Uusimmat

Arvostelu DC Superlemmikkien liiga ei mutkattomalla söpöilyllään innosta kuin perheen pienimpiä

28.07.2022 09:00 Helinä Laajalahti

Uusi koko perheen DC-animaatio esittelee joukon supervoimaisia lemmikkejä Supermanin Krypto-koiran johdolla. Englanninkielisissä ääniosissa kuullaan joukko nimekkäitä näyttelijöitä Dwayne Johnsonista Keanu Reevesiin.


DC Superlemmikkien liigaEnsi-ilta: 29. heinäkuuta 2022
Alkuperäisnimi: DC League of Super-Pets
Ohjaus: Jared Stern & Sam Levine
Käsikirjoitus: Jared Stern & John Whittington
Englanninkielisissä ääniosissa: Dwayne Johnson, Kevin Hart, John Krasinski, Keanu Reeves, Kate McKinnon
Pituus: 106 minuuttia
Ikäraja: K7


DC Superlemmikkien liiga on kuin sekoitus DC-supersankarielokuvaa ja Lemmikkien salaista elämää. Animaatio laittaa suloiset eläinhahmot pelastamaan maailman ja siinä sivussa tutut Justice League -ihmissankarit pulasta – ja muutamia suurisilmäisiä söpöläisiä pahisrooleihin.

Uusi DC-animaatio antaa Teräsmiehen syntytarinalle uudenlaisen kulman. Siinä nähdään nimittäin Kryptonilta vauvana pelastetun Kal-Elin kyytiin hypännyt Krypto-koira, joka on kuin kuka tahansa koira eli omistajansa paras ystävä. Kryptolla on tosin isäntänsä tapaan supervoimia ja sen ulkoilulenkit tehdään yleensä lentäen.

Krypto on superkoira, joka ei oikein osaa tulla toimeen toisten koirien kanssa. Sille sen ja Teräsmiehen kaksikko on ainoa oikea. Todelliset ystävykset. Miehen ja koiran muodostaman kaksikon elämän harmonia alkaa kuitenkin rakoilla kun kuvioon astuu Lois Lane.

DC Superlemmikkien liiga

Toisaalla Teräsmiehen arkkivihollinen Lex Luthor suunnittelee maailman valloitusta oranssin kryptoniitin avulla, mutta sankareiden väliintulon myötä tuo kryptoniitti antaakin supervoimat joukolle uutta kotia etsiviä eläimiä.

Kun Teräsmies ja muut Justice Leaguen sankarit kaapataan, ryhtyy Krypto uusien ystäviensä kanssa pelastuspuuhiin. Ensiksi Ace-koiran, PB-possun, Merton-kilpikonnan ja Chip-oravan pitää kuitenkin oppia hallitsemaan uusia voimiaan.

DC Superlemmikkien liiga yrittää lähes mahdottomalta tuntuvaa tehtävää: tarjota perheen pienimmille lapsille sopiva animaatioseikkailu ja mukana kulkeville aikuisille sopivaa supersankaritoimintaa. Mahdottomaksi tehtävä jääkin, sillä vakaasti tuttuja tarinaratoja pitkin kulkeva tarina ei jaksa napata kyytiinsä aikuiskatsojaa.

DC Superlemmikkien liiga

Elokuva on vauhdikas, hauska ja mutkaton, ja samalla hajuton ja mauton, vaikkakin se uppoaa söpöine eläinhahmoineen takuuvarmasti perheen pikkukatsojille.

Ohjaajanakin toimiva Jared Stern ja John Whittington eivät saa käsikirjoitusta kunnolla lentoon, sillä siitä puuttuu sellaista rajoja rikkovaa omaperäisyyttä kuin vaikkapa muutaman vuoden takaisesta The Lego Batman Moviesta. Supersankarielokuvien kyllästämässä maailmassa Superlemmikkien liiga on vain yksi kaavojensa kangistama tarina valtavan läjän jatkona ja kaukana esimerkiksi Spider-Man: Into the Spiderversen nerokkuudesta.

Animaation alkuperäinen englanninkielinen versio varmasti houkuttelee katsojia nimekkäällä ääninäyttelijöiden kaartilla. Kryptolle äänensä on antanut Dwayne Johnson ja muiden eläinhahmojen ääninä kuullaan muun muassa Kevin Hart, Kate McKinnon, Diego Luna, Vanessa Bayer ja Natasha Lyonne. Teräsmiehenä toimii John Krasinski, Batmanina Keanu Reeves, Aquamanina Jemaine Clement, Cyborgina Daveed Diggs, Wonder Womanina Jameela Jamil ja Lois Lanena Olivia Wilde.

Suomessa medialle näytettiin harmillisesti suomeksi dubattu versio. Vaikka suomenkieliset ääninäyttelijät (muun muassa Lari Halme, Joonas Saartamo, Ria Kataja ja Petteri Summanen) hoitavat tonttinsa laadukkaasti, olisi aikuiskatsoja mielellään nähnyt alkukielisen version alkuperäisten näyttelijöiden persoonien siivittämänä ja tästä mahdolliset kumpuavat vitsit.

Superlemmikkien liigassa on runsaasti viittauksia muihin DC-elokuviin ja sen lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa promotaan  yhtä tulevaa elokuvaa – ja mahdollista jatko-osaa myös Superlemmikeille.

DC Superlemmikkien liiga

DC SUPERLEMMIKKIEN LIIGA
2
”DC Superlemmikkien liiga on uppoaa söpöine eläinhahmoineen takuuvarmasti perheen pieniin katsojiin, mutta jättää mutkattomuudellaan aikuiskatsojan kylmäksi.”

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat