Uusimmat

Avengers: Endgamen piraattiversion tekijällä on selvästi pahoja ongelmia – ”Naisten rooli on olla vain äiti tai vaimo”

19.06.2019 09:51 Muropaketin toimitus

Pian Star Wars: The Last Jedin ensi-illan jälkeen uutisoitiin elokuvan piraattiversiosta, josta joku oli editoinut pois kaikki merkittävät naishahmot. Nyt samanlaisen misogynian kohteeksi on päätynyt Avengers: Endgame.

NPR-sivusto uutisoi Avengers: Endgamen silvotusta versiosta, josta on poistettu kaikki feministiseksi tai ”homoseksuaaliseksi” laskettavissa oleva materiaali.

Brie Larsonin esittämä Captain Marvel ei siis pääse esittelemään voimiaan ja pelastamaan päivää, eivätkä miespuoliset supersankarit halaa Endgamen aikana toisiaan. Poistoon on päätynyt myös kohtaus, jossa Haukansilmä (Jeremy Renner) opettaa tytärtään ampumaan jousella – piraattiversion tekijä on perustellut ratkaisuaan ilmoittamalla, että ”nuorten naisten tulisi opetella vain taitoja, jotka auttavat heitä olemaan hyviä vaimoja ja äitejä ja jättää taistelu miehille”.

Pisteeksi i:n päälle tummaihoinen afrikkalaissankari Black Panther on siivottu pitkälti syrjään (”ei tärkeä hahmo”, kuului perustelu).

Marvel Studios ei ole vielä vahvistanut syksyllä ilmestyvän Avengers: Endgamen Blu-rayn bonusmateriaaleja, mutta valistunut arvauksemme on, ettei elokuvan ”äijäversiota” löydy bonusmateriaalien joukosta…