Uusimmat

10 asiaa, jotka Black Widow’sta on hyvä tietää ennen Marvel-leffan ensi viikon ensi-iltaa

03.07.2021 13:07 Helinä Laajalahti

Black Widow’n oma elokuva julkaistaan vihdoin 9. heinäkuuta. Muropaketti pääsi ainoana mediana Suomesta osallistumaan uuden elokuvan tiimoilta järjestettyyn lehdistötilaisuuteen.

Black Widow’n virtuaalinen lehdistötilaisuus järjestettin suomalaiselta kannalta mukavasti perjantaiyönä puolen yön aikaan – Yhdysvalloissa tietenkin keskellä päivää. Tilaisuudessa olivat mukana Marvel-pomo ja tuottaja Kevin Feige, elokuvan ohjaaja Cate Shortland sekä näyttelijöistä Scarlett Johansson ja uudet kasvot David Harbour, Florence Pugh ja Rachel Weisz.

Puolen tunnin mittaisessa tilaisuudessa opimme muun muassa nämä kymmenen asiaa. Huomio! Artikkeli ei sisällä varsinaisia juonipaljastuksia.

MAINOS | Marvelia, Star Warsia ja paljon muuta – Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi

1. Black Widow sijoittuu ajallisesti Civil Warin ja Infinity Warin väliin

Kevin Feige: Tiesimme että Natashan menneisyydessä oli pitkä pätkä, josta emme tienneet mitään – ei pelkästään hänen lapsuudessaan vaan myös Captain America: Civil Warin ja Avengers: Infinity Warin välisenä aikana. Hetki oli nyt kypsä tarkastella hänen menneisyyttään ja nykyisyyttään, ja antaa myös vihjeitä hänen jälkeensä jättämästä tulevaisuuden perinnöstä. Kaikki yhdessä paketissa, kiitos Cate Shortlandin.

2. Natasha nähdään nyt ensimmäistä kertaa yksin ja mukavuusalueensa ulkopuolella

Cate Shortland: Alusta pitäen tiesimme, että meidän piti keskittyä kahteen asiaan, kertoa Natashasta yksilönä ja samalla kertoa siitä, mitä hänelle tapahtui sinä aikana, kun hän oli aivan yksin. Halusin, että siitä tulee hauskaa, kuin huvipuistoajelu, mutta samaan aikaan myös raakaa, ja että nuo kaksi limittyy keskenään saumattomasti. Emme halunneet, että hänen traumaattinen menneisyytensä nousee liian masentavasti esille, vaan otimme sen käsittelyyn huumorin avulla.

Scarlett Johansson: Natasha on todellakin yksin ensimmäistä kertaa. Hän on aina ollut osa jotakin, ensin Red Roomin uhri, sitten hän liittyi SHIELDiin ja lopulta osaksi Avengersia. Ja yhtäkkiä hän löytää itsensä yksin, mukavuusalueensa ulkopuolelta. Se on mahtavaa, koska emme ole koskaan nähneet häntä sellaisena. Hän on täynnä epäilystä.

Black Widow

3. Marvel Studios on miellyttävä työpaikka, jossa työskentelee asiastaan innostuneita työntekijöitä

Cate Shortland: Työskentely Marvel-tuotannossa oli tietyllä tavalla hyvin samanlaista kuin aiemmat tekemäni elokuvat, koska tehdessään sitä unohtaa infrastruktuurin, koska on niin keskittynyt siihen, mitä Rachel, Florence, David tai Scarlett tekee. Mutta päästäkseen tuohon hetkeen pitää kävellä 20 minuuttia ohi 500 rekan ja 400 ihmisen. Kun tulee Marvelille, sitä kuvittelee että kyseessä on massiivinen studiokoneisto, mutta tosiasiassa vastassa olikin vain innokkaita, tavallisia ihmisiä, jotka halusivat tehdä elokuvan kanssani.

4. Black Widow’n alkukollaasi eroaa muista Marvel-elokuvista ja siinä nähdään muun muassa itkeviä lapsia

Kevin Feige: Halusimme tehdä jotain erilaista ja luoda näyttämön sille, mitä nämä naiset ovat joutuneet kokemaan menneisyydessään, ja mitä Ray Winstonen hahmo, joka on elokuvamme pahis, on tehnyt ja miksi hän juuri on niin paha. Idea siihen tuli vasta myöhemmin tuotannon aikana, mutta siitä tuli niitä harvoja alkukollaaseja, joka todella auttaa sisäistämään elokuvan teeman ja hahmojen taustatarinan.

Black Widow / Florence Pugh

5. Yelena on uusi hahmo Marvel-elokuvissa ja Florence Pugh pääsi itse määrittelemään hahmoaan

Florence Pugh: Cate kehotti minua pohtimaan sitä, miten Yelena ajattelee, miten hän liikkuu, miten hän pukeutuu, ja tämän hahmon kehittely oli hirveän hauskaa. Yelena on elänyt Red Roomissa ja alkaa sitten elää omaa elämäänsä ja on siitä hirveän innoissaan. Hän pääsee ostamaan esimerkiksi omat vaatteensa, niin kuin nyt vaikka liivin, jossa on paljon taskuja. Cate rohkaisi minua löytämään hänestä omalaatuisuuksia ja tukeutumaan sitten niihin.

6. Florence Pugh’n ensimmäinen kosketus Marvel-maailmaan oli Scarlett Johanssonin hakkaaminen

Florence Pugh: Ensimmäinen kohtaus, mitä minä pääsin tekemään, oli Natashan ja Yelenan välinen taistelukohtaus Budapestissa. Kirjaimellisesti ensimmäisenä kuvauspäivänä olin heittämässä Scarlettia seinälle ja hän hakkasi päätäni lavuaariin. Eipä taida olla parempaa tapaa murtaa jäätä kuin painia Scarlett Johanssonin kanssa lattialla ja yrittää kuristaa toinen toistaan.

Cate Shortland: Ja tuolloin oli vielä lämpöaalto. Kuvauksissa oli kuin olisi ollut mikroaaltouunissa. Oli mahtavaa nähdä näiden kahden naisen taistelevan hyvin vaivattoman näköisesti – ja kohtauksen päättymisen jälkeen kastelimme heitä letkulla.

7. Elokuvan taistelukohtaukset eroavat niin toisistaan kuin myös aiempien Marvel-elokuvien taisteluista

Cate Shortland: Halusimme, että jokaisella taistelukohtauksella on omanlaisensa sydän. Esimerkiksi kohtaus, missä Natasha taistelee Taskmasteria vastaan ja yrittää käyttää omia taitojaan hyväkseen, ja sitten hän huomaa ettei se onnistukaan. Puhuimme elokuvan alussa koreografin kanssa, että haluan nähdä elokuvassa taistelemassa ihmisiä supersankareiden sijaan. Kaikesta tuli näin hieman epäsiistiä, raakaa ja odottamatonta, ja siksi niin hauskaa.

Black Widow / David Harbour

8. Rachel Weiszilla, joka esittää hahmoa nimeltä Melina, ja David Harbourilla (Red Guardian) on keskenään mainio kemia

Rachel Weisz: Rakastan tarinoita naisista, tehdä elokuvaa naisen ohjaamana ja toisten naisten kanssa, mutta jotta ei unohdeta häntä – rakastin todella paljon David Harbourin kanssa työskentelyä. Minun piti kovettaa itseäni, jotta en olisi nauranut David Harbourille, koska hän on yksi eksentrisimpiä, omaperäisen hauskoja ihmisiä koko planeetalla. Lisäksi pidin siitä, ettei Melinan hahmolla ole lainkaan huumorintajua, ei siis yhtään.

9. David Harbourin esittämä Red Guardian on elokuvan hauskin hahmo

David Harbour: Joo joo, kiitos vaan kun nauratte minulle, ettekä minun kanssani! Arvostan sitä. Hän on hauska hahmo. Komedia tulee siitä, että hän on rakentanut oman egonsa turvaamaan häntä kaikelta siltä surulta ja katumukselta, mitä hän tuntee. Hänen pitää olla niin mahtipontinen, koska hän ei halua pysähtyä ja tuntea näitä tunteita, kaikkia tekemiään virheitä. Hän on rakentanut itselleen todellisuuden, missä hän on sankari ja se on luonnostaan hupaisaa.

10. David Harbour haluaisi tehdä Red Guardianin ja Captain American yhteisen tarinan

David Harbour: Totta kai haluaisin tehdä Red Guardianin ja Captain American yhteisen tarinan! Black Widow’ssa Alexei kertoo tarinoita elämästään kun hän oli Red Guardian, eikä niistä voi tarkkaan sanoa, ovatko ne totta. Mutta mielestäni klassinen Kylmä sota -tarina näiden kahden kesken voisi dynamiikaltaan olla todella hauska. Hehän ovat molemmat tietyllä tavalla keskinäisen asevarustelun ydinkärkiä, joten se voisi olla todella mahtava konsepti.

Black Widow saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 9. heinäkuuta. Se julkaistaan samana päivänä myös Disney Plussan lisämaksullisessa Premium Access -osiossa.

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat