Uusimmat

Daniel Day-Lewisin luotto-ohjaaja koettaa yhä saada näyttelijän tekemään uuden elokuvan: “Hän sanoo lopettaneensa, jatkan silti”

Daniel Day-Lewis elokuvassa Lincoln (2013) Kuva: © DreamWorks II Distribution Co., LLC. All Rights Reserved

05.03.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Daniel Day-Lewis ilmoitti vuonna 2017 lopettavansa elokuvien teon.

Kolme näyttelijä-Oscaria urallaan voittanut Daniel Day-Lewis ilmoitti vuonna 2017 jäävänsä eläkkeelle, eikä häntä ole sen jälkeen elokuvissa nähty. Ohjaaja Jim Sheridan elättelee kuitenkin ScreenDailyn haastattelussa edelleen toiveita, että saisi näyttelijän vielä palaamaan töihin.

“Hän sanoo olevansa lopettanut. Minä kuitenkin jatkan hänelle puhumista. Haluaisin niin tehdä hänen kanssaan vielä jotain… Olisi niin mahtavaa nähdä Danielin palaavan vielä tekemään jotain, sillä hän on kertakaikkiaan niin hyvä.”

Day-Lewis ja Sherdian ovat tehneet yhdessä kolme elokuvaa: Minun elämäni (My Left Foot, 1989), Isän nimeen (In the Name of the Father, 1993) ja The Boxer (1997). Minun elämäni tienasi Day-Lewisille hänen ensimmäisen Oscarinsa ja myös Isän nimeen toi ehdokkuuden. Kaksi muuta Oscaria Day-Lewis voitti elokuvista There Will Be Blood (2008) ja Lincoln (2012). Toistaiseksi viimeiseksi jääneestä elokuvastaan eli Phantom Threadista (2017) Day-Lewis sai ehdokkuuden, samoin Gangs of New Yorkista (2002).

Day-Lewis ilmoitti vuonna 2017, ettei enää aio työskennellä näyttelijänä. Hän antoi ilmoituksensa kuukausia ennen kuin hänen toisen luotto-ohjaajansa, Paul Thomas Andersonin ohjaama Phantom Thread sai ensi-iltansa.

Minun elämäni löytyy vuokra- ja ostoversiona Apple TV:sta, Isän nimeen myös monista muista vuokrapalveluista ja The Boxer on tarjolla myös kuukausimaksullisessa suoratoistossa SkyShowtimessa ja Ruutu+:ssa.

Päivitetty 6.3.2024: Korjattu kohtaa Oscar-palkituista elokuvista.