Uusimmat

Aku Hirviniemi ei kelpaa enää edes sorsaksi – näyttelijän kohtaukset poistetaan uudesta elokuvasta

Kuva: © Universal Pictures

30.11.2023 21:09 Muropaketin toimitus

Aku Hirviniemi on menettänyt alkutalven seksiviestikohun myötä jo useamman työtehtävän. Tuorein käänne on näyttelijän siirtäminen syrjään joulunajan suuresta animaatioelokuvasta.

Alun perin Aku Hirviniemi oli kiinnitetty ääninäyttelemään Mack-sorsaa Universal Picturesin uuteen Muuttomatka-animaatioelokuvaan (Migration), joka saa Suomen ensi-iltansa 22. joulukuuta. Nyt Hirviniemi on kuitenkin siirretty syrjään, ja tilalle on kiinnitetty toinen näyttelijä.

Asiasta tiedottaessaan Muuttomatkan maahantuoja Finnkino ei ottanut kantaa muutoksen syihin. Tiedotteessa todettiin vain tämän verran:

”Jouluna ensi-iltansa saavan Illuminationin Muuttomatka-animaation roolitus muuttui. Antti L.J. Pääkkönen korvaa Aku Hirviniemen tekemän roolin Mack-isäsorsan äänenä.”

Syy Aku Hirviniemen lähtöön on kuitenkin selvä. Näyttelijästä tuli selkeä mainehaitta koko perheen elokuvalle viimeistään siinä vaiheessa, kun julkisuuteen alkoi levitä yksityiskohtaisempaa tietoa Luokkakokous-tähden viestien sisällöistä.

Kuten virallisesta synopsiksesta voi päätellä, Aku Hirviniemellä olisi ollut Muuttomatkassa verrattain iso rooli:

Sinisorsaperheellä on pieni pulma. Isä Mack tyytyisi turvalliseen polskutteluun uusi-englantilaisessa lammessa, sen sijaan äiti Pam tahtoisi ravistella perustuksia ja näyttää lapsilleen – Daxille ja pikku Gwenille – koko maailman. Kun toinen muuttomatkalta palaava sorsaperhe laskeutuu samalle lammelle tuoden tuliaisina kutkuttavia tarinoita kaukaisista paikoista, saa Pam suostuteltua Mackin lähtemään matkalle – New Yorkin kautta trooppiselle Jamaikalle. Sorsat suuntaavat nokkansa kohti etelää talveksi, mutta heidän hyvin haudottu suunnitelmansa menee kuitenkin nopeasti pieleen. Kokemus inspiroi heitä laajentamaan horisonttiaan, antamaan mahdollisuuden uusille ystävyyssuhteille ja saavuttamaan enemmän kuin he koskaan uskoivat olevan mahdollista. Samalla he oppivat toisistaan – ja itsestään – enemmän kuin koskaan ennen.

Ennen Muuttomatka-elokuvaa esitetään Kätyrit-lyhytelokuva Kuutamolla. Illuminationin uutuuden kesto on noin 9 minuuttia.