne teatteriin tyttöystäviensä toimesta raahattu.

@124

Älä jätä muijaa kahden elokuvan kanssa. Löydät itsesi vielä ilmän paskaa leffaa, ja muijaa.

”Et siis voi sanoa, että Twilight on paska. Sinun pitää löytää jotain hyvää sanottavaa. Kun oikein pinnistää, niin aina löytää jotain kehumista musiikista, efekteistä, maisemista jne.

Harvat naiset sanovat, että perinteinen teinileffa ”300” on paska. He sanovat, että ymmärtävät sen älyvapauden merkityksen miehille tms. sovittelevaa.

300 on hyvä elokuva :) Tai sanoisinko hieno elokuva. Twilightiin verrattuna vuoden elokuva. En silti vaadi että naiset siitä pitäisivät, sehän on enemmän miehille suunnattu kuin ”hakkaus-on-ok-Twilight” teinitytöille.

Ja ei, jos muija ei kestä että minusta joku elokuva on huono, muija saa minun puolesta olla kaksistaan elokuvan kanssa. Sen kyllä voin myöntää että elokuvan tehosteet on parantunut pesäpallo pelistä, mutta se on laiha lohtu.

Joo, tää oli oikeesti täyttä asiaa. Olen lukenut kirjat, olen nähnyt aikaisemmatkin elokuvat ja kuulun jotakuinkin kohderyhmäänkin. Silti jos tämän elokuvan ottaa edes puoliksi tosissaan ni se oli semmosta kuraa, että en oo oikeesti koskaan aikasemmin ollut niin tuskastunut elokuvateatterissa. Kuten osasin kirjan perusteella olettaa elokuva oli kuolettavan tylsä ja ainoat ”tapahtumatkin” oli ylidramatisoitu tai keksitty kokonaan suhteessa kirjaan. Itse jossain vaiheessa sitten vaan nauroin hahmojen yrmyilyille ja vakaviksi tarkoitetuille laineille. Joo siis ihan jos nyt ajatellaan tätä elokuvana eikä minään iiik ihkuu fani-ilmiönä niin onhan tää ihan sairasta skeidaa. Ei voi mitään, harmittaa kyllä. Mutta yhdyn siihen, että Taylor Lautner varsinkin sänkensä kera oli todella kuuma. ;D

on kyllä maailman idiootein arvostelija ettäs kehtaaki haukkuu twilightii voin sanoo nyt arvostelu tosta ketä ton arvosteli hän oli maailman idiootein ihminen jonka näkeminenkin voi tuottaa jo kuoleman lisäksi kaikki vihaa häntä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

MMM2: Olet hieno nainen :) Makunsa kullakin näinhän se menee!

Ei voi muuta sanoa kuin että elokuva on kiteytetty arvostelussa ihan nappiin. Eikä siinä juurikaan spoilereita ollut, sillä koko leffa on jo trailerissa aika lailla katettu.

Ja vaikka tähän on jo reilu sata kommenttia heitetty eri näkökulmista niin pakkohan tähän oli vielä omakin mielipide laittaa vaikka se yhtyykin osin jo tulleisiin kommentteihin.

Ensinnäkin. Itse vähän yli parikymppisenä emäntänä menen ehkä vielä kohderyhmään (vaikka on se kyllä aika noloa tässä vaiheessa tämmösiä leffoja fanittaa vaikka vielä jotkut teiniksi luokitteleekin…). Itse hurahdin Twilighteihin jonkin verran ekan leffan jälkeen ja innostuin siitä syystä lukemaan kirjat. No, aika imelää ”rakkaustarinaahan” ne on, mutta kyllä ne iltalukemisena upposi. Ja sitten tuli neljäs kirja. Ei hyvää pyhää. Jos ei aiemmissa kirjoissa vielä näkynyt kirjailijan ”uskonnollinen viritys” niin nyt kyllä hyppäsi silmille pahemman kerran. Luin kirjan kuitenkin loppuun asti kun nyt kerran olin aloittanut, enkä juurikaan jäänyt leffaa innolla odottelemaan, sillä mietin ettei kirjaa saa kirveelläkään tehtyä edes katsottavaksi elokuvaksi. No eipä saanutkaan.

Neljäs elokuva oli jopa minulle melko tuskallista katsottavaa ja myötähäpeän tunne oli sanoinkuvaamaton. Ja pidin vielä itseäni melko lailla Twilight-fanina. Ei leffa minulle häpeän tunteita fanituksesta tuo, mutta en kyllä voi leffaa mitenkään puolustella edes kirjan tapahtumilla, sillä en osaa päättää kumpi oli pahempaa kuraa kirja vai elokuva. Kauhulla odotan viimeistä osaa, joka tietenkin on pakko käydä katsomassa, vaikka tiedänkin jo että siitä tulee todennäköisesti vieläkin järkyttävämpää paskaa kuin tästä ensimmäisestä osasta. En osaa edes kuvitella miten tämä ”ihmeellinen” hirviövauva on seuraavaan elokuvaan kuvattu, mutta jo kirjan perusteella pentu ei iske minuun kyllä yhtään. Ja siis se leimautuminen – hyi yök. Ekan kirjan jälkeen jo rupesi myös ärsyttämään Bellan jatkuva uhrautuminen ja jonkinlainen moraalinen paremmuus muihin ikäisiinsä verrattuna. Huhhei, olispa ees kuollu siihen synnytykseen…

Noo tästä varmasti seuraa taas kommentteja että turhaan lähtee katsomaan elokuvaa jos siitä ei alun alkaenkaan tykkää ja lähtee vaan arvostelemaan, mutta niin se vaan menee. Kyllähän sitä tulee kaikenlaista sairasta pornoakin katsottua ihan vaan kiinnostuksen vuoksi, ei se tarkoita, että siitä tulisi tykätä.

Ja tästä mies asiasta. Jos jonkun nyt on se oma mies sinne elokuvaan ihan pakko raahata seuraksi niin kyllä sitten on ymmärrettävä siitä hyvästä edes pillua antaa.

Voi helevetin helevetti! Ei elokuva ookkaan tarkotettu 50-vuotiaille ämmän- tai ukonkäppyröille, vaan nuorille. Antaisitte joskuskin lasten ja nuorten arvostella niille tarkoitettu elokuva niin päästään jo asiaan ja vois pitää kommentitkin paikkaansa.

Kattos, tämähän näyttää olevan erittäin suosittu leffa, kun oikein kolme sivua kommentteja.

TÄÄ ARVOSTELU ON HAUSKA, PARAS! Vaikka ite katonkin noi leffat aina. Pitää osata ottaa toistenkin mielipiteet huomioon, onko se nyt teiltä faneilta hirveesti pois jos kaikki ei tykkää? :)

Arvostelijalle: Jatka samaan amlliin! ;)

@115

Naiset arvostavat omaa mielipidettä, mutta sen pitää olla yhtenevä sellaisten odotusten kanssa mitä naiset haluavat kuulla.

Et siis voi sanoa, että Twilight on paska. Sinun pitää löytää jotain hyvää sanottavaa. Kun oikein pinnistää, niin aina löytää jotain kehumista musiikista, efekteistä, maisemista jne.

Harvat naiset sanovat, että perinteinen teinileffa ”300” on paska. He sanovat, että ymmärtävät sen älyvapauden merkityksen miehille tms. sovittelevaa.

”Kannattaa olla perillä asioista, jos haluaa tulla toimeen vastakkaisen sukupuolen kanssa. Ja kannattaa sen verran avata mieltään, että osaa sanoa muutakin kuin ”paskaa”.”

Luulin että sanoinkin? Ja luulin että naiset arvostavat omaa mielipidettä? No, oppia ikä kaikki.

109)

”Haistappa pitkät.

Sinulle ei ehkä iske tämä tarina ja tottakai arvostelet tarkasti ja etsit kaikki mahdolliset virheet jne! Mutta juu, en usein jaksa edes vilkaista näitä, mutta pakko sanoa, että lopeta Twilight sagan tuijotus jos se sua noin paljon etoo ;)”

-Tuota, oletko kenties ikinä kuullut sellaisista asioista, kuin arvostelu ja kritiikki? Pitäisikö kaikki elokuvat arvostella mielestäsi vain sellasien ihmisten toimesta, joihin tarina ”iskee”? Tuliko kenties mieleen että ko. henkilo (Tatu) ehkä katsoi tämän elokuvan ammattinsa puolesta, eikä sen takia että vartavasten pääsisi haukkumaan sitä. Painu vittuun meikäläisen internetistä.

”Miksi 30-vuotiaan täytyy arvostella tämä jos otettais joku joka olis kohderyhmästä sais varmasti erinlaiset arvostelut…”

– Jotain järkeä näihin kommentteihin. Sehän tästä vielä puuttuisi että fanityttönen päästettäisiin arvostelemaan. Se ei palvelisi muita kuin toisia fanityttösiä… tai ei edes heitä sillä he ovat jo valmiiksi hurahtaneita.

”Onpas tosi säälittävää haukkua twilight-faneja ja muita ”varhaisteinejä”. antakaa heidän olla varhaisteinejä”

– En itse kyllä erehdy yleistäen varhaisteinejä haukkumaan sillä heissä on paljon myös fiksuja ihmisiä. Yhteistä heillä on mm. se että he tunnistavat Twilightin pahimman luokan roskaksi.

Haistappa pitkät.

Sinulle ei ehkä iske tämä tarina ja tottakai arvostelet tarkasti ja etsit kaikki mahdolliset virheet jne! Mutta juu, en usein jaksa edes vilkaista näitä, mutta pakko sanoa, että lopeta Twilight sagan tuijotus jos se sua noin paljon etoo ;)

Säästä kurjaa elämääsi sen verran ja katso itsellesi sopivampia leffoja!

Rakkaudella ikuinen ei-fanaatikko Twilight-fani <3
PS. Kerron vain mielipiteeni, kuten sinä omasi

Tämä arvostelija antoi oman arvionsa elokuvasta ja arvio on elokuva on huono. Jos joku sarjan fanittaja antaisi Domessa tälle ne maagiset viisi tähteä, koska söpö, niin ei sitä kukaan tosissaan oteta. Tässä nyt katsotaan pintaa syvemmälle ja Twilight ei sisällä muuta kuin naisen alistamista ja uskonnollista propagandaa. Joten luuleeko joku fani, että arvostelija, jonka tietämys elokuvista on laaja pystyy antamaan kuin korkeintaa kaksi tähteä, jos elokuvan ainoana jippona on angsti ja paidattomuus ontolla juonella?

Faneille huonot arvosanat on myrkkyä, mutta jos nyt elokuvista on kiinnostunut ja niitä on tullut katsottua, niin älkää nyt TE fanit alkako selvittämään jotain hyvästä, kun ette sitä huonosta osaa erottaa. Elokuva voi olla viihdyttävä, mutta se ei tarkoita vielä viittä tähteä. Moni nuori antaa helposti viisi elokuvalle, joka tarkastelun jälkeen on kolme.

Miksi 30-vuotiaan täytyy arvostella tämä jos otettais joku joka olis kohderyhmästä sais varmasti erinlaiset arvostelut…

Onpas tosi säälittävää haukkua twilight-faneja ja muita ”varhaisteinejä”. antakaa heidän olla varhaisteinejä (ja muuten isommatkin ihmiset tästä pitävät, mm. minä) ja lopettakaa tuo touhu. Todella säälittävää aikuiset, hävetkää.

NUMERO 32: Pointtihan on että tää arvostelija omistaa vähän laajemman näkemyksen tästä elokuvamaailmasta ku sinä ja on siksi pätevämpi arvostelemaan elokuvia ku sinä :D

Hahaaaaa olen 18v enkä tiedä mistään hölkäsen pöläystä, totta, mutta hyvä leffa kuiteskin. Pikkulikka ehkä myös, mutta mikäs siinä.

Novoijuma kui vitus vaivaudutte lukee tän jos ei twilight kiinnosta ihmiset tykkää eri asioista hyväksykää! Aivan kun joku uskoisi että 30 vuotias mies pitäisi twilightist. Musta leffa oli ainakin mahtava ja jokanen saa tykätä mist haluaa. ja muka toimintaa oltais kaivattu lisää no vittu ei oo rakkaudest kertovii leffoi ehkä tarkotettu toiminta leffoiks. Twilightia on mm verrattu harry potteriin ja sanottu että twilight on suurin rakkaus tarina sitten titanicin. et tää tais olla nyt pelkän 30 vuotiaan miehen tekemä arvostelu mutta kysykääpä joltain fanilta niin on varmasti eri mieltä.

Mitähän järkeä on laittaa sellainen henkilö arvostelemaan elokuvaa, joka vihaa koko saagaa!!? Ketä kiinnostaa, sellaisten hklöiden mielipide jota ei yksinkertaisesti kiinosta. Toiseksi onko pakko haukkua koko elokuva, vain koska tunnustautuu olevan asenne ongelma! Kolmanneksi eikö muka löytynyt enempää positiivista.. Tai jos on negatiivinen suhtautuminen Twilight saagaan tuskin löytää yhtään mitään kehuttavaa!! Kiitos kun haukuit koko elokuvan -.-” Mielestäni elokuvasta löytyy paljon enemmän positiivisia seikkoja….
ENSI KERRALLA VÄHÄN SIIVOMPAA TEKSITIÄ!
KIITOS!

Kommenttien huumoriarvo 10+++.

Twilight-fanit ovat kyllä ehdottomasti yksi internetin ehtymättömimpiä naurunlähteitä.

#75.:

Voisitko pitää itse typerät mielipiteesi itselläsi. ;) Hahaha! Mieti vähän mitä sanot. XDDDD Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, jopa sinulla ja minulla. Kenelläkään ei ole oikeutta käskyttämiseen.

