Uusimmat

Batman v Superman oli aluksi neljä tuntia pitkä: ”Se oli ihan naurettava versio”

18.04.2016 14:08 Tatu Junni

Zack Snyderin ohjaama Batman v Superman: Dawn of Justice oli supersankariseikkailuksi poikkeuksellisen pitkä. Se olisi tosin voinut olla pidempikin.

Batman v Supermanin alkuperäinen versio oli lähes neljä tuntia pitkä, elokuvan leikkaaja David Brenner paljasti hiljattain Pro Video Coalitionin haastattelussa.

Warner Bros. Pictures ei tietenkään halunnut päästää moista mammuttia valkokankaalle, joten sakset saivat viuhua ja reippaasti.

”Siinä sai jongleerata paljon, joten poistimme tarinasta kokonaan parin hahmon tarinat. Nämä hahmot ovat nyt mukana elokuvassa, mutta emme taustoita heitä, ja se on okei. Hauskaa on se, että leikkasimme elokuvasta uuden pidennetyn version ja laitoimme paljon poistettua kamaa takaisin”, Brenner totesi viitaten kesällä ilmestyvään R-ikärajaluokituksen saavaan versioon.

Niin sanottu Ultimate Cut tulee olemaan kolmen tunnin mittainen siinä missä teatteriversio oli ”vain” 2,5 tuntia.

Nelituntista versiota ei tulla näkemään missään – sitä ei missään vaiheessa edes viimeistelty yleisöä varten.

”Se oli ihan naurettavan pitkä”, Brenner kuittasi.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat