Uusimmat

Blade Runner 2099 löysi uuden ohjaajan – Kuvaukset alkavat vihdoinkin huhtikuussa

Kuva: ©2017 Alcon Entertainment, LLC

20.02.2024 11:15 Muropaketin toimitus

Blade Runner -elokuvien tarinaa jatkava sarja nähdään Prime Videossa.

Hollywoodin lakkojen takia noin vuodella myöhästyneen Prime Videon Blade Runner -sarjan kuvaukset pääsevät vihdoinkin käyntiin.

Blade Runner 2099 -sarjan kuvausten oli tarkoitus alkaa viime kesänä Pohjois-Irlannin Belfast Harbour -studiolla. Nyt Deadline kertoo sarjan kuvausten käynnistyvän huhtikuussa Prahassa.

Blade Runner 2099:lle on löytynyt myös uusi ohjaaja. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ohjaa Jonathan van Tulleken, joka toimii myös vastaavana tuottajana. Van Tulleken korvaa Jeremy Podeswan, jonka joutui jättämään pestin lakkojen aiheuttamien aikatauluongelmien takia.

Van Tulleken on tuttu muun muassa Apple TV+:n The Changeling -kauhusarjasta. Lisäksi hän on ohjannut ensi viikolla Disney+:ssa alkavan Shōgun-sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa.

Blade Runner 2099 -sarja on jatkoa alkuperäiselle vuoden 1982 Ridley Scottin Blade Runner -elokuvalle ja vuoden 2017 Denis Villeneuven Blade Runner 2049:lle.

Scott on mukana projektissa vastaavana tuottajana. Sarjan showrunnerina toimii esimerkiksi Apple TV+:n Shining Girls -tieteissarjasta tuttu Silka Luisa.

Blade Runner 2099 on ensimmäinen Blade Runner -näytelmäsarja. Sen ensi-ilta ei ole vielä selvillä.

Blade Runner 2049 / Harrison Ford, Ryan Gosling

Kuva: ©2017 Alcon Entertainment, LLC