#74.:

Pelle, eihän Twilightkaan tarkoita Houkutusta. Vaikka valitettavasti just tän saagan takia moni pönttö luulee että twilight = houkutus. Noi suomennetaan niin että se kuulostais hyvältä ja jotenkuten sinnepäin.

Mua virnuilutti lukea tuo arvostelu, koska se oli täyttä asiaa. Twilight- sarja on ihan täysin järjetön, vaikka oliskin kuinka teineille suunnattu, niin ei oo kyl kauheesti mitään siellä päässä jos löytää nää leffat jotenkin HYVIKSI. :D
Sit nauratti lukea näitä kommentteja. Jotkut yh-mammat täällä huutelee että ”älä hauku!!1 vähäxx oot epä-kypsä oikeesti lol omg—__-hangi elämääh ku katot tälläsiihh itkuuhh”. :DDDLMAO onneks mun mutsi ei oo tuollanen… Muuttaisin Afrikkaan jos olisi. Taidatte ite olla niitä Twihardeja kun noin pistää itkettään. Itku vinku :DDDDDdddddd

95: ”Kannattaa olla perillä asioista, jos haluaa tulla toimeen vastakkaisen sukupuolen kanssa. Ja kannattaa sen verran avata mieltään, että osaa sanoa muutakin kuin ”paskaa”.”

Näin naimisissa onnellisesti voin sanoa, että myös vaimoni sanoo tämän elokuvan kohdalla ”paskaa”.
Tässä ei ole mitään tekemistä vastakkaisen sukupuolen kanssa vaan puhtaasti kypsyyserosta ja aidosta elokuvamausta, jota sinulla ei ole.

Huumori lienee oikea tapa suhtautua Twilightin tapaiseen roskaan. Tietysti ikävää että jotkut ottavat sen liian vakavasti, teinitytöt saavat sangen huonoja naisenmallin heikosta Bellasta ja sen sairaalloisesta käyttäytymisestä.

Kannattaisi pitäytyä vain Pottereissa jotka sentään ovat oikeasti laadukkaita ja kaikenikäiselle sopivia (kirjat siis, elokuvat niistäkin kehnoja).

””…tiedän monta ihmistä (suurin osa miehiä), jotka ovat muuttaneet mielensä nähtyään yhden Twilight -elokuvan. Täynnä hyvää musiikkia, kauneutta ja rakkautta.”

Heh…no…aika miehiä olet löytänyt :)”

Kannattaa olla perillä asioista, jos haluaa tulla toimeen vastakkaisen sukupuolen kanssa. Ja kannattaa sen verran avata mieltään, että osaa sanoa muutakin kuin ”paskaa”.

#74.
Se on muuten Breaking Dawn, eikä Morning Dawn.
Get your facts together buddy ;) Se tykkää, kuka tykkää. Jos ei tykkää niin ei tykkää.

Kävin kattomassa eilen elokuvan. Ja silti repesin tälle arvostelulle :D Pidän twilightista, mutta pitää sitä osata nauraakin itselleen, ja joskus pitämilleen asioille. En ole vaatimassa että elokuvat ja kirjat saavat kaikki 5/5-arvosteluja, nöyp, ei kaikkien todellakaan tarvitse tykätä tästä, mutta eipä sitäkään kannata itkeskellä, jos muut tykkäävät. Koska kyseessä ei ole mitään gladiaattoritaisteluita tai koira/muu eläin- tappeleuita, niin tämä ei todellakaan ole mitään kuolemanvakavaa.

”Excuse me? Minä 18v pikkulikka rakastan Twilightiä ja itken jokaisessa elokuvassa ja rakastan ylikaiken jokaista kohtausta. Enkä häpeä sitä”

Sinä todellakin olet pikkulikka. Voiko joku oikeasti väittää, että 18 -vuotias ymmärtäisi mistään hölkäsen pöläystä.

”Excuse me? Minä 18v pikkulikka rakastan Twilightiä ja itken jokaisessa elokuvassa ja rakastan ylikaiken jokaista kohtausta. Enkä häpeä sitä”

Kiitos päivän parhaista nauruista.

@75, mielestäni on ihan reilua että netissä ja maailmassa yleensäkin saa ilmaista kaikenlaiset mielipiteet ääneen : )) jos ei koskaan saisi sanoa mitään negatiivista vaan ”pitää kaikki omana tietonaan”, ties missä maailma kehitys ois menossa tässä vaiheessa! Järki käteen.

Ja aivan mahtava artikkeli, ja kommentointivyöryn huumoriarvo on miltei jopa parempi :DD Itse en tykkää Twilighteista, järkyttävää schaissea enkä voi ymmärtää, miten edes ruusunpunaiset rakkauslasit silmillän elävät varhaisteinit voi löytää tästä sarjasta mitään viihdyttävää. Mutta toisaalta, vaikka en voi ymmärtää Twilightin fanitusta tai fanittajia, voin silti antaa heidän olla olemassa ja ilmaista mielipiteensä. Siinä vaiheessa mennään lapsellisuuteen, jos nämä ihkuttajat eivät sitten kestä sitä että jotkut on eri mieltä :D kaikilla omat mielipiteet, ja kyllä, kaikilla on niiden ilmaisuun täysi vapaus. Se että jotain elokuva/kirjasarjaa haukutaan, ei liene henkilökohtainen loukkaus faneja kohtaan…

”…tiedän monta ihmistä (suurin osa miehiä), jotka ovat muuttaneet mielensä nähtyään yhden Twilight -elokuvan. Täynnä hyvää musiikkia, kauneutta ja rakkautta.”

Heh…no…aika miehiä olet löytänyt :)

Musiikki on makuasia joten siihen en puutu. Mutta tämän elokuvan kauneus ja rakkaus on sielutonta ja yliampuvaa ilman sisältöä.

Kauneus vedetään aivan yli. Miehet ovat valkoisia tai ilman paitaa fakuissa tai farkku shortseissa. Naiset ovat typeriä ja alistetun oloisia kaikki, josta en oikein saa irti kauneutta enkä rakkautta.

Enkä vieläkään tajua miksi Bella on niiiin Edwardin pauloissa. Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa että muija ei kiinnittänyt Jacobiin mitään huomiota ennen kuin tajusi että äijähän on helvetin vaarallinen ja räjähdysaltis. Bella on… itse tuhoinen? Lisäksi koko tämän arvostelun paras pointti on: ”’Etkö näe kuinka onnellinen olen?’, Bella kysyy rakkaaltaan. Nii-in, tyttöpaha, siinäpä se! En minä näe.”

Bellasta ei oikeasti näy, mikään päälle päin. Jos pitäisi arvata, sanoisin että Bella on vain masentunut nuori joka kapinoi että saa isältä ja äidiltä huomiota.

Ja olen ennen ollut sitä mieltä että olen itse aika helppo näiden suhteen. Kivaa musiikkia ja pari lähekkäin kivassa maisemissa ja se on siinä. Twilight on ensimmäinen elokuva jossa en oikeasti usko että muija pitäisi kummastakaan äijästä. Muija on vain huomion hakuinen isin tyttö joka ei ole saanut uusinta kännyä joten nyt kapinoidaan oikein hartia voimin.

Ei, tässä elokuvassa ei ole kauniita ihmisiä eikä rakkautta.

”Ne pikkulikat jotka puolustelevat Twilightiä ovat parin vuoden päästä naama punaisena häpeissään, kun muistavat sarjaa joskus fanittaneensa.” Excuse me? Minä 18v pikkulikka rakastan Twilightiä ja itken jokaisessa elokuvassa ja rakastan ylikaiken jokaista kohtausta. Enkä häpeä sitä. Oli ihan hauska arvostelu, tosin puuta heinää koko paska.

Eihän tämä elokuva edes ole pikkulikoille! Mitä täällä puhutaan? Loistava elokuva, ei voi muuta sanoa.

Veikkaisin, ettei tää kyseinen elokuva ole ehkä tarkotettu keski-ikäisille miehille. Ja tää arvostelu oli ihan käsittämättömän epäammattimainen. I mean cmoon, arvostelijan ei ole määrä spoilata koko elokuvaa.
Ja puhutte suurin osa teineistä, jotka ”IHQ KUOLAAVAT JAKEN JA EDWARDIN PERÄÄN IIIH IHANAA OMG!!!”, vaikka tiedän monta ihmistä (suurin osa miehiä), jotka ovat muuttaneet mielensä nähtyään yhden Twilight -elokuvan. Täynnä hyvää musiikkia, kauneutta ja rakkautta. Todellakin herää kysymys miksi kaikki puhuu teinidraamasta. Minä ja poikaystäväni kummatkin pidettiin leffaa koskettavana ja viihdyttävänä, kumpikin kun tykätään fantasiaelokuvista.
Eli. Tämä EI ole ”äidin ja tyttären jacobinkuolauselokuva” tai ”teinin iHq OMG -elokuva”. Arvostelija sais kyllä painua syvimpään helvettiin.

Tatu Junnille taas kiitos nappiin osuneesta arvostelusta. Sulopuiston arvostelut menevät 90% mönkään.

Siis pidetäänkö Twilightista oikeasti näin paljon? Siis että se olisi oikeasti hyvä elokuva? Käsittämätöntä…

Se rumasti sanottuna raiskaa vampyyri mytologian, päänäyttelijöiden (Steward&Pattinson) välillä ei ole minkäänlaista kemiaa, angstin määrä on jotain aivan mieletöntä ja perustelut väkivallalle naisia kohtaan on jotain aivan sairasta (no kun ne nyt vaan ei mahda itselleen mitään). Puhumattakaan että joku vielä ”leimautuu” vastasyntyneeseen.

Elokuvassa on niin paljon enemmän tai vähemmän kieroja näkökulmia ja mieletön annostus teiniangstia, että melkein pelottaa kuinka suurta ja laajaa fanitusta sarja saa osakseen.

Ne pikkulikat jotka puolustelevat Twilightiä ovat parin vuoden päästä naama punaisena häpeissään, kun muistavat sarjaa joskus fanittaneensa. Tosin eivät varmaankaan niin häpeissään kuin ne pojanviikarit jotka sarjaa fanittavat.

Hihihii, yhden ihmisen mielipide jostain hömppä leffasta saa aikaan tälläista palautetta, hohohoho.

60)
¨On tuhraa kiistellä mielipide asioista. Kaikilla on omat mielipiteensä, eikä toisten ajatuksista pitäisi hiillostua.”

Kiisteletkö mieluummin faktoista? Kerrohan ihmeessä että mistä on järkevää kiistellä, muusta kuin mielipideasioista? On totta, että kaikilla on omat mielipiteensä, mutta joskus ne muistuttavat enemmän harhaluuloja kaikessa typeryydessään.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä niitä aikuisia ihmisiä, jotka menevät katsomaan tätä elokuvaa ja väittävät sen olevan laadukas. Perusteluni
1. Suurin osa elokuvan näyttelijöistä on aika onnettomia. Ja jos todelladin vedotaan siihen, että kirjassa Edward ja Bella ovat vähän jumittavia kuuppia, heistä toinen on kirjassa myös ”maailman kaunein mies, joka voittaa ulkonäössä kaikki miesmallit” ja taisipa kirjassa olla joku maininta ”kreikkalainen patsas”. Muiden hahmojen näyttelytaidoista saa hyvän kuvan katsoessaan mainoskuvia, joissa useimmiten kaikki henkilöt näyttävät Barbeilta ja Keneiltä-kaikki nivelet eivät liiku.
2. Ohjaus-karmeaa
3. Maskeeraus, vaihtelee elokuvien välillä suuresti
4. Käsikirjoitus: Jos ei ole lukenut kirjaa, ei voi tietää miksi joku henkilö vain tuijottaa useimmissa kohtauksissa kuin hammassärkyinen.

Olen arvostelun osalta Tatu Junnin kanssa samaa mieltä ja omat tuntemukseni elokuvasta kiteytyvät arvostelussa hyvin. Toisinaan sitä on niin ahdistunut ja järkyttynyt elokuvasta, ettei rauhallisempaa mielipidettä saa paperille edes hyvällä tahdolla.

Eikö sitten ”omat typerät mielipiteet” voi pitää omana tietonaan myös jos pitää tälläisestä videoformaattiin puristetusta scheissesta?

Naurettavinta on tuo ”tee sitten itse parempi”, tai ”katso sitten pelkkiä dokumentteja jos kerran olet tunnevammainen paska”. En vaan tajua.

Olen nähnyt dokumentteja joissa on paljon enemmän tunnetta kuin missään siirappiteini draamassa. Olen myös sitä mieltä, että ainoa ”tunteita” sisältävä elokuvagenre ei ole teineille suunnattu ”romanttinen fantasia”. Elokuvakriitikon tehtävä on antaa mielipiteensä elokuvasta, ei se mikään tieteenlaji ole. Tavallinen ihminen kertoo mielipiteensä elokuvasta, siinä asia pähkinän kuoressa. Pitää myös ajatella siltä kannalta, että jos tälläistä tuubaa näet 13 tusinassa, ja joudut kaikki arvostelemaan, niin ehkä sitä alkaa toivoa jotain oikeasti oivaltavaa, fiksua katsottavaa, ja alkaa arvostamaan näitä helmiä kuten Avaruusseikkailu: 2001 tai Fight Club.

Naurettavinta on kuitenkin ”tee sitten itse parempi kommentit. Mitä helvettiä? Onko musiikin suhteen sama, jos satut kuulemaan radiosta kappaleen joka ei sykähdytä yhtään, pitääkö sinun silloin tehdä parempi kappale? Muuten sinulla ei ole oikeutta omaan mielipiteeseen? Kaikista elokuvista ja musiikista on pidettävä jos ei osaa itse tehdä parempaa? Ja mikähän järki siinä on? Hyvät ihmiset se älli silmään.

