Uusimmat

Elokuva-arvostelu: Vaaleanpunainen pantteri 2

13.02.2009 13:46 Henri Lassander

Alkuperäinen nimi: Pink Panther 2
Ohjaus: Harald Zwart
Käsikirjoitus: Scott Neustadter, Michael H. Weber, Steve Martin
Pääosissa: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, Aishwarya Rai, John Cleese
Pituus: 93 min.
Ikäraja: K-7
Elokuvan kotisivu: www.pinkpanther.com

kaista

Kolme vuotta sitten valkokankaalle palannut hölmö etsivä Clouseau saa jatko-osan. Vaaleanpunainen pantteri 2:ssa Steve Martin nähdään jälleen hölmöilevänä etsivänä, ja nimekäs näyttelijäkaarti katselee tohelointia vierestä.

Vaaleanpunainen pantteri on kuuluisa timantti, koko ranskan ylpeys, jonka etsivä Clouseau (Steve Martin) kolme vuotta sitten löysi. Nyt pantteri on jälleen kateissa, kuten myös koko joukko muita maailman kulttuuriaarteita. Niinpä maailman etevimmät etsivät yhdistyvät Dream Teamiksi eli unelmajoukkueeksi jäljittääkseen Tornadon, salaperäisen varkaan tihutöiden takana.

Kuten arvata saattaa, Dream Teamin eli italialaisen Vicenzon (Andy Garcia), japanilaisen Kenjin (Yuki Matsuzaki) ja brittiläisen Pepperidgen (Alfred Molina) tehtävä vaikeutuu huomattavasti, kun Ranskan kansallissankari Clouseau päästetään puhumaan ranskaa hassulla aksentilla. Samalla suorasuisena ja yksinkertaisena tunnettu Clouseau pyritään pitämään aisoissa suvaitsevaisuus-kouluttajan avulla, sillä vaikka monet toivovat hänen möhlivän, on kyseessä sentään koko Ranskan maine.

Etsintöjen ohessa Clouseau ja hänen assistenttinsa Nicole (Emily Mortimer) kamppailevat orastavan ihastuksensa parissa – ja pahasti vastatuulessa. Pariskuntaa houkuttelevat erilleen komea hurmurietsivä Vicenzo ja Dream Teamin kaunis Tornado-ekspertti Sonia (Aishwarya Rai).

Clouseaun kateellista pomoa näyttelee tällä kertaa tunnettu John Cleese ja Clouseaun apurina häärää ensimmäisestä Pantteri-elokuvasta tuttu Jean Reno.

Kohelluskomedian ystäville elokuva tarjoaa juuri sitä kohellusta: Martin toilailee ja irvailee koko puolitoistatuntisen ajan, eikä muille näyttelijöille ole kovin paljoa annettu tilaa. Jos elokuvalta ei mitään muutakaan odota, Vaaleanpunainen pantteri 2 vie ajatukset muualle puoleksitoista tunniksi.

Elokuvaan ei kuitenkaan paljoa ole panostettu ja sellaiset näyttelijät kuin Garcia, Jeremy Irons, Molina ja Cleese menevät elokuvassa täysin hukkaan. Tekijät ovat ehkä olleet huolissaan, että Martinin hassuttelua ei huomata, jos elokuvassa olisi vaikkapa uskottava juoni tai monitasoisempaa huumoria. Sääli, elokuvan aineksista olisi saanut irti paljon enemmänkin, eikä se olisi Martinin roolia vähentänyt.

Vaikka Martinin toilailut paikoitellen naurattavat, ei elokuva ansaitse näin vähällä panostuksella kummoisia arvosanoja. Kohelluskomediankin voi tehdä hyvin, jos viitsii yrittää.

PlusMiinusNolla

– Perustuu vain ja ainoastaan Martinin rooliin,
+ mutta onneksi hän hoitaa tonttinsa kohtalaisesti,
– vaikka tarina on typerä jopa kohelluskomediaksi.