Uusimmat

Christopher Nolanin kanssa lähes 20 vuotta työskennellyt Cillian Murphy: “Oppenheimer on paras koskaan lukemani käsikirjoitus”

12.05.2023 17:00 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin ohjaama ja käsikirjoittama Oppenheimer saa Suomessa ensi-iltansa 21. heinäkuuta.

Peaky Blinders -tähti Cillian Murphy esittää pääosaa Christopher Nolanin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa, heinäkuussa julkaistavassa elokuvassa Oppenheimer. Elokuva kertoo ydinpommin isänä tunnetusta J. Robert Oppenheimerista, ja elokuvan tarina kerrotaan kokonaisuudessaan juuri Oppenheimerin näkökulmasta.

Britannian Rolling Stonen haastattelussa Murphy kiittelee Nolanin käsikirjoitusta:

“Se on paras koskaan lukemani käsikirjoitus. Mielestäni elokuva on sensaatiomainen. Enkä sano tätä siksi, koska itse olen siinä hitto vie mukana, koska vihaan itseni katsomista, vaan sanon sen elokuvan ystävänä, cinefiilinä. Olen Chris Nolan -fani”, Murphy selittää.

Murphy on työskennellyt Nolanin kanssa yhdessä vuonna 2005 julkaistusta Batman Begins -elokuvasta lähtien ja hän oli mukana koko Yön ritari -sarjan ajan Scarecrown roolissa. Noiden lisäksi hän on näytellyt myös Inceptionissa ja Dunkirkissä.

“Chrisin elokuvaan tulisin aina pyydettäessä mukaan, vaikka se olisi vain kävelemistä taustalla surffilaudan kanssa. En tosin tiedä, millainen Chris Nolan -elokuva siitä tulisi! Toivoin aina pääseväni pääosaan Chris Nolan -elokuvassa. Kukapa näyttelijä ei sitä haluaisi?”