Tosin, se täytyy puoltaa että arvostelukaan ei kummoinen ole. En naurahtanut tai hymyillyt kertaakaan tätä lukiessa. Ei, se ei ole huono mutta tuon tyylin ”läppä” ei vaan minuun iske. Spoilereista nyt on turha kenenkään itkeä kun tuossa selvästi niistä varoitetaan. Kannattaa miettiä ennenkuin lukee.

Se on ihmiset vaan arvostelu. Suhtautukaa siihen kuin kenen tahansa mielipiteeseen. Koska sitähän se loppujen lopuksi on.

#76
”Miks teiän pitää disata meitä twilightfanej? Niinku mun mielest jokasen pitäs saada tykätä siitä mistä haluaa. Mä en ainkaa tykkää mistää verimätöstä sun muusta ja twilihgtis on mun mielest saatu tää vampyyritaru näkyy niik positiivises valos. Ois ihanaa jos vampyyrit ois niik oikeestiki tollasia, eikä mitään pahoi verenimijöit. varokaa vaan kaik haukkujat, mistäs tiiätte vaikka Edward tulis koht puree teit ;))”

Voi jeesus.

Miks teiän pitää disata meitä twilightfanej? Niinku mun mielest jokasen pitäs saada tykätä siitä mistä haluaa. Mä en ainkaa tykkää mistää verimätöstä sun muusta ja twilihgtis on mun mielest saatu tää vampyyritaru näkyy niik positiivises valos. Ois ihanaa jos vampyyrit ois niik oikeestiki tollasia, eikä mitään pahoi verenimijöit. varokaa vaan kaik haukkujat, mistäs tiiätte vaikka Edward tulis koht puree teit ;))

arvostelija & muut vihaajat kommentoijat ovat itserakkaita, typeriä ja täydellisen idootteja.
Miksi pitää julkisesti vihata jotain näin plajon ja haukkua paskaksi jos kerta ei pidä siitä? eikö voi pitää typerät mielipiteensä omana tietonaan?? oikeesti, ihmiset.

Miten taas tälläistä leffaa voi suositella jos jo leffan nimen suomennos on mennyt metsään?

Morning dawn = aamurusko tai vaikkapa aamun sarastus

Aamunkoista tulee lähinnä mieleen joku ötökkä joka mussuttaa vaatekaapissasi paitaa aamupalaksi.

Arvostelu on mielestäni varsin loistavasti kirjoitettu. Jokseenkin surullista, että sielunsa myyneet Twilight-fanit tulevat tänne itkemään siitä, että joku elokuvakriitikko sattuu arvostelemaan heidän palvomansa elokuvan kasaksi paskaa.

Juoneltaanhan elokuva on aivan tajutonta paskaa, mutta pakko antaa tuottajalle iso käsi, sillä tämä kaveri on selkesti tietoinen siitä miten lemmenkipeillä teinitytöillä tehdään rahaa. Teinityttö harrastamassa seksiä 10+ vartalon omaavan epäkuolleen teinipojan kanssa? Ja isketään nyt sitten vielä ihmissusi kolmanneksi pyöräksi! Nyt vittu oikeesti.. Pakettiin voisi vielä heittää Van Hellsingin, joka tulee kaupunkiin hävittämään sieltä kaiken yliluonnollisen saastan, mutta ah, joka kuitenkin heltyy ja luopuu suunnitelmastaan todistaessaan vampin ja teinitytön todellista rakkautta.

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, niinkuin näiden kommenttien aikana on taidettu jo muutamaan kertaan mainita. Että eiköhän nyt vaan anneta vihaajien vihata ja tosifanien vihata vihaajia.

Kiitos tästä arvostelusta. Ehkä asiallisin arvostelu huonosta elokuvasta :D Huumori upposi erittäin hyvin.

Aivan upea arvostelu! Lisää tälläisiä kieli poskella kirjoitettuja arvosteluja. Eikä tuosta leffasta voi edes hyvää arvostelua saada kirveelläkään, että niin.

@47

On yleissivistää osata puhua rakentavasti asioista joista ei välttämättä pidä. Se, että jostain asiasta ei lähtökohtaisesti pidä ei tarkoita sitä, että sitä pitäisi välttää. Päinvastoin. Voi olla hyvinkin antoisaa tutustua sellaiseen mikä ei juurikaan kiinnosta.

Poislukien tietysti animepaska, Apple-tuotteet ja Playstation.

Lähinnä minua naurattavat nämä ihmiset (elokuva- ja kirjasarjan lisäksi), jotka eivät voi ottaa tätä arvostelua minkäännäköisellä huumorilla vastaan.

Siis, myönnetään, kyllä tämä toimii siirappia etsiviin teineihin ja minusta on ammattitaitoista, kun arvostelija sen myöntääkin. Heille elokuvasarja on oivallinen.

Huomasi kyllä heti ensimmäisestä lauseesta että mies on kirjoittanu tämän… Jos kerran oli niin huono elokuva niin miksi sitten menit katsomaan sen jos et kerran pidä niistä aikaisemmistakaan? Ja teksti ei todellakaan kuulostanut ammattilaisen kirjoittamalta vaan suorastaan naurettavalta. Mitä jos herra itse tekisi elokuvan jos ei kerran muiden elokuvat miellytä? Ja hyvinhän nuo twilight-elokuvat ovat menestyneet, vaikka tuollaiset keski-ikäiset miehet jotka eivät älyä mitään nuoremmille tarkoitetuista elokuvista,ovat menestyneet. Minusta elokuva oli todella hyvä ja odotan innolla kakkososaa. Mutta ehkä sinun kannattaisi jäädä kotiin sohvan pohjalle lojuamaan ja katselemaan jotain dokumentteja kun kerran olet noin tunteeton.

Päästin elokuvateatterissa huutonaurut, kun ensimmäinen paidaton komistus nähtiin elokuvassa jo 15 sekunnin kohdalla. Lopusta en sitten muistakaan mitään.

#52. Netissäki saa kirjottaa asiallisesti. Vaikka työtön teini olisitkin.
Mikäs se yks sananlasku oli.. ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa”.
Näissä kommenteissa huomaa helposti ketkä ottaa itteensä ku niiden lempi elokuva, josta ne osaa kaikki vuorosanat kaikilla kielillä on vaan p***a.
2000 lukuu eletään ja 60-80 luvul tehtii parhaat elokuvat.. On mennyt tekeminen ilmeisesti liian helpoks ku kaikki mahdolliset teinidraamat saadaa elokuvateatteriin, kunha siin on pusuttelua ja mies joka on vähintää 1/3 elokuvan ajasta ilman paitaa…
Peace!

Mielestäni tämä arvostelu elokuvasta osuu melko nappiin, vaikka tärkein jäi sanomatta: jostain kumman syystä koko elokuvan ajan (leffan sisäisessä kronologiassa muutaman viikon) taivaalla mollottaa täysikuu. Se oli kaikkea muuta häiritsevää häiritsevämpää. Kertoo jotain juonen vangitsevuudesta.

Julma totuus on se, että elokuvakriitikko kykenee näkemään hyvän elokuvan, vaikka ei kuuluisi elokuvan ikäkohderyhmään. Hyvä elokuvakriitikko pystyy kirjoittamaan hyvän arvostelun hyvästä kauhuleffasta, vaikka ei olisi kauhuelokuvien ystävä. On täällä esimerkiksi animaatioelokuvatkin saaneet hyviä arvosteluita, vaikka niiden kohdeyleisö on ensisijaisesti lapset.

Hyvät teinileffat saavat hyvät arvostelut vaikkakin siltä keski-ikää lähestyvältä kriitikolta, jos ne ovat hyviä elokuvia. Twilightit eivät ole millään osa-alueella hyviä, joten tämä kauniin sarkastinen arvostelu on ihan aiheellinen. Ja onhan se hauska lukea kiukkuisten twilightfanien älämölä, koska onhan se hilpeää, miten sokeita jotkut voivat olla.

Onneksi tuli valittua vaimo huolellisesti. Menkää te muut eukkojenne kanssa katsomaan tuota saastaa, meillä pelataan SKYRIMIÄ aamunkoittoon saakka! (pun intended)

joo sanon vaa että oot (tatu junni) taas yks niist kriitikoista joka on eksyny kritisoimaa iha toiselle ikäluokalle sunnatuu elokuvaa.
Se on iha sama ku jonku Wicked teatterin kritisoija oli jauhanu siitä kuinka se oli raahannu jonku 6v. lapsensa sinne ja kritisoinu siitä kuinka tää pikkulapsi ei tienny mitä Wicked tarkottaa ja siitä kuinka sillä ihan väärän ikäluokan naperolla riitti niitä tyhmiä kysymyksiä siitä teatterista. Ku ei näitä elokuvii iha turhaa suunnata eri ikäluokille ku tottakai jollai 13-17-vuotiaan ja 30-50-vuotiaan leffamaulla on ero.
Se et jotkut päälle 30v. miehet inisee siitä ku niitä pakotetaa sinne leffaa nii miten ois vaa sanoo et oon mies ja tää leffa on teineille. Ja tottakai oot kriitikko ja se ei voi olla ehkä 15v tyttö joka voi tätä vaa kritisoida mut jotenki oon vaa siihe tylsistyny et nii monet kriitikot vaa haukkuu kaikki leffat iha lyttyy ja esim. tässä tilanteessa viel spoilaat sen. Koska tänki ihmiset lukee ja ei oo ehkä innostuneita tietää sitä mitä kohtauksia siinä leffassa sitte on. Ku on siitä sentää jätetty kohtauksia pois ja leffa on aina eri ku kirja. Vaikka monet on kirjan lukenu nii silti niitä ihmisiä sinne leffaanki menee ja innoissaan haluu nähä leffa vaikka tietää juonen koska se on silti eri asia.

Mielestäni on vain typerää raahata joku miespuolinen pakolla katsomaan tätä elokuvaa. Itse olen lukenut kirjat ja henkilökohtaisesti pidän niistä, vaikka koko idea kirjoissa ja leffoissa onkin niin siirappinen. Jos ei tykkää niin ei pidä katsoa ! Itse pidin kovasti elokuvasta ja sen toteutuksesta, vaikka näyttelijä valinnoista en ole koskaan pahemmin ole innostunut. On tuhraa kiistellä mielipide asioista. Kaikilla on omat mielipiteensä, eikä toisten ajatuksista pitäisi hiillostua.

Ilmeeni kun arvostelu oli parempi kuin itse elokuva.
Kyllä kävin katsomassa sen

En ota kantaa siihen kuinka arvostelu on kirjoitettu tai miten ala-arvoinen se mukamas on, koska se osuu niin naulan kantaan kuin mahdollista. Itse nimittäin katsoin tuon elokuvan eilen teinilauman seassa ja sain osakseni vihaisia katseita kun nauroin kaikista ”klimaattisimmissa” kohtauksissa (digisudet & elokuvan viimeinen kohtaus). Elokuva oli nimittäin aika järkkyä katsottavaa aiempiin verrattuna. Ensimmäinen elokuva oli suosikkini mutta mitä pidemmälle saagassa mennään sitä huonompaa tavaraa tulee. Ensimmäinen leffa oli jotenkin niin luonnollinen mutta tuo uusin leffa oli vain niin… keinotekoinen. Yhdestä kohtauksesta tykkäsin ja sekin oli kollaasi aiemmista leffoista. Twilightin fani en ole koskaan ollut mutten mikään vihaajakaan. Sitä mieltä olen kuitenkin että elokuva oli pettymys.

Eikä, siis, onko se kirjan kirjoittaja ollu pilves ku se on jotai tälläst keksiny??

Joo, kuulin vähä esimakua yks päivä koulus parilta tyypiltä, ihan pelkkä kuuleminenki sai mut hakkaamaan päätäni seinään.

Kaikella shaissella sitä yritetäänki rahastaa.

Varmasti hyvin tyydyttävä arvostelu ihmisille, jotka valmiiksi jo kuullessaan sanan Twilight oksentavat pitkin seiniä. Kaikille muille ei niinkään.

@52, se on siis paskan kirja syy että joutuu näyttelemään paskasti?

52: Ei sinunkaan tekstissäsi hirveästi ammattimaisuutta näe. Oikeastaan ihan järkyttävää tekstiä. ”Ei kaikkee tarvi dissata”, tämä on ARVOSTELU, siinä nimen omaan arvostellaan eikä välttämättä hirveän lempeästi. Ja saavat katsojatkin arvostella.

45: Elokuvat arvostellaan itsenäisinä elokuvina, ei kirjoihin verraten.

Joo kyllä kaikilla on omat mielipiteet mutta voisi herra kirjoittaa vähän niiku..mikäs se sana olikaan.. AMMATILAISEMPAAN tapaan. Tuo on jo ammattitaitouden puutteen osoitus.Joo toki saa letkautella jtn ettei tuu ihan tosikkopaskaa tekstiä mut comoon!? Eikä kaikki voi tykätä kaikesta,sehä on huomattu jumalauta Hitlerin aikakaudella joten ei aina tarvitse sanoa mitä mieleen tulee että soronoo teillekki teineille jotka ETTE pidä twilighteista ei tarttee dissata.Ja seki et miten pattinsonia haukutaan sen näyttelyn takia..LUKEKAA KIRJA nii hemmetti ymmärrätte miks se joutuu näyttelemään noin.kiitos ei muuta.

