Uusimmat

Christopher Nolanin palkkio Oppenheimerista nousi Oscar-voiton myötä jo lähes 100 miljoonaan dollariin

Christopher Nolan / Kuva: © Universal Pictures

13.03.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer palkittiin tänä vuonna parhaan elokuvan Oscarilla ja Nolan itse parhaana ohjaajana.

Christopher Nolania palkitaan Oscar-voittojensa ansiosta myös ihan riihikuivalla rahalla. Variety uutisoi, että Nolanin palkkio Oppenheimerista on nousemassa lähes 100 miljoonaan dollariin.

Summa pitää sisällään hänen varsinaisen palkkionsa ja lippukassatulokseen pohjautuvien tulojen lisäksi myös kahdesta Oscar-palkinnosta tulevat bonukset.

Oppenheimer palkittiin parhaana elokuvana ja Nolan puolestaan parhaana ohjaajana. Lisäksi Oppenheimer sai viisi muuta Oscaria, joista kaksi näyttelijäpalkintoa – Cillian Murphyn miespääosasta ja Robert Downey Jr.:n miessivuosasta.

LUE MYÖS: Vuoden 2024 Oscar-palkinnot on nyt jaettu – katso tästä täydellinen lista voittajista

Oppenheimer julkaistiin elokuvateattereissa viime kesänä ja se tienasi lippukassoilla 958 miljoonaa dollaria. Tämä oli valtava menestys ottaen huomioon sen, että elokuva sai Yhdysvalloissa R-ikärajan (vastaa meidän K16:ta) ja se oli mitaltaan kolme tuntia.

Miljardin dollarin rajan odotetaan rikkoutuvan, sillä elokuva julkaistaan Oscar-voiton kunniaksi uudelleen tuhannessa elokuvateatterissa Yhdysvalloissa. Tästä virstanpylväästä Nolanin palkkio nousee edelleen.