Uusimmat

Demi Moore on täysin alasti uudessa elokuvassaan – nyt näyttelijä selitti, miksi se oli hänelle niin tärkeää

Kuva: © Working Title Films/Mubi

29.05.2024 09:22 Muropaketin toimitus

Demi Mooren body -horror -kauhuleffa The Substance kerää kehuja.

Demi Mooren tähdittämä The Substance -kauhuleffa sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhilla viime viikolla. Coralie Fargeatin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa body horror -leffassa esiintyvät myös muun muassa Margaret Qualley, Dennis Quaid ja Hugo Diego Garcia.

The Substancea on hehkutettu body horror -genren mestariteokseksi ja tämän vuoden kipeimmäksi leffateatterikokemukseksi. Leffan on myös sanottu tekevän Mooren uralle saman, kuin mitä Pulp Fiction teki aikoinaan John Travoltalle.

Sen Rotten Tomatoes -prosentti on tällä hetkellä 91. Metacriticin puolella kriitikkoarvostelujen keskiarvo on tällä hetkellä 83 / 100.

Elokuvassa Mooren esittämä ikääntyvä julkkis Elisabeth Sparkle luo itsestään kokeellisen huumeen avulla nuoremman version, jota esittää Margaret Qualley. Kaksikon täytyy vaihtaa kehoja kerran viikossa.

Julmetun raa’an väkivallan lisäksi kauhuelokuvassa on lukuisia alastonkohtauksia. Moore selitti leffan lehdistötilaisuudessa niiden olevan välttämättömiä tarinan kannalta.

”Kertomus vaati haavoittuvuutta. Leffassa on myös herkkyyttä, jota varten alastomuus oli tarpeellista. Tunsin oloni turvalliseksi kuvatessani alastonkohtauksia Margaretin kanssa, niin absurdeja kuin ne olivatkin.”

The Substance palkittiin Cannesissa parhaasta käsikirjoituksesta. Feministinen kauhumässäily saapuu teatterilevitykseen Yhdysvalloissa Mubin toimesta 20. syyskuuta.

Muualla maailmassa leffan levittäjänä toimii The Match Factory. The Substancen Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.