Uusimmat

Disney nuolee haavojaan: Solon flopattua Star Wars -elokuvien budjetteja ja markkinointia tarkistetaan

26.06.2018 13:21 Muropaketin toimitus

Solo: A Star Wars Storyn floppaaminen lippuluukuilla sai Lucasfilmin ja Disneyn tarkistamaan markkinointistrategiaansa. Solon floppaus ei kuitenkaan vaikuta tulevien Star Wars -elokuvien tuotantoon.

Solo: A Star Wars Story floppasi ruhtinaallisesti elokuvateatterikierroksellaan tehden maailmanlaajuisesti vain noin 350 miljoonan dollarin tuloksen, joka suhteutettuna elokuvan budjettiin oli suorastaan surkea. Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedy tiimeineen on nyt ryhtynyt miettimään uutta strategiaa tuleville Star Wars -elokuville.

The Hollywood Reporterin uutisen mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuta tulevien Star Wars -elokuvien julkaisuun, vaan sisäpiirin tietojen mukaan studio vain “nuolee haavojaan” Solon suhteen.

Solon floppaaminen on saanut Lucasfilmin pohtimaan jo sovitun Boba Fett -elokuvan skaalaa sekä huhutun Obi-Wan-elokuvan kohtaloa. Näiden tuotantobudjetti on todennäköisesti huomattavasti pienempi kuin Solon.

Suunnitteilla on ollut myös Game of Thrones -tuottajien, David Benioffin ja D.B. Weissin luoma uusi Star Wars -elokuvasarja sekä The Last Jedi -ohjaaja Rian Johnsonin kehittelemä trilogia. Näiden suunnittelu on kuitenkin nyt siirretty taka-alalle ja sen sijaan studio keskittyy seuraavan episodielokuvan eli Episodi IX:n tuotantoon. Yhdeksännen Star Wars -episodin on määrä valmistua joulukuussa 2019.