Uusimmat

Avatar-ohjaaja James Cameron vannoo yhä 3D-elokuvien nimeen: “Eivät ne ole mihinkään kadonneet”

Kuva: © Disney

15.09.2022 09:30 Muropaketin toimitus

Moni on saattanut kuitata 3D-elokuvat 2000- ja 2010 -lukujen hetkelliseksi ilmiöksi, ja kuvitellut niiden kadonneen kokonaan. Näin ei kuitenkaan ole.

James Cameronin ohjaama Avatar (2009) palaa syyskuun lopulla elokuvateattereihin remasteroituna versiona ja 3D-näytösten kera. Muovikakkuloita saadaan asetella nokalle myös joulun alla, kun 13 vuotta odotettu Avatar: The Way of Water saa vihdoinkin ensi-iltansa.

”Monet tuntuvat kuvittelevan 3D.n olevan jotenkin ohi, mutta ei se oikeasti ole ohi. Se on vain hyväksytty [osaksi tarjontaa]. 3D-elokuvat on yksi vaihtoehdoista, kun menee katsomaan isoja blockbuster-leffoja”, James Cameron totesi Slash Filmin mukaan taannoin Avatarin pressitilaisuudessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta, kun elokuvateknologiaa ahkerasti kehittävä ja käyttävä ohjaaja puhuu 3D:n puolesta.

”Vertaan itse mielelläni 3D:tä väreihin. Oli iso juttu aikoinaan, kun elokuviin tuli värit. Yleisö meni katsomaan elokuvia juuri värien takia. Luulen että ensimmäisen Avatarin aikoihin elokuviin mentiin 3D:n takia… Uskon, että sillä oli vaikutuksensa siihen, miten elokuvia esitetään, ja nyt se on hyväksytty ja osa aikaamme”.

Avatarin uudelleenjulkaisu saapuu Suomen valkokankaille perjantaina 23.9.2022, ja jatko-osa Avatar: The Way of Water keskiviikkona 14.12.2022.