Uusimmat

Elokuva-arvostelu: Morsianten sota

05.02.2009 12:56 Hanna Näsänen

Morsianten sotaAlkuperäinen nimi: Bride Wars
Ohjaus: Gary Winick
Käsikirjoitus: Greg DePaul, June Diane Raphael ja Casey Wilson
Pääosissa: Kate Hudson, Anne Hathaway, Bryan Greenberg, Chris Pratt, Steve Howey, Candice Bergen, Kristen Johnston
Pituus: 91 min.
Ikäraja: Sallittu
Elokuvan kotisivu: www.foxinternational.com/bridewars

1/5

 

Onko hääpäivä empaattisimmallekin naiselle niin pyhä, että kaikki keinot ovat hyväksyttäviä elämän tärkeimmän päivän onnistumisen varmistamisessa? Kate Hudson ja Anne Hathaway teroittavat kyntensä Morsianten sodassa.

Parhaat ystävykset Liv (Hudson) ja Emma (Hathaway) ovat pienestä pitäen haaveilleet kesähäistä kuuluisassa Plaza-hotellissa. Kaikki näyttää sujuvan täydellisesti, kun naiset kihlautuvat samaan aikaan ja Plazasta löytyy vapaat päivät molemmille.

Matkaan tulee tietenkin mutkia, kun parivaljakon häät erehdyksessä buukataan päällekkäin. Tuplahäiden mahdollisuus sivuutetaan lähes selittämättä ja parhaista ystävistä sukeutuu silmänräpäyksessä pahimmat vihamiehet, jotka nöyryyttävät toisiaan mitä ilkeämmin keinoin yrittäessään pilata toistensa häät.

Prinsessahäistä haaveilevalle Morsianten sota sopii kuin nappi silmään. Ennen sotatilan julistusta ehditään mallailla tylliunelmia, valita kutsukortteja ja maistella kakkuja. Mukaan on saatu kaikki hääkliseet morsiuskimpusta taistelevista sinkkunaisista lähtien.

Morsianten sota

Elokuva ei kuitenkaan ole aivan niin kauheata höttöä kuin voisi kuvitella ja häähumuun kyynisemminkin suhtautuva huomaa pyrskähtelevänsä kostonhimoisten naisten tempuille. Matkan varrella nähdään muun muassa sinisiksi värjätyt hiukset, oranssia ihoa ja kanssakilpailijan ovela lihotusyritys.

Sivuosista merkittävimpiä ovat Candice Bergenin esittämä New Yorkin suosituin hääsuunnittelija taiteilemassa taistelevien morsianten välissä ja Emman holtiton kollega (Kristen Johnston), joka ei tunnu istuvan leffaan ollenkaan. Hääparien miehiset puoliskot jäävät auttamattoman mitäänsanomattomiksi ja tylsiksi.

Pyrkiessään satirisoimaan häähullujen naisten touhuja Morsianten sota sortuu vain toteuttamaan pahimpia stereotypioita naisten narttumaisesta kilpailusta. Elokuvan yllätyksetön loppu on kuitenkin romanttisille komedioille tyypillisen tahmean makea. Morsianten sota on kuitenkin suhteellisen harmiton lajissaan.

PlusMiinusNolla
+ Kierojen naisten kujeet hymähdyttävät toisinaan.
– Mukana kaikki hääkliseet
– Jähmeät näyttelijät tuntuvat takertuneen elokuvan ylimakeaan käsikirjoitukseen.