UUSIMMAT

Avengers: Endgamen piraattiversion tekijällä on selvästi pahoja ongelmia – ”Naisten rooli on olla vain äiti tai vaimo”

19.06.2019 09:51 | Muropaketin toimitus | 4

Pian Star Wars: The Last Jedin ensi-illan jälkeen uutisoitiin elokuvan piraattiversiosta, josta joku oli editoinut pois kaikki merkittävät naishahmot. Nyt samanlaisen misogynian kohteeksi on päätynyt Avengers: Endgame.

NPR-sivusto uutisoi Avengers: Endgamen silvotusta versiosta, josta on poistettu kaikki feministiseksi tai ”homoseksuaaliseksi” laskettavissa oleva materiaali.

Brie Larsonin esittämä Captain Marvel ei siis pääse esittelemään voimiaan ja pelastamaan päivää, eivätkä miespuoliset supersankarit halaa Endgamen aikana toisiaan. Poistoon on päätynyt myös kohtaus, jossa Haukansilmä (Jeremy Renner) opettaa tytärtään ampumaan jousella – piraattiversion tekijä on perustellut ratkaisuaan ilmoittamalla, että ”nuorten naisten tulisi opetella vain taitoja, jotka auttavat heitä olemaan hyviä vaimoja ja äitejä ja jättää taistelu miehille”.

Pisteeksi i:n päälle tummaihoinen afrikkalaissankari Black Panther on siivottu pitkälti syrjään (”ei tärkeä hahmo”, kuului perustelu).

Marvel Studios ei ole vielä vahvistanut syksyllä ilmestyvän Avengers: Endgamen Blu-rayn bonusmateriaaleja, mutta valistunut arvauksemme on, ettei elokuvan ”äijäversiota” löydy bonusmateriaalien joukosta…

Keskustelu

Ei välttämättä ongelmia vaan tyyppi on halunnut vain poistaa kaiken vähemmän tärkeän leffasta. eikä tuo raina kyllä muutenkaan ollut hypensä arvoinen.

J.B

Ei välttämättä ongelmia vaan tyyppi on halunnut vain poistaa kaiken vähemmän tärkeän leffasta. eikä tuo raina kyllä muutenkaan ollut hypensä arvoinen.

Oli kyllä elokuvassa hahmoja joilla oli tärkeä rooli. Esim Black Widown ansiosta saatiin 1 Stoneista. Turhiin hahmoihin kommenttia, että ei Star-Lordkaan tehnyt oikein merkitävää asiaa. En toki tiedä onko hänet jätetty tälläiseen roska versioon mutta jos niin miksi sitten?

Ja nais asemaan niin itse henkilökohtaisesti pidän vahvoista naishahmoista jotka taistelevat eivätkä ole kotiäitejä. Jos toisin haluaa olla tosielämässä vakavasti kotiäiti en valita kun se on oma päätös, mutta fiktiossa olen päinvastaisista lähinnä pitänyt.

On taas tikusta asiaa, vai onko tämä sitä Muropaketin nykyisin harjoittamaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden promokampanjaa?

Eksyin hetkeksi sivuillenne ja mielikuva click bait -kurasta vahvistui taas.

piraattiversion tekijällä on selvästi pahoja ongelmia –
"Naisten rooli on olla vain äiti tai vaimo"

Tervetuloa todellisuuteen. Suurimmalla osallahan (yli puolella) maailman ihmisistä on vastaavia asenteita, eikä tarvitse Suomesta ja pohjoismaista mennä kuin rajan yli Venäjälle tai läntisiin maihin USA:aan, Itävaltaan tai Saksaan kun jo käsitykset naisten rooleista kokevat rajuja muutoksia.

Koomistahan tuo täältä katsottuna on, mutta jotenkin enemmänkin surullista suuremmassa kuvassa.

Muropaketin uusimmat