Uusimmat

Conan O’Brien paljasti, miten Late Night -ohjelmasta tuli hitti vaikean alun jälkeen

Conan O'Brien vuoden 2016 San Diego Comic-Conissa © Gage Skidmore, Wikimedia Commons

27.12.2023 17:55 Muropaketin toimitus

Late Night with Conan O’Brien käynnistyi syksyllä 1993. Sarja kesti kaikkiaan 16 tuotantokautta ja sitä tehtiin 2725 jaksoa. Alku oli kuitenkin kivikkoinen.

Vanity Fair julkaisi joulun alla laajan artikkelin Late Night with Conan O’Brienista ja etenkin sarjan alkuvaikeuksista sen 30-vuotisjuhlan kunniaksi.

Late Nightin ensimmäisinä kuukausina sarjan katsojamäärät olivat niin kehnot, että tekijät saivat varoituksen lakkauttamisesta. Greg Kinnearin huhuttiin nousevan sarjan uudeksi juontajaksi suurelle yleisölle vieraan Conan O’Brienin tilalle. Tuottaja Rick Ludwin sai kuitenkin NBC-kanavan johdon vakuutettua siitä, että töpseliä ei kannattaisi vetää seinästä ihan vielä.

Kesällä 1994 Late Night with Conan O’Brienin suosio alkoi vihdoinkin nousta. Studioyleisö reagoi vitseihin paremmin ja tuntui ymmärtävän, mistä sarjan huumorissa on kyse.

”En aluksi ymmärtänyt mitä oikein tapahtuu”, Conan O’Brien kertoo Vanity Fairin haastattelussa. ”Sitten se valkeni minulle. Colleget menivät kiinni kesäksi ja sen myötä opiskelijat alkoivat saapua vieraiksi.”

NBC:ltä kesti pidemmän aikaa ymmärtää, että Late Night With Conan O’Brien on kanavalle hitti nuorten katsojien keskuudessa. Kun totuus vihdoin valkeni, pyydettiin O’Brienilta ja kumppaneilta anteeksi aikaisempaa uskonpuutetta.

Lue koko juttu:

“You Better Be as Good as Letterman!” Conan O’Brien’s Wild First Year: An Oral History

Muropaketin uusimmat