Uusimmat

1990-luvun jättihitti saa jatko-osan – kukaan ei ottanut yhteyttä alkuperäiseen ohjaajaan

Kuva: © Pedro Marroquin / Unsplash

18.08.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Jan de Bont ohjasi vuonna 1996 Helen Huntin ja Bill Baxtonin tähdittämän elokuvan Twister.

Universal Pictures puuhaa jatko-osaa vuonna 1996 valmistuneelle katastrofielokuvalle Twister. Alkuperäisen elokuvan ohjaaja Jan de Bont (Speed) kertoo Inversen haastattelussa, ettei häntä konsultoitu tulevan elokuvan suhteen lainkaan.

Hän myös arvelee uuden elokuvan olevan täysin erilainen kuin hänen alkuperäinen elokuvansa.

“Kun taivaalta tippui asioita, ne olivat oikeita asioita, mitä tiputettiin helikopterista. Jos kuvattiin autoa pakenemassa raekuuroa tornadon keskellä, käytimme oikeaa jäätä. Se on elokuva, jota ei voi tehdä uusiksi. Niin ei tehtäisi enää koskaan.”

De Bont kommentoi ymmärtävänsä, että Twister toimi osaltaan luomassa visuaalisten efektien tulevaisuutta, sillä Industrial Light & Magic loi elokuvaan aidolta näyttäviä, mutta tietokoneella tehtyjä tornadoja.

Twisterin tuleva jatko-osa on nimeltään Twisters ja sen ohjaa Minari-elokuvastakin tunnettu Lee Isaac Chung. Pääosissa nähdään muun muassa Daisy Edgar-Jones ja Glen Powell.

De Bont arvelee Twisters-elokuvan ottavan hyvin erilaisen lähestymistavan aiheeseen. Hänen kommenteissaan on kuultavissa myös skeptisyyttä sitä kohtaan, että studiot nykyisin nappaavat nopeasti nuoria indie-ohjaajia tekemään suuria spektaakkeleita ja supersankarielokuvia.

“Ei saa unohtaa, että pääsyy nuorten ja kokemattomien palkkaamiseen on se, että heitä voidaan kontrolloida helpommin. He haluavat hyviä AD:ita, käsikirjoittajia, tuottajia, kuvaajia, jotta he saavat kaiken tarvitsemansa avun. Mutta loppupelissä studio päättää ja kertoo heille, millainen elokuvan pitää olla. Minulla on siitä omaa kokemusta.”

Vuoden 1996 Twisteriä ei tällä hetkellä löydy mistään Suomen suoratoistopalvelusta. Twisters on näillä näkymin saamassa ensi-iltansa heinäkuussa 2024.

 

Muropaketin uusimmat