Uusimmat

Divergent – Outolintu -elokuvan tähti haukkui Twilightin: ”Todella epätervettä viihdettä”

13.03.2014 20:10 Muropaketin toimitus

Divergent

Veronica Rothin Divergent-menestysromaaniin pohjautuva Outolintu-elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 11. huhtikuuta. Elokuva on suunnattu jossain määrin samalle kohderyhmälle kuin vaikkapa Nälkäpeli ja Twilight.

Älkää kuitenkaan menko hehkuttamaan Twilightia Divergent – Outolintu -elokuvan naispääosaa esittävälle Shailene Woodleylle. Hän ei nimittäin voi sietää sen enempää Stephenie Meyerin kirjoja kuin niistä tehtyjä elokuviakaan.

”Sori nyt vaan, mutta Twilight kertoo todella epäterveestä, myrkyllisestä parisuhteesta”, Woodley tylytti Bellaan ja Edwardiin viitaten. ”Tyttö rakastuu kundiin ja heti kun hänet jätetään, elämä on ohi ja hän suunnittelee itsemurhaa! Millaisen viestin tämä oikein lähettää nuorille ihmisille? Ei maailma näin kehity eteenpäin”.

Outolintu on hieman toista maata kuin Twilight.

Elokuvan (ja kirjan) tarina sijoittuu dystopiaan, jossa ihmiset on jaettu viiteen eri ryhmään. Jako perustuu heidän luonteenpiirteisiin. Tris Prior (Shailene Woodley) on nuori tyttö, jota varoitetaan siitä että hän on ”divergent” eli outolintu, eikä hän tule koskaan sopimaan mihinkään viidestä ryhmästä. Tris saa kuulla salaliitosta tuhota kaikki outolinnut ja hän alkaa selvittää mikä tekee heistä niin erilaisia ja vaarallisia. Divergent on tarina valinnoista ja niiden seurauksista, odottamattomasta rakkaudesta sekä vinoutuneesta ”täydellisestä yhteiskunnasta”.

Divergent – Outolintu -elokuvan on ohjannut Neil Burger ja käsikirjoittanut Vanessa Taylor.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: E! News