Uusimmat

Denis Villeneuve tekee Dyyni: Osa kolmen vain yhdellä ehdolla

Kuva: © 2015 Lionsgate, Luis Ricardo Montemayor Cisneros

21.03.2024 10:50 Muropaketin toimitus

Dyyni-elokuvien ohjaaja Denis Villeneuve on halukas tekemään vielä yhden jatko-osan, mutta sen pitää olla parempi kuin lopputalvesta ensi-iltansa saanut Dyyni: Osa kaksi.

Empire-lehden haastattelussa Denis Villeneuve on paljastanut, ettei hän juuri nyt mieti kolmannen Dyynin tekemistä. Jos elokuva ylipäätänsä tehdään, pitää sitä ennen olla luova tauko.

”Tein molemmat Dyyni-elokuva peräkkäin, mikä oli mielestäni täysin järkevää. Mielestäni oli hyvä idea jatkaa heti Osa yhden jälkeen. Olimme jo pitkälle suunnittelussa, kirjoittamisessa ja niin edelleen. Mutta se myös tarkoitti, että viestin Arrakiksella taukoamalla kuusi vuotta, ja nyt on terveellistä pitää vähän taukoa.”

Jos – ja toivottavasti kun – Villeneuve alkaa tehdä filmatisointia Frank Herbertin Dyynin messias -romaanista, on yhden ehdon täytyttävä.

”Jos palaan takaisin [Dyynin pariin] on sen oltava aitoa ja relevanttia. Jos teen Dyynin messiaan, pitää siitä tulla parempi kuin Osa kaksi. Muuten en tee sitä”.

Toisin sanoen Villeneuvea ei kiinnosta ryhtyä tekemään isoa jatko-osaa vain rahan takia.

Dyyni: Osa kaksi on jo nyt ylittänyt ensimmäisen Dyynin lipunmyynnin, ja on vuoden 2024 ensimmäinen 500 miljoonan dollarin rajan rikkonut ensi-ilta. Warner Bros. siis varmasti mielellään jatkaisi elokuvasarjaa, mutta mitään ei selvästi ole hakattu kiveen.

Teoriassa on toki mahdollista, että studio kiinnittäisi toisen ohjaajan Villeneuven tilalle, jos tämä kieltäytyy paluusta, mutta moinen ratkaisu kuulostaa epätodennäköiseltä.

Dyyni: Osa kaksi saapuu kotikatseluun viimeistään toukokuussa. Tarkempi päivä on vielä paljastamatta.

Milloin Dyyni: Osa kahden voi katsoa kotona? Odotus voi olla jopa yllättävän lyhyt