Uusimmat

Batmanin nännit puhuttavat jälleen – ohjaaja Joel Schumacher ei silti kadu päätöstään

14.06.2017 07:50 Muropaketin toimitus

Batman & Robinista on jo 20 vuotta aikaa, mutta edelleen Joel Schumacher saa selitellä, miksi George Clooneyn esittämällä Gothamin sankarilla oli kuminännit asussaan.

Jotkin aiheet eivät vain suostu kuolemaan.

Kuuluuko ananas pitsaan?

Lavastettiinko ensimmäinen kuulento?

Miksi Batmanin asussa piti olla nännit?

Vice-lehden tuoreessa haastattelussa Joel Schumacher ottaa kantaa ikuisuusaiheista viimeksi mainittuun.

Myös Phone Boothista, Rankasta päivästä ja 8 MM:stä tutun ohjaajan mukaan hän ei olisi ikimaailmassa arvannut millainen haloo lapsille suunnatun supersankariseikkailun asusta olisi voinut syntyä. Kaiken takana oli ajatus tehdä Batman Foreverin (1995) ja Batman & Robinin (1997) asusta tyylikkäämpi ja sulavampi kuin Batmanissa (1989) ja Batman – paluussa (1992).

”Jos katsotte Michael Keatonia ensimmäisessä Batman-asussa, huomaatte kuinka iso se oli. Nerokashan se oli, mutta parasta mitä siihen aikaan pystyttiin toteuttamaan. Kun Batman Foreveria tehtiin, kumin työstäminen oli kehittynyt paljon pidemmälle. Sanoin sitten, että tehdään asusta anatomisesti oikeaoppinen, ja annoin ohjeistukseksi kuvia kreikkalaisista patsaista ja niistä uskomattomista piirustuksista, joita löytyy lääketieteellisistä kirjoista. Asusuunnittelijamme Jose Fernandez sitten lisäsi asuun nännit ja minä ajattelin, että nuohan ovat siistit”, Schumacher kertasi.

”En olisi koskaan voinut uskoa että noin pienestä päätöksestä seuraisi sellainen reaktio. En todellakaan. Olin ehkä naiivi, mutta olen yhä iloinen että teimme mitä teimme”.

Haastattelun yhteydessä Joel Schumacher puhui laajemminkin Batman & Robinin tekemisestä. Batmania näytelleen George Clooneyn tavoin ohjaaja on nyt pahoitellut elokuvaansa. Hän on harmissaan, kun niin moni Batman-fani joutui pettymään näkemäänsä.

””Minua kohdeltiin Batman & Robinin jälkeen kuin saastaa. Tuntui kuin olisin murhannut jonkun vauvan”, Schumacher päivitteli.

Batman
Kaikki jutut aiheesta