..joo, mä erehdyin menee kattoon ton ja näin jälkikäteen ajateltuna siinä trailerissahan tuli kaikki oleellinen?! ne turhat epämiellyttävät itkukohtaukset oli vaan jätetty pois.. mut se tunne kun istuit salissa täynnä teinejä, plus ne kolme äijää jotka oli pakotettu mukaan jotka kiusallisen näkösinä yritti vilkuilla ympärilleen ettei kukaan tuttu näkis ja se että oma kaveri pilkkii jopa elokuvan jännimmässäkin kohassa kertoo jo jotakin! voin omasta puolesta kertoa että mun irtokarkitkin oli siinä tilaanteessa kiinnostavempia ^^

En ole nähnyt ikinä yhtäkään twilight-elokuvaa tai lukenut niitä kirjoja, mutta arvostelu oli sen verran hauska, että melkein jo herää kiinnostus kyseistä teinidraamaa kohtaan :D

Aina kun joku ”elokuvakriitikko” haukkuu elokuvan se on tavallisten katsojien mielestä todella hyvä. Ja eihän tollanen keski-ikänen äijän räähkä voikkaan Twilightia tajuta.

#41.

Lainattua viesiltä nro.35

”Ja niille jotka sanovat ettei ison miehen pitäisi arvostella teinileffaa, niin kukas sen sitten arvostelee? Hän nyt sattuu olemaan ammatiltaan arvostelija ja tekee työtään, on kyseessä sitten Risto Räppääjä, ummetuksesta kärsivät pökäleet tai The Thing! Pitäisikö leffan arvostelu antaa sitten 12 v. ihkuttajille: ”Joo, siis, NIIN IHQUA! Se Eetwartti niinku just OMG nuolas sen ihkun kaulaa ja voi VITTU IIIK!””

@45

Niin, eihän kirjasarja mainitakaan kuin vasta arvostelun toisessa lauseessa…

ei oo vissiin arvostelija kuullu että elokuva perustuu kirjasarjaan tai sitten ei oo omassa makkarissa lykästäny niin hyvin kun beltsin ja edun :D

Minusta tällaisia arvosteluja on paljon kivempi lukea kuin tylsää vakavaa tekstiä.

Pakko nähdä! ihan tosi! Kuuluu sivistykseen kuten Piranha, Blood surf jne.

#31

Pointti olikin siinä, että aikuinen mies kuitenkin arvostelee elokuvan ihan yhtä ala-arvoisesti kuin mitä väittää elokuvan olevan.. -.- Tottakai elokuvakriitikot arvostelevat myös niin lasten- kuin teinielokuviakin, mutta tarkoittaako se, että arvostelee teinileffaa sitä että teinileffa-arvostelu pitää kirjoittaa kuin olisi teini itsekin? Asiallisia arvosteluja olisi mukavampi lukea. Ja ei, en tarkoita asiallisella sitä että elokuvaa pitäisi kehua, vaan sitä että myös moitteet olisi kirjoitettu edes jollain tavalla järkevästi eikä ”nenäliinat esiin, nyt kuollaan” meiningillä.. Voisin kuvitella tuollaista tekstiä ehkä yläasteikäiseltä muka-hauskalta ”vitsiniekalta”, en teinivuodet aikoja sitten ohittaneelta leffakriitikolta :) Tai ehkäpä tuo sitten oli vaan senlaatuista huumoria ettei natsannu ollenkaan täällä ainakaan, en vaan käsitä mitä hauskaa oli koko jutussa :)

onpas hassua. hyvä pistää joku (todennäkösesti) keski-ikää lähestyvä mies arvostelemaa se ku se tuskin kuuluu kohdeyleisöön <3

ja ei, en oo twilight-fani

Miks mun mielestä Aamunkoi osa 1 oli tähänastisita leffoista paras? Ei todellakaan tullut niin vaivaantunut olo näyttelijöiden takia kuin esimerkiksi Uusikuussa! Mutta ihan hauska arvostelu sulla, en mäkään tolle ihan viittä tähteä menis antamaan.

Loistava arvostelu. Nauroin ja itkin naurusta tätä lukiessani, siihen shaibaan josta tämä kertoo en kylläkään aio koskea, pakolla nähdyt trailerit ja sarjaan alkututustuminen saa riittää.

Ne jotka vetävät palkokasvin nenäänsä tästä asiasta on joko True faneja, eli niitä jotka ei kykene näkemään muuta kuin eräiden miesnäyttelijöidän vatsalihakset tai sitten eivät lukeneet tätä kokonaan, koska viimeinen kappale selkeästi ilmaisi että varmasti fanit tykkää mutta muiden ei kannata vaivaantua. Hyvästä leffasta taas voisi sanoa että vaikka et fani olekaan niin tästä leffasta voi saada silti paljon irti. Tajunnette eron? Alku tästä on puhdasta viihdettä, rispektiä kirjoittajalle!

Twilightille pitää osata nauraa :D Olen fani, mutta järkikin sanoo, että koko saaga on täyttä scheissea. Ei se ole minua kuitenkaan koskaan haitannut: kirjoja lukiessa ja elokuvia katsoessa saa kivat kicksit, ja sen jälkeen voi taas mennä tekemään jotain hyödyllistä elämällään. Eikö viihde voi vain olla viihdettä?

Kommentti nro: 32:lle. Ei vittu kun mä repesin sulle xD Sattuiko pahasti sydämeen kun Eddua haukuttiin?:(

Aivan loistava arvostelu. Meinasin kuolla aamulla nauruun. Jatka samaan malliin!
Ja niille jotka sanovat ettei ison miehen pitäisi arvostella teinileffaa, niin kukas sen sitten arvostelee? Hän nyt sattuu olemaan ammatiltaan arvostelija ja tekee työtään, on kyseessä sitten Risto Räppääjä, ummetuksesta kärsivät pökäleet tai The Thing! Pitäisikö leffan arvostelu antaa sitten 12 v. ihkuttajille: ”Joo, siis, NIIN IHQUA! Se Eetwartti niinku just OMG nuolas sen ihkun kaulaa ja voi VITTU IIIK!”

Vittu mitä kura paskaa jos joku oikeesti tykkää tälläsestä teini tyttöjen rahan riistost niin oot kyllä aika pirun idiootti

^ Ei helvetti mistä noita tyhjäpäitä putkahtaa? :D Itsekin kritisoitte kritisoijaa, vielä asiattomammin.

Vitsi oli siis yli hauskasti kirjotettu (sarkasmia). Mee ny pesulle siitä näätä! ketää ei kiinnosta kuinka negatiivinen kuva sulla on twilight-elokuvasta. Sun mielikuvituksella ei syntyis edes neljän kuvan sarjakuvaa joten ehkä kannattaa katsoa vähän laajemmalti tätä maailmaa,harmi jos sait henkisiä traumoja kun katsoit 2 tuntia elämästäsi elokuvaa joka oli (siis) täydellinen fiasko. T:vihainen angsti teini twilight fani

#28

Elokuvakriitikon tarkoitus on arvostella elokuvia olivat ne lapsille teineille tai aikuisille

”juuri tämän takia twilight EI OLE tarkoitettu aikuisille tosikko ihmisille vaan rakkautta ja fantasiaa janoaville teinitytöille”

Voi lol. Itsekin olen 16v teinityttö (pari ekaa kirjaa lukenut & elokuvat nähnyt), mutta kyllä mullakin on jotain järkeä päässä. Ihan helvetin noloa että tämä on yksi suosituimmista elokuvasarjoista nykyään.

Onpas tosiaan ammattimainen arvostelu :D Lähinnä herra kriitikko mielestäni tekee itsestään naurettavan. Kolmekymppinen mies ei nyt ihan elokuvan kohdeyleisöä ole, joten miksi aikuinen mies käy katsomassa teineille suunnatun elokuvan ja sen jälkeen tulee todella ”kypsin” sanankääntein sitä tänne haukkumaan? :D Voi olla että elokuva/näyttelijäsuoritukset ovat huonoja, mutta siinä tapauksessa asian olisi voinut hieman fiksumminkin esittää. Fantasiaelokuvan ei ole tarkoituskaan olla millään tavalla realistinen, ja herra kriitikolle suosittelisin siirtymistä vaikkapa dokumenttien arvostelijaksi ;)

Jesh, ihan paras arvostelu<3 En siis pidä Twilistä, mutta en voi väittää vastaakaan muiden mielipidettä kohtaan - jos muut teinit ym pitäisivätkin Twilighteistä. Jokaisella on oikeus mielipiteesee, ja voin ylpeänä sanoa, että olen samaa mieltä arvostelijan kanssa: saa nauraa elokuvaa katsoessa

#20

Ne jotka kuola valuen rynnivät tätä leffaa kattomaan TODENNÄKÖSESTI tietää mitä siinä tulee tapahtumaan = ovat lukeneet kirjasarjan :D joten ei kyllä itteäni ainakaan hirveästi järkytä että juoni ”spoilattiin” alusta loppuun :DD

Huonompia elokuvia saa hakea kissojen ja koirien kanssa :p Ei suurinosa teineistäkään pysty katsomaan tälläistä roskaa…

Erittäin pska arvostelu, erittäin epäammattimainen.. :D nauran vedet silmissä, lol.

pitäisi varmaan näiden ihmisten keksiä hieman jotakin muuta puuhaa, jos kerran tämä elokuva on täyttä paskaa. teineillehän tämä on tarkoitettu… kummasti niitä silti kiinnostaa ja on pakko päästä haukkumaan. hiukkasen kyllä nyt kolmen lapsen äitiä naurattaa.

juuri tämän takia twilight EI OLE tarkoitettu aikuisille tosikko ihmisille vaan rakkautta ja fantasiaa janoaville teinitytöille, niinkuin hän itsekin tuossa sanoo, joten mikä on ongelma? aikuiset, aiukuistukaa ja keksikää jotakin muuta tekemistä kun arvostella teinien elokuvaa, josta he saavat jonkin näköistä mielihyvää. haloo ihmiset, järki käteen!

Arvostelussa ei ole tarkoitus kertoa elokuvan juonta kokonaan alusta loppuun, eli ns. spoilata koko elokuvaa.

Paras arvostelu ikinä…Hauskin kirjoitus ehkä koskaan DOMEn historiassa.

Miksi sitten pitää mennä katsomaan pakkopullaa, kun eivät edellisetkään leivokset ole maistuneet.

Onneksi kerkesin jo erota ettei ole kukaan pakottamassa katsomaan tätä sontaa :D

I’m a Twilight-Mom ja en leffalta Oscar-suoritusta odotakaan.
Mukava kuulla, että muidenkin mielestä Robert P. näyttää kärsivän ummetuksesta.. Oon jo ehkä hieman huolestunut herran voinnista :D
Ja minkälainen puoliso raahaa miehensä kattomaan näitä elokuvia? Tää on just se leffa mihin äiti menee tyttöjen kanssa kuolaamaan Taylor Lautneria ;)

ps. Olisipas meillä tylsä maailma jos kaikki elokuvat olisivat täydellisensupermegamahtavia!

Eniten tässä pelottaa se, että heikolla hetkellä lupasin mennä teatteriin katsomaan tämän puolison kanssa. Täytynee ottaa partaveitsenteriä mukaan.

jok

Pakko olla vastarannankiiski. Twilight kirjoista tykkään, mutta tämä kyseinen opus aikoinaan sai nauramaan ja laittamaan sen pois täysin paskan juonen takia. Kävin kattoon yöllä leffan pahaa aavistaen, ja se oli suoraan sanottuna paljon parempi kuin kirja : D toimintaa tapahtuu koko ajan, ja Edun ja Bellan puuduttavat dialogit on poistettu lähes kokonaan. Suosittelen katsomaan, jos aikaisemmat osat on nähnyt, miten paljon parempi toteutus tässä oikeasti on (ja kyllä, Taylor Lautner jopa yritti.)

hahah, repesin täysin tuolle *repii paidan pois* kommentille =D

Ei kriitikkojen tarvitse jokaisesta elokuvasta tykätä ja väen väkisin hakea vain ne hyvät asiat. Kriitikon pitää olla kriittinen eikös se nyt ole itsestään selvä. Hyvä Tatu, hyvä Junni. Sukusi on ylpeä sinusta.

Kiitos. Olen niin samaa mieltä. En ole vielä tätä uusinta nähnyt, mutta minulle riitti traileri. Jätit mainitsematta ainakin trailerista häiritsevästi mieleen jäänyt vampyyrien valkonaamaisuus: Joka elokuvassa tuntuu olevan eri ohjaaja/maskeeraja tai joku muu joka päättää aina heppujen naaman väristä ja se vaihtelee räikeästi elokuvien välillä-häiritsevää. Keskityn itse joutuessani katsomaan kyseisiä elokuvia vain ja ainoastaan taustalla tapahtuviin asioihin ja kaikkeen muuhun kuin näyttelijäsuorituksiin, joihin jos keskittyisin itkisin varmasti verta jo ennen puoliväliä.

Kaksi Twilight elokuvaa katsomaan pakotettuna en voi sano muuta, kuin *ottaa paidan pois*, että koko sarja on sellaista kaksilahkeisten kidutusta, että ranteet auki ja koko suku syömään.

Hiton hyvä arvostelu, yhden Twilight-leffan katsoneena ymmärrän täysin fiilikset…

Eipä kyllä tämä arvostelukaan laadullaan tai ammattimaisuudellaan loistanut :D

Olen Twilight-fani, mutta tälle kyllä repesin totaalisesti. Näinhän se menee :D

Vastustan ja inhoan Twilight saagaa yksin Meyerin uskispropagandan tähden.

Kuulostaa hyvältä schaisselta! Oisko aika korkata eka kimalleperseily?

Aika usein kun joku ”elokuvakriitikko” haukkuu elokuvan se on tavallisten katsojien mielestä todella hyvä. Ehkä tämä on arvostelu on poikkeus joka vahvistaa säännön.
Pakko silti katsoa filmi.

Muropaketin uusimmat