Uusimmat

Avatar 2 ei aio hyödyntää Finnkinon juuri esittelemää 3D+ -tekniikkaa – Nyt ohjaaja James Cameron selitti, miksi ei

25.10.2019 18:00 Muropaketin toimitus

James Cameron työstää parhaillaan Avatarin jatko-osia, joista ensimmäinen on määrä julkaista vuonna 2021.

Ensimmäinen Avatar oli uraauurtava elokuva nykyisen 3D-tekniikan osalta ja sen julkaisun jälkeen 3D:n suosio lähti uuteen nousuun. Nyt tekniikan uutuusarvo on jo karissut, minkä vuoksi elokuvantekijät etsivät uusia tekniikoita. Tuoreimpana näistä kokeiluista oli Ang Leen ohjaama Gemini Man, joka oli kuvattu 120 kuvan sekuntinopeudella ja joka elokuvateattereissa näytettiin nopeudella 60 fps. Suomessa tämä tekniikka sai nimen 3D+.

James Cameron ei kuitenkaan aio käyttää kyseistä formaattia Avatar-elokuvissaan. Colliderin haastattelussa hän kertoo HFR:n (tulee sanoista “high frame rate”) olevan hänelle ennemminkin apuväline ongelmien ratkaisuun kuin kokonainen formaatti.

“Mielestäni se on työkalu, jota voidaan käyttää 3D-projektion ongelmien ratkaisuun. Ja tulen käyttämään säästäväisesti sitä läpi Avatar-elokuvien, mutta ne eivät tule olemaan HFR-elokuvia”, Cameron selittää ja jatkaa:

“Arkipäiväisten tilanteiden kuvauksessa, kuten jos nähdään vaikka kaksi ihmistä juttelemassa keittiössä, se näyttää huonolta. Se näyttää siltä kuin olisit keittiön kulisseissa, missä näyttelijät ovat meikeissään. Se on niin todellisen näköistä.”