Uusimmat

Comic-Con 2015: Uusi Batman-leffa tekeillä – pohjautuu Alan Mooren Jokeri-klassikkoon

11.07.2015 09:27 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2015/jokeri_killingjoke.png

Alan Mooren ja Brian Bollandin vuonna 1988 ilmestynyt Killing Joke eli Tappava pila on kaikkien aikojen tärkein ja vaikuttavin Jokeri-tarina. Piste.

Aikuiseen makuun kirjoitetusta klassikosta ollaan nyt puuhaamassa elokuvaversiota. Hieman yllättäen ja valitettavasti kyseessä ei ole Ben Affleckin tuleva Batman-elokuva, vaan animaatiosovitus. No, sen jälkeen kun DC Animation teki oman versionsa Frank Millerin legendaarisesta Yön ritarista, mikä vain on mahdollista.

Batman: The Killing Joke -nimellä kulkevasta elokuvasta tiedetään vielä kovin vähän. Bruce Timm paljasti elokuvan olevan tekeillä San Diegon Comic-Conin Justice League: Gods & Monsters -paneelissa. Tappava pila ilmestyy vuoden 2016 aikana dvd:llä ja blu-ray:lla, siinä oikeastaan kaikki mitä aiheesta tiedetään.

Jos Killing Joke on yhä lukematta, kipin kapin kirjakauppaan. RW Kustannus nimittäin julkaisi albumista hiljattain deluxe-version suomeksi. Sen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Yksi huono päivä.

Jokerin, tuon holtittomasti eteenpäin vyöryvän hulluuden sekopallon mukaan järjissään olevaa ihmistä ja psykopaattia voivat joskus erottaa vain yhden päivän tapahtumat. Arkhamin parantolasta vapaalle päästyään hän käy todistamaan mielipuolista teoriaansa hyökkäämällä Gothamin poliisipäällikön Jim Gordonin sekä tämän kauniin ja älykkään Barbara-tyttären kimppuun.

Batmanille tulee kiire, jos hän aikoo ehtiä pelastamaan kaksi läheistä ja rakasta ystäväänsä perivihollisensa kynsistä. Onnistuuko viittaritari tyrehdyttämään Jokerin sekopäisen verenhimon ja katkaisemaan samalla itseään ja kaikkein ikonisinta vastustajaansa yhdistävät langat? Hyytävän tarinan myötä paljastuu myös, miten Jokerista tuli Jokeri. Miten käy loppuhuipennuksessa, jossa ovat vastakkain Batmanin ylväät periaatteet ja Jokerin maaninen järjettömyys?

Legendaarinen käsikirjoittaja Alan Moore uudisti supersankarikäsityksen V niin kuin verikoston ja Vartijoiden myötä. Tappavan vitsin sivuilla hän laittaa Batmanin luomaan nahkansa ja ampuu eteemme ennennäkemättömän tulkinnan Jokerista, sarjakuvien kaikkien aikojen superkriminaalista.

Brian Bollandin huikean taitavasti kuvittama Tappava vitsi julkaistaan nyt runsailla ekstroilla varustettuna Deluxe-laitoksena, jonka väreistä vastaa taiteilija itse.”

Kaikki Dome.fi:n San Diego Comic-Con 2015 -uutiset

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Twitter