Uusimmat

Backwood Madnessin suomipeikot esillä Cannesissa: ”Nyt vaikuttaa tosi hyvältä”

28.05.2017 10:34 Muropaketin toimitus

Backwood Madness oli esillä Cannesin elokuvajuhlilla, jossa esitettiin indie-elokuvasta uutta materiaalia. Ohjaaja Ari Savosen mukaan kotimainen peikkokauhutarina keräsi Ranskassa hyvin kiinnostusta.

Parhaillaan Backwood Madnessin edustajat käyvät neuvotteluita eri myyntiyhtiöiden ja levittäjien kanssa. Keskusteluissa puidaan muun muassa se, kuinka elokuva toimisi parhaiten erilaisille kansainvälisille yleisöille.

Ohjaaja Ari Savosen mukaan Backwood Madnessin ensi-ilta on luvassa vuonna 2018. Vielä ennen Cannesia julkaisua enteiltiin tuleville kuukausille, mutta Savonen haluaa että elokuvan kanssa ei kiirehditä.

”Tavoitteet ovat korkealla ja haluamme antaa elokuvalle aikaa. Vielä on paljon tekemistä, mutta kaikki vaikuttaa tosi hyvältä. Suomipeikot maailmalle”, ohjaaja intoilee.

Backwood Madnessin lisäksi suomalaisista genre-elokuvista olivat Cannesissa tavalla tai toisella esillä myös Rendel, Iron Sky The Coming Race sekä vielä vähemmän tunnettu Kyrsyä. Ari Savonen on ”junttikauhuelokuvaksi” kuvailemansa Kyrsyän tuottaja, ja lisäksi hän näyttelee yhtä sen pääosista.

Roope Oleniuksen debyyttiohjauksen esikoisohjauksesta järjestettiin Cannesissa kantaesitys, mikä oli Savosen mukaan yksi hänen festivaalimatkansa kohokohtia. Toiseksi merkittäväksi hetkeksi hän nostaa idolinsa Lloyd Kaufmanin tapaamisen.

”Kaufman on itsenäisen elokuvan uranuurtaja ja monien esikuva kuinka tehdään indie-elokuva, kuin myös minun esikuva”, Savonen hehkuttaa.

Backwood Madness
Kaikki jutut aiheesta