Uusimmat

Black Mirror -scifi-sarjan viides kausi tulee tänään tarjolle Netflixiin

05.06.2019 08:03 Aki Lehti

Black Mirror -sarjan viides kausi ei yllä aiempien tasolle.

Charlie Brookerin luoman Black Mirror -sarjan viides kausi tulee tänään tarjolle Netflixiin noin kello 10.00.

Viidennellä kaudella nähdään vain kolme jaksoa, jotka ovat taas kaikki Brookerin kirjoittamia. Jaksojen vähäinen määrä on ymmärrettävää, sillä valitettavasti mieheltä tuntuu olevan ideat lopussa. Uusista jaksoista Striking Vipers on ihan ok, melko perinteinen Black Mirror -jakso, Smithereens oikein hyvä ja Rachel, Jack and Ashley, Too aivan onneton.

Rachel, Jack and Ashley, Too -jaksossa nähdään pop-tähti Miley Curys, jonka näyttelijänsuorituksessa ei ole mitään vikaa. Jakso tökkii todella pahasti vain kamalan käsikirjoituksen takia, ollen kuin kehno parodia Black Mirrorista.

Curysin lisäksi uusissa jaksoissa nähdään muun muassa Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Nikki Beharie, Pom Klementieff, Ludi Lin, Adam Scott, Damson Idris, Topher Grace, Ruibo Qian, Angourie Rice, Madison Davenport ja Susan Pourfar. Ohjaajina toimivat Owen Harris, James Hawes ja Anne Sewitsky.

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat