Uusimmat

Batmanin tuore peliseikkailu on Yön ritarin veroista viihdettä

10.09.2009 13:30 Muropaketin toimitus

Batman on tullut viime aikoina tutuksi ennen kaikkea valkokangassankarina, mutta nyt Yön ritari rulettaa pitkästä aikaa myös videopelirintamalla. Tuore Batman: Arkham Asylum on paitsi yksi kaikkien aikojen lisenssipeleistä, yksi vuoden 2009 parhaista peleistä missään genressä.

Kaistan kaveri pelisaitti eDome kirjoittaa tuoreessa arviossaan Batman: Arkham Asylumista seuraavasti:

”Maailman suosituimpiin sarjakuvasankareihin kuuluva Batman on elävä – tai no, elävä ja elävä – todiste siitä, että suosio ei aina tarkoita menestystä kaikilla aloilla. Muiden viihteen muotojen mainosta tasostaan huolimatta Batman on nimittäin sukkaillut aika urakalla videopelien saralla.

Nyt valitettavaan trendiin tulee yllättävä käännös, sillä pienen pelikehittäjän Batman: Arkham Asylum tajuaa vihdoin paitsi Lepakkomiehen, myös hyvän pelin perusteet. Tuloksena on vuoden parhaisiin peleihin kuuluva teos.

Batman: Arkham Asylum on yllättänyt vuoroin miltei kaikki sitä pelanneet, sillä sen lähtökohdat eivät ole helpot. Lisenssipeli, supersankaripeli, tuntemattoman kehittäjän peli, ilmestyy alkusyksystä… Perinteisesti näillä aineksilla ei ole tehty ihmeitä, mutta sitä kivempaahan se on, kun joku onnistuu.”

Lue koko arvostelu täältä: